Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Nem leköpték, kitüntették

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A szombati uborkatermés között szlalomozva jött szembe az alábbi méretes saller. Nem a Rogán név által fémjelzett bűnözőgyanús kategória, pedig de. A trafikbotrányról elhíresült szekszárdi parlamenti képviselőt, egykori szekszárdi polgármestert, Horváth Istvánt szeptember 1-jén Tolna Megyéért kitüntetéssel tisztelik meg – írja a nol.hu.

Középen: Horváth István, fideszes nagyágyú (Fotó: Facebook)

Horváth Istvánról azt lehet tudni tehát, hogy fideszes. 2013 óta ismert az a hangfelvétel, amin még polgármesterként ecseteli párttársainak, hogy ki kapjon trafikot a városban és ki ne. Idén előkerült egy másik hangfelvétel is, amin Szekszárd fideszes képviselői arról beszélgettek, hogy a város egyik óvodájának uniós támogatásból megvalósított bővítését szándékosan túlárazzák majd, mert így mindenki jól jár.

Horváth István tehát évek óta egy példakép. Azonban csak most érkezett el az ideje annak, hogy a 13 tagú közgyűlés kilencfős kormánypárti többsége úgy érezze, megérett az idő arra, hogy e drága jó ember érdemeit honorálja. Ezt a neves díjat azt kaphatja meg ugyanis, aki „Tolna megye felvirágoztatásáért végez országos vagy nemzetközi figyelmet érdemlő társadalmi tevékenységet.”

Ha el is tekintek attól, hogy Horváth neve a trafikbotrány idején annyiban valóban nemzetközi figyelmet kapott, hogy külföldi lapok is írtak a gyalázatról miközben a pártkatona mindent tagadott, akkor is leég a bőr a pofámról: 2016-ban olyan szintre fejlődött a maffiaállam, hogy már nyíltan kitüntetgetik azokat, akikről bizonyítékok sora tanúsítja, hogy lopnak, csalnak és – ha a szükség úgy hozza – le is tagadják.

A trafikmutyiról készült felvétel nem csupán a személyes adatokkal való visszaélés, de a hivatali visszaélés gyanúját is felvetette a maga idején. Horváth akkoriban azzal védekezett, hogy nem frakcióülésen beszéltek a trafikpályázatokról, hanem egy nem formális egyeztetésen.  Márpedig a felvétel tanúsága szerint Horváth (akkor még polgármester) a kormánypárti képviselőkkel egyenként végigment a trafiküzemeltetésre pályázók névsorán, miközben a kitüntetésére váró gazember ilyeneket mondott:

Az a lényeg, elkötelezett jobboldalinak kell lenni; helyes, helyes, ne a szocik győzzenek.

Az egyik pályázatot az alábbi magyarázattal söpörte le az asztalról:

Hány kopogtatócédulát hozott be?! Pedig kurva sok megrendelést kapott a Fidesztől.

Ezek tények, amelyek viszont senkit nem érdekeltek annyira, hogy Horváth István jól megérdemelt börtönbüntetését töltse, ellenben szeptembertől hivatalos kitüntetéssel megerősített büszkesége lesz Tolna megyének. Úgy gondolom, ha Tarsoly Csaba Győr díszpolgára lehetett (igaz, időközben lemondott a megtiszteltetésről) és Rogán Antal alvilági bűnözőkkel való összefonódása ellenére még mindig miniszter, akkor ezt a díszpintyet sem fogja semmi megakadályozni abban, hogy büszkén vegye át, ami jár neki.

Horváth helyi kiskirály, akinek tudta nélkül még pisszenni sem lehetett Szekszárdon (gondolom ma is csak saját felelősségre, mert nem a süllyesztőbe került, hanem a parlamentbe) mennybe megy. Igaz, a Tolna megyei polgárok helyett a Fidesz-droidok szavazták meg neki ezt a díjat. Ahelyett, hogy vezekelne azért, mert a rokkant Marika néni és Józsi bácsit megfosztotta élete munkájától, csak éppen, hogy a seggét nem nyalják ki.

A pártállami időkre jellemző osztogató-fosztogató gyakorlat 2016-ra a moralitás alappillérévé avanzsált, az elkötelezett jobboldaliság nevében hatalommal visszaélő góréknak, helyi bűnözőgyanúsoknak (igazságszolgáltatás hiányában soha el nem ítélt bűnözőknek) jár a rivaldafény. Egyelőre legalábbis. De már nálam okosabbak is megmondták, hogy rivaldafényben állni csak úgy lehet, ha a közönség sötétben van. Horváth, rád is sor kerül, csak valaki kezdje el felkapcsolgatni a villanyokat.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.