Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Észnél kellene lenni, mert ha ez így megy tovább, belefulladunk ebbe a bűzös mocsárba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Három napja figyelem ezt a történetet, amit a valasz.hu a politikai újságírás legaljaként aposztrofált. A főszerepben Volner János,  jobbikos frakcióvezető, egy vidéki susnyás, a Ripost nevű, papíron független, nem papíron Habonyhoz köthető szörnyszülött portál, egy állítólagos olvasószerkesztő és egy nő, aki nem Volner felesége.

Tiltja a vallásom, hogy ide rakjam minden idők leggyengébb, legamatőrebb, legátlátszóbb lejárató cikkét, amelyről az elmúlt napokban már többen leírták, elmondták: a bulvárban megszokott módszereket ezúttal közéleti szereplő ellen vetették be. Nem először, de hihetetlen szakmaiatlansággal és erkölcstelenséggel nyakon öntve. Hasonlóan a rövidgatyás Spéder leleplezéséhez (amihez olasz paparazzot importáltak Vajnáék), vagy a Tóbiás József – akkor még MSZP-elnök – feleségéről/családjáról szóló világbajnok hányinger-cikkhez.

A Ripost történetéről még aznap kiderült, hogy a körítése legalábbis sántít. Az internetes trágyadomb június 26-án tette közzé  a Légy a Ri­post ol­va­só­ri­por­tere! felhívást, ehhez képest a Volnerről készült fotókat már június 24-én feltöltötték a szerkesztőségi rendszerbe, így aligha kétséges: szó sem volt szemfüles olvasóról. Felsőbb utasításra, célzottan készített és előkészített akcióról van szó. Ami persze semmi konkrétumot nem szállít, csak sejtet, maszatol, homályos felvételekre alapozva spekulál: vajon mit tett Volner a bokorban a nővel, aki nem a felesége.

Azóta a Jobbik frakcióvezetője az események után rohan, néhány lépéssel lemaradva magyarázkodik. Rögtön a cikk megjelenése után nyilatkozta, hogy az utóbbi hetekben érzékelte, hogy megfigyelik és feljelentést is tett az ügyben. Tegnap a Facebookon foglalta össze a lényeget.

A Volnerrel hosszabb ideje magánéleti kapcsolatban levő hölgynek (amit a Jobbik hivatalos közleményében sem titkolt) pisilnie kellett, utána pedig (micsoda szenzáció!) elszívott egy cigarettát is. Volner szerint ezt láttuk a homályos felvételeken. Megmondom őszintén, a legkevésbé sem érdekel az ügy, felőlem mindenki azt csinál a magánéletében, amit jónak lát. Még arra se vagyok hajlandó felemelni a fejem, hogy ha korábban a benzinkúton jártak – a lesifotós olvasószerkesztő ott kapta lencsevégre Volnert -, miért nem ott pisilt a hölgy, mert velem is bármikor előfordulhat, hogy pisilnem és cigiznem kell és más lehetőség nem adatik, csak az erdő. Szóval ez úgy, ahogy van érdektelen számomra. Akkor is, ha igaz, akkor is, ha nem.

Az viszont annál inkább szóra érdemes, hogy a Fidesz lakájbulvár sajtója nem akarja elengedni a dolgot és közben rátromfolt az eddigiekre. Mivel a vallásom továbbra is tiltja, nem linkelem a Ripost tegnapi cikkét, de idézek belőle. A leleplező sunnyogáshoz képest itt már tényként állítják, hogy a nő=szerető:

Cím: Vol­ner sze­re­tője és a fe­le­sége kínos módon kol­lé­ga­nők a Job­bik-frak­ci­ó­ban!

Lead: Sorra ér­kez­nek az in­for­má­ciók a Job­bik háza tá­já­ról. Jól is­me­rik Vol­ner gon­do­san tit­kolt sze­re­tő­jét, hi­szen ő a frak­ció jo­gá­sza. So­ka­kat fel­há­bo­rít a pár­ton be­lüli fél­re­lé­pés. Amit rá­adá­sul a Job­bik hi­va­ta­los köz­le­mé­nye lé­nye­gé­ben szen­te­sí­tett. Mi­köz­ben Vol­ner a párt ren­dez­vé­nyein még a fe­le­sége kezét fogva vonul fel, közös va­gyon­nyi­lat­ko­za­tuk­ról és gye­re­ke­ik­ről nem is be­szélve… Sokan a ke­resz­té­nyi ér­té­kek meg­ta­ga­dá­sát lát­ják mind­eb­ben…

A kedvenc részem: A felháborodott párthívek sorra küldik el hozzánk is a képeket, információkat, dokumentumokat. (…) Nyomban képek tucatjait kezdték körbeküldeni a megdöbbent jobbikosok, például arról a pártrendezvényről, amelyen Volner legutóbb hűséges férjként ült feleségével a pártvezetők között.

Ezen a ponton úgy döntöttem, hogy ha eddig nem, immár végképp megcsömörlök a megalázott és gyanútlan asszony, illetve az eltitkolt szerető kapcsán moralizáló habonyista maszlagtól. Tehát a Ripostnak sikerült egy pártrendezvényről készült, nyilvános fotót leleplezésként prezentálni, amennyiben azt látjuk a felvételen, hogy Volner János tényleg a felesége oldalán néz ki a fejéből. Állítólag ezt a fotót küldözgetik a megvadult jobbikosok egymásnak és a Ripostnak. Rendkívül életszerű. Kár, hogy ez már a izzadsgászagú erőlködésnek az a szintje, amitől még a Bors-féle bulvár is magaskultúrának hat.

Ha tényleg ez minden, amit a Habony Művek ki tud deríteni Volner Jánosról (mint leigázandó ellenfélről), az végtelenül szánalmas. Ha szürke és jelentéktelen személye most azért érdekes, mert korábban Habony Árpád munkanélküli viselt dolgait feszegette és kilátásba helyezett egy Orbán Viktor elleni pert, amiért adócsalónak nevezte, akkor sokkal nagyobb a baj, mint amennyire eddig is az volt. A fideszes hívek ezt nem érthetik, de attól, hogy egy pisilő/cigiző nővel viszonya van, vagy nincs viszonya a Jobbik frakcióvezetőjének sem jobb, vagy rosszabb politikus nem lesz. (Mi lehet súlyosabb annál, mint egy szélsőséges párt képviselőjének lenni?)

Mióta Pintér kifejtette, hogy nincs olyan ember ma Magyarországon, akit ne lehetne törvényesen bármilyen módszerrel megfigyelni, látványosan is ez van. De ki az az ember a feleségén kívül, akire joggal tartozik, hogy kivel hál, pisil, cigizik a férje? És ha Volner János felesége nem forgatja a szemét a nyilvánosság előtt, hogy mit művelt a férje, ki az a Habony Árpád és bűnbandája, aki a keresztényi értékek felrúgását kérhetné rajta számon?

Volner lehet egy idióta, aki úgy viszi a susnyásba a nőt, hogy közben ráadásul tudja, hogy megfigyelik. Lehet, hogy viszonya is van azzal a nővel. Még az is lehet, hogy hazudni is bénán hazudik. De az, hogy amint politikai tevékenysége folytán veszélyt jelenthet az állampártra (mert például Orbán Viktort olyan kérdések elé állítja, amelyekre Orbán Viktornak semmi kedve válaszolni), azonnal beleállnak, megfigyelik és ilyen módon próbálják lejáratni, az súlyos kérdéseket vet fel.

A hőskeresztény fideszes gépezet a mocsok újabb mély bugyrát célozta meg igen nagy sikerrel. Egy, a közélet szempontjából totálisan érdektelen magánéleti eseményből kreált emészthető moslékot a híveinek. Akiknek a tudata nem fogja át, hogy Habony Árpád Hong Kongban egy óra alatt költi el az éves fizetésüket, ellenben kétpofára csámcsognak és botránkoznak halomra azon, amit a Ripost lesifotósa mutatott nekik. Valójában semmit, de olyan jó érzés belesni más emberek magánéletébe, találgatni, majd könyörtelenül ítélkezni fölöttük. Igaz, hogy nem lesz olcsóbb a kenyér, nem lesz jobb hely ez az ország, de mégis olyan finom ez.

Az biztos, hogy senki nem vádolhat azzal, hogy Volner-szimpatizáns volnék (állítom, hogy a háromnegyed ország azt sem tudja, ki ő), de ez az aljasság, amibe a Fidesz megint belenyúlt, az egészen durva távlatokat sejtet. Szép idők elé nézünk, ha az eddig tabuként kezelt magánéleti kérdéseket fegyverként használják majd egymás ellen a politikusok. Mert ennek soha nem lesz vége.

Tök jó hely ez az ország, ahol egy házasságon kívüli viszonyt folytató politikust (azt sem tudom, így van-e) pellengérre lehet állítani, de senkit nem háborodik fel, amikor az erkölcsi világítótornyok a zsebekben turkálnak, amikor politikai ellenfeleiket titkosszolgálati eszközökkel járatják le, amikor a közpénzt talicskával, teherautóval viszik ki az országból. Engem egyáltalán nem érdekel, hogy Volner János mit csinál a magánéletében. Mint ahogy az sem érdekel, hogy Orbán Viktor milyen férj. Az viszont elég sok embert joggal érdekelhet, hogy kicsoda Habony Árpád, kinek a pénzén szívja az orrát Ibizán és kinek a pénzéből tömi Orbán a pereputtyát? Ha Volner hasonlóképpen cselekszik, az is érdekel.

Az pedig mindennek a netovábbja, hogy oda süllyedtünk: az adófizetői pénzzel kitömött, Habonyhoz köthető szennyoldalak kérik számon a keresztényi értékeket bárkin is. Ennyire nem lehet sötétség, hogy idős embereket hasbarúgó semmirekellők moralizáljanak Orbán politikai ellenfeleinek viselt dolgai fölött. Észnél kellene lenni, mert ha ez így megy tovább, belefulladunk ebbe a bűzös mocsárba. Nem Volner János. Hanem mindannyian.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.