Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ahol a legnagyobb szemétséget is úgy tolják a társadalom arcába…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez a hét sem maradhat jó hírek nélkül. Itt van mindjárt Rétvári Bence mai bejelentése, miszerint:

Az államtitkár kiemelte: azt szeretnék, ha a következő években legalább egy évvel növekedne az egészségben eltöltött évek száma, ezért több intézkedést vezettek be.
Rétvári Bence ezen intézkedések között említette a szigorúbb szabályozás kidolgozását a dohányzás visszaszorítására, a népegészségügyi termékadó, más néven chipsadó bevezetését, az új közétkeztetési rendelet elfogadását, és kitért a szűrővizsgálatok jelentőségére is.

MTI

Hát én már tényleg nem is tudom, hogyan lehetne megköszönni a kormánynak az ő nagy jóságát. Minden hálát és hozsannát megérdemelnek azért, hogy az én plusz egy egészségben eltöltött évem érdekében szétdobták maguk között a trafikokat, betiltották a kocsmákban a dohányzást (eddig nem jártam kocsmába, de majd most).

Azt már csak könnyes szemekkel tudom köszönni, hogy bevezették a chipszadót. Ettől azon nyomban sokkal, de sokkal egészségesebb lettem. Szinte érzem, ahogy az ereimben lerakódni szándékozó mész sikoltva veti bele magát a véráramba, ahányszor csörög a kassza és az aljas önsorsrontók mélyebben nyúlnak a zsebükbe, valahányszor egészségtelen terméket vásárolnak.

Az meg egyenesen még a halottakat is képes feltámasztani, hogy az értünk éjjel-nappal főállásban aggódó kormány a dohánypiac mellett most le fogja nyúlni a közétkeztetést is és szétosztja maga között, ahogy minden mást is.

Most jöttem rá, hogy tulajdonképpen mindent értünk, a mi érdekünkben csinálnak a fiúk! Hiszen gondoljunk csak vissza a nyerőgépek egyik percről a másikra történő betiltására. Akkor is az volt a szlogen, hogy a mi lelki egészségünk érdekében kellett meghozni ezt a súlyos döntést. Arról meg ki tehet, hogy végül Andy Vajna zsebében landolt a kaszinóbiznisz? Rendes magyar vállalkozó, itt fizeti az adót, hasraütés alapján.

A termőföldek lenyúlása is a mi védelmünkben történt. Most, hogy például Mészáros Lőrinc és családja felvásárolta fél Fejér megyét, sokkal jobb nekünk. Illetve mit is beszélek? A Fejér megyében eladásra kínált állami földek 80 százalékát a Mészáros család szerezte meg, csaknem 6500 hektáron gazdálkodik ez a szorgos gázszerelő. Mindezt csak azért, hogy ne a mi hátunk görbüljön a kapáláskor.

A mi egészségünk érdekében tarolják le a Városligetet is, életük kockáztatásával. Igaz ugyan, hogy a fővárosban élők háromnegyede nem akarja a Városliget beépítését, de honnan is tudhatnák ők, hogy mi a jó nekik? Na ugye!

A vezér is csak azért fog a Várba költözni, hogy nekünk – akik lejjebb lakunk – több oxigén maradjon a levegőben.

És akkor még nem is beszéltünk a rengeteg gyönyörű stadionról, amik egytől egyig az egészségünk megőrzése érdekében épültek és fognak épülni a jövőben, ha bele döglünk is. Igaz ugyan, hogy mi csak nézőként léphetünk be ezekbe a létesítményekbe és a nézőtéren ücsörögve szürcsölhetjük a chipszadóval boldogított kólát, de ezzel is az államkasszát gazdagítjuk, amiből aztán további stadionokat építhet nekünk szerető kormányunk.

Emlékezzünk csak vissza, hogy megszüntette a kormány egyik napról a másikra a rokkantakat is! Hát itt még a féllábú is alkalmas lett a maratoni verseny lefutására egyetlen felülvizsgálat után. A szegénységi küszöb alatt élők is percek alatt meggazdagodtak, csak máshová kellett tenni a küszöböt.

Az pedig a hosszú, boldog, problémamentes időskor legjobb biztosítéka, hogy szerető és gondoskodó kormányunk egyszerűen az idős emberek többsége számára elérhetetlenné tette a házigondozást és az idősotthonba való bekerülést. Most ezek az emberek szépen megvirgoncosodnak és kacagva indulnak a különféle sportversenyeken, ahelyett – ami egyébként tervbe volt véve részükről – hogy különféle mozgásszervi betegségektől félbénán, vagy a demenciától félhülyén kószálnának a tulajdon lakásukban.

Hát nem gyönyörű ez? De!

Én a magam részéről egyébként nem is hiszem, hogy létezik rajtunk kívül is olyan zuga a civilizált világnak, ahol a legnagyobb szemétséget is úgy tolják a társadalom arcába, mintha az selyemcukorka lenne és ezt élve megússzák a politikusok.adomány

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.