Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Rajtatok már egy elhalasztott lobotómia sem segítene

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Üzenem Brüsszelnek, Cser Ágnes önmagától megrészegült szakszervezeti vezetőnek és a Franciaországban parádézó államvezetésnek, különös tekintettel Balog Zoltán emberi erőforrásra, hogy sorra maradnak el a műtétek az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben.

Európa harmadik legnagyobb idegsebészeti központjában (mármint az lenne, ha teljes kapacitással tudna működni), ahol évente négyezer fekvőbeteget látnak el, ahol a legsúlyosabb koponyasérüléseket, bonyolult agy- és gerincműtéteket végzik, a hat műtőből csak négy funkcionál, kevés a műtős, ezért sorra halasztják el a műtéteket.

Bár a kórház orvosigazgatója szerint csak olyan műtéteket csúsztatnak, ahol ez nem okoz a betegnek egészségkárosodást/állapotromlást, azért nyári szabadságok ide vagy oda, kevés a műtős, b*sszátok meg! Ezért most az van, hogy a kevésbé gyakorlottakat próbálják meg felkészíteni, hogy pótolni tudják a tapasztaltabbakat. Mert a lyon-i lelátóról ez pont le van szarva, de jelen állás szerint legalább 20 ember műtétje csúszik, majd lesz valami alapon.

Értem én, hogy a tegnapi meccs után kit érdekel ez a hülyeség, hiszen 3:3 és hatalmas siker és csoportelsők vagyunk és ugye milyen jó, hogy szerények maradtunk. Azt is értem, hogy a festett kórterem nem kovácsolja össze a nemzetet, de ennek ellenére: nem ég le a bőr a pofátokról, g*cik?

Kit nyugtat meg (a kormányon kívül, mert ők eddig sem voltak idegesek), hogy az orvosok mindennap átnézik a kórtörténeteket, és minden olyan esetben, amikor a legkisebb gyanúja felmerül annak, hogy a betegnek kára lehet, azonnal kiírják másnapra a műtétet? És ha kiírják, akkor mi van? Amikor egy nem sürgős műtét esetén is pár óra leforgása alatt válságosra fordulhat tetszőleges beteg állapota? És ha kiírták és műtős hiányában nincs aki végrehajtsa az életmentő beavatkozást, akkor ez van?

Azt látom, hogy agy és gerinc hiányában is bárki felkapaszkodhat arra a terebélyes narancsfára és egy nyomorult agyi daganat eltávolítása sem tüzeli fel a nemzetet, de a kibaszottul empatikus és sikeres emberi erőforrás miniszter vajon felfogja az agya helyén tátongó űrrel, hogy milyen súlya van annak, hogy kevés a szakdolgozó? Az élő adásban politizáló, élősködő szakszervezeti vezető tisztában van azzal, hogy azért nem működik csak négy műtő abból a hatból, mert a szakdolgozók, a szégyenletesen alulfizetett szakdolgozók, akik valahogy megint a prioritási lista vége felé kerültek szóba, hiányoznak a rendszerből? A franciaroszági stadion lelátója és a szülészet között ingázó, szerénységéről híres és hirhedt miniszterelnök tudata átfogja, egyáltalán érdekli, hogy tevőlegesen részt vesz a nemzet kiirtásában?

F*sznak kell nekünk Európa harmadik legnagyobb idegsebészeti központja, amikor szépen meg is lehet dögleni és legalább nincs annyi élősködő-jelölt, akinek az idő múlásával egyre több kínja-baja van és csak lehúzza azt a baromi feszesre kihúzott szociális hálót.

Erre büszkék lehettek, hölgyek-urak! Nem orvos nincs, szakdolgozó sincs, műtős sincs, mert nagyívben szartok a fejükre. Miközben időnként beígértek egy szuperkórházat, azaz valami látványos beruházást, szakemberek – akik nem miniszterek, államtitkárok és Fidesz-csicskák – már időtlen-idők óta mondogatják: nem az orvoshiány a rendszer legnagyobb tragédiája, hanem a szakápolók-szakdolgozók vannak baromi kevesen, mert arcpirító bérekért dolgoznak.

Az önmagával betelni nem tudó Cser Ágnes oldalán feszítő roppant elégedett Balog nevű erőforrás, a keresztény politizálás ideológusa mit tud arról, hogy egy szakdolgozónak ügyeleteket, hétvégéket, éjszakázást kell bevállalnia ahhoz, hogy összejöjjön neki legalább egy nyomorult átlagbér? Külföldön emberhez méltó, normál munkaidőben keresi meg ennek a többszörösét. Évek óta probléma ez, de most megint sikerült gyakorlatilag majdnem kifelejteni ezeket az embereket a páratlan kormányzati jótétemények szórásából.

Hogy is mondta a Cser Ágnes által a sorok között köpködött Sándor Mária? Hogy ha a kicsiket, a kisegítő-ellátó-háttérben robotoló személyzetet nem becsülik meg, a nagyok sem fognak tudni dolgozni.

Növelni kell az orvosok és az ápolónők számát, és emelni kell a fizetésüket is, ugyanis a béreknek versenyképeseknek kell lenniük a ma elérhető külföldi ajánlatokkal” – Orbán Viktor, 2010. február 9

Eltelt pontosan hat év és Orbán Viktor azzal verte a mellét a minap, 2016. februárjában a parlamentben, hogy

  • 2010-hez képest 40%-al többet fordított a kormány alapellátásra,
  • hogy felére csökkentette a várólistákat,
  • hogy több mint 500 milliárd forintot fordított a kórházak fejlesztésére,
  • hogy alig van olyan egészségügyi intézmény az országban, ahol ne folyna éppen most is valamilyen fejlesztés,
  • hogy 300 kórház és rendelő újult meg úniós és hazai forrásból,
  • hogy a vidéki kórházak jelentős többségében már 21. századi körülmények fogadják a betegeket,
  • hogy a jövő évben felépül egy új nagy egészségügyi központként működő budapesti kórház,
  • hogy a fővárosban 3-4 helyen lesz modern sürgősségi centrum.

Ezzel szemben a valóság az, hogy nem tudnak műteni az orvosok, mert nincsen kivel. Aztán ugyanbiza ki a franc fog a szuperkórházaidban dolgozni, Viktor, amikor az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézményében is tucatszámra tologatni kell a műtéteteket? Igaz, hogy a műtőben nem kovácsolódik nemzeti összetartozás, nem lehet szotyolát köpködni, buzizni, cigányozni, őrjöngeni és nem elég pusztán néhány szakember a dagadó kebelhez.

Büszke lehetsz az elmaradt műtétekre és arra, hogy  a nagy pofád ellenére, a választási ígéreteid és üres dumád dacára az egészségügyet az összeomlás szélére lavíroztátok és képtelenek vagytok megbecsülni, megfizetni az egészségügyi szakdolgozókat. Úgyhogy szerintem az van, hogy

(…) Magyarország valóban ma egy gyenge ország benyomását kelti. Mert milyen az az ország, amely képtelen arra, hogy a saját polgárait megvédje? (…) Ahol széthullik az egészségügy. Ahol az oktatásügy nem látja el azt a funkciót, amiért létrehozták, vagy legalábbis egyre kevésbé. Ez egy gyenge ország. S a legrosszabb az egészben, hogy tulajdonképpen miközben az ország lépésről lépésre napról napra gyengül, akkor ebben az emberek nemhogy kevesebbet dolgoznának, vagy rosszabb minőségben teljesítenének, hanem egyre többet dolgoznak, és nem dolgoznak rosszabbul, mint korábban. Tehát nem lehet azt mondani, hogy a lustaság, az emberek nemtörődömsége, közömbössége sodorná ide az országot, hanem az a helyzet, hogy a politika teszi tönkre. Tehát ma Magyarországot a politika gyengíti le, és teszi tönkre. És ahelyett, hogy segítenek az embereknek, hogy megoldják az életük problémáit, ahelyett újabb és újabb akadályokat gördít az emberek személyes élete útjába.

Kár, hogy nem az én szavaim ezek, hanem a te szavaid, te aljas, köpönyegforgató. 2007. május 25-én ellenzékből pofáztad ezt. Ma, 2016 júniusában soha nem volt aktuálisabb ez a tisztánlátás. Ezt köszönheti ez az ország neked és balog talpnyalóidnak. Rajtatok már egy elhalasztott lobotómia sem segítene, de amíg ti vagytok kormányon hullani fog a nemzet. Soha nem volt még ennyire gyenge és kiszolgáltatott ez az ország. És ez nem benyomás, ez tény, te hazug disznó!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.