Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Most van az, amikor Lázár János hátradől és kér egy kávét

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma szerintem szerda van, ez pedig azt jelenti, hogy Rogán Antonio 5 napot várt azzal, hogy ügyvédjén keresztül megüzenje: eszébe nem jutott lemondani, ellenben feljelenti Portik Tamást hamis tanúzásért. Ez a legocsmányabb akasztófahumor minősített esete: amikor a kritikát nem tűrő uborkafa-szakértő perel, aztán kivonja magát a saját személyiségi jogaival összefüggő tárgyaláson való részvétel alól és újabb ellentámadást helyez kilátásba.

Mint tudjuk, a Juhász Péter Együtt-alelnök ellen indított személyiségi jogi perben tanúként kihallgatott, 15 év fegyházra ítélt, alvilági leszámolások miatt is megvádolt Portik Tamás azt állította: ismeri Rogánt, és személyesen tízmillió forintnyi eurót adott át neki, hogy közreműködjön egy belvárosi ingatlan áron aluli megvételében. A pénzt a miniszterelnök bizalmasának, Habony Árpádnak a nagynénje, Pápa Marianne küldte.

Az elmúlt napokban sokan úgy vélték, ha Rogán Antal nem kezdeményez eljárást hamis tanúzás miatt, akkor ez egyenértékű azzal, hogy elismeri a vádakat. Mivel a fideszes Polt Péter fideszes ügyészségétől nem várható el, hogy magától eljárást indítson az ügyben, csak így derülhetne ki, hogy valóban fizetett-e a magyar alvilág Rogán Antalnak önkormányzati ingatlanok áron aluli megszerzéséért.

Ezzel szemben én azt gondolom, hogy az egyedüli dolog, amit Rogán ezalatt az öt nap alatt tehetett volna, amíg ügyvédje jótanácsára várt, az a lemondás. Rogánnak viszont csak ennyire futotta. Meg a belvárosi Fidesz székház – Rogán állítólagos megkenési helyszínének – pánikszerű kiüríttetésére. Kovátsis Ügyvédi Iroda nevében Kovátsis László, Rogán ügyvédje a Magyar Nemzetnek (kösz, Lajos!) azt mondta, hogy a hamis tanúzás miatti feljelentést a Rogán kontra Juhász polgári per befejezése után tehetik majd meg, addig erre nincs mód a vonatkozó törvények alapján. Az ügyvéd szerint nem véletlen, hogy a bíróság is többször figyelmeztette a tanút a hamis tanúzás jogkövetkezményeire.

Nagy igazság! Tökre nem véletlen, hiszen a bíróságnak ez a dolga, hogy figyelmeztesse a tanút, tehát ez egy bullshit. A másik probléma – nem jogász véleményem szerint – az, hogy egy ordas nagy kamu és mellébeszélés, hogy feljelentést teszünk, de nem teszünk, mert nem most, hanem majd. Lehet, hogy én vagyok a hülye és nem találtam a vonatkozó törvényt, miszerint most nem lehet feljelentést tenni.

Nem látom be ugyanis, hogy amennyiben egy bűncselekmény (lásd jelen esetben Portik hamis tanúzása) valóban megtörtént, miért ne lehetne azonnal feljelentést tenni? Mi köti a bíróságot abban, hogy kivizsgálja a feljelentésben foglaltakat? A személyiségi jogi pernek milyen relevanciája van a büntetőper szempontjából, amire várni kell? Én azt hiszem, hogy valaki itt félrebeszél és csúsztat, ezt a feljelentést már pénteken meg kellett volna fogalmazni és nem öt napig maszatolni. Tegyük hozzá, feljelentgetni csak abban az esetben ajánlott, ha már le van zsírozva Rogán úrfinak a tisztára mosás.

Ne tévesszük szem elől az alaptémát: Portik Tamástól és a szégyenteljes magyar rendőrségtől, ügyészségtől függetlenül – ami lehetővé tette, hogy Rogán mai napig szabadlábon homárt zabáljon – számos bizonyíték létezik az áron alul eladott belvárosi ingatlanokról, a milliárdos nagyságrendű károkozásról, amelynek szálai rendre Rogánhoz vezetnek. Még akkor is, ha Rubovszky György, Rogán KDNP-s házi értékbecslőjének van pofája most azt nyilatkozni, gőze nincs, hogyan sikerült a cégének a piaci árnál jóval alacsonyabb árat megállapítania arra a Károly körúti ingatlanra, amit Habony Árpád nagynénje, Pápa Marianne vett meg az V. kerületi önkormányzattól.

Az szépen látszik, hogy a kormányzati kommunikációnak minden Rogán seggét mentegető érve kimerül abban, hogy egy bűnöző eleve nem mondhat igazat, elvégre azért bűnöző. A Fidesz-KDNP propagandagépezet e logikája szerint egy bűnözőnek ugyanis legfeljebb akkor lehetne hinni, ha az ellenzékre vallana. Egyenként és csoportosan. Ebben merül ki a gyorstalpalt habonyi kommunikációs tréningeken elsajáított stratégia: ha támadnak, támadj vissza, tereld el a figyelmet az eredeti ügyről, és közben reménykedj, hogy jön valami oltári balhé (lehetőleg intézzél valamit), ami feledteti a saradat.

Szóval az az érzésem, semmiféle feljelentés nem lesz itt. A Juhász ellen indított per megnyerésének egyedüli módja az lenne, ha Rogán hitelteleníteni tudná Portikot. Ám az a gyáva, de legalább arrogáns f*sz, aki elmenekült és kamu ürügyekre hivatkozva bújt ki a pénteki tárgyalás alól, nem lesz hülye most arra ítélni magát, hogy kötelezően bíróság elé kelljen állnia. Rogánnal szemben Portiknak nincs veszítenivalója, ő 2030 előtt semmiképpen nem szabadul, viszont ha akkor szabadulni akar, ajánlatos igazat beszélnie.

Más szavakkal, Rogán tovább keni a szart, és annak ellenére, hogy alvilági összefonódásai egyre inkább nyilvánvalóak, még mindig nem teszi azt, amit ilyenkor tenni kellene: lemondani a g*cibe. Az időhúzás és az ügyvédi nyilatkozat mögött az a bizonyosság húzódik, hogy nem csupán arról van szó, hogy a kormány egyik tagja egy gyilkossal hozható összefüggésbe, hanem arról is, hogy igen nagy valószínűséggel további súlyos ügyek kiteregetésére kerülne sor, ami további Fidesz-közeli bűnözőkre húzná rá a vizes lepedőt (Habony, Vajna, stb.) Ebből – az ügy kimenetelétől függetlenül – nem lehet jól kijönni és remélhetőleg ez is ugyanúgy ráég Rogánra, mint a táguló ingatlanok. Ezeket a szálakat nehéz lesz elvarrni és szerintem az sem opció, hogy Portik véletlenül megöngyilkolja magát az elviselhetetlen börtönviszonyok miatt.

Itt már csak az a kérdés, hogy Orbán és csicskái (Polt, Pintér) meddig védik ezt az embert és meddig rohangálnak testületileg tátott szájjal a f*szerdőben. Azt már egy fél ország sejti ugyanis, hogy a Rubovszky-féle értékbecslőktől Rogánig és jelenlegi utódáig egy bűnbanda uralkodik a Belvárosban. Akkor is, ha ezt a magyar igazságszolgáltatás jelen pillanatig nem állapította meg, mert nincs ilyen. Mármint olyan igazságszolgáltatás, ami igazságot szolgáltatna. Portikot meg lehet félemlíteni az ilyen nyilatkozatokkal, lehet kamuzni a hamis tanúzás feletti megbotránkozással, de itt egyvalaki van, aki ellen már 5 napja eljárást kellene folytatni: mégpedig Rogán Antal ellen, hivatali vesztegetés elfogadása miatt.

Ha ez nem következik be és Orbán továbbra is kiáll nyakig szaros bizalmi embere mellett, az azt jelenti, hogy önként beállnak a szareső alá. Bár az is igaz, ha Rogán feláldozható paraszttá lesz, akkor onnantól egyetlen hozzá hasonló sem érezhetné biztonságban magát és még nagyobb káosz és zűrzavar uralkodna el a NER-ben és olyan lavina indulna el, aminek az útjából nem sokan tudnának félreállni. Szerintem most van az, amikor Lázár János hátradől és kér egy kávét. Erről majd legközelebb.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.