Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Nincs legfőbb ügyész, hanem Matolcsy munkatársnőjének van egy férje

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Matolcsy György megvizsgálta Matolcsy Györgyöt és mindent a legnagyobb rendben talált. Teljesen korrekt, átfogó és objektív vizsgálódás után úgy ítélte meg: egy végtelenül okos, hihetetlenül széles látókörű (és tényleg!), de főleg olyan mértékig becsületes jegybankelnökkel áll szemben – a tükörben – amilyet még a Föld nem hordott a hátán. Nemhogy nem lop, direkt otthonról hordja be a pénzt a munkahelyére, hogy nekünk jó legyen.

Volt már ilyen. Ha emlékszünk még Vida Ildikó angoltanárra, ő is átvizsgálta magát és annyira rendben talált mindent, hogy az valami fantasztikus.

Nem kizárt egyébként, hogy az MNB alapítványaival kapcsolatosan lesz még vizsgálat, mégpedig a következő módon: Polt Péter legeslegfőbb ügyész otthon, a vacsoraasztal mellett megkérdi hites feleségét – Anyukám, minden rendben? Nem lopsz te egy kicsit azokban az alapítványokban, ahol kuratóriumi tag vagy? Tudod, nem vagy köteles önmagadra terhelő vallomást tenni, csak szólok. Mire anyus: – Péter, a büdös életben nem főzök neked kaviáros lazacot a mama receptje szerint, ha ilyeneket kérdezel! Hát így valahogy.

Nem ügy egyébként, párszáz milliárdról van szó. Közpénz, tehát végső soron senkié. Inkább dobják szét maguk között a rokonok, minthogy Soros György rátegye a mocskos mancsát. Így legalább itthon marad az a pénz (amúgy lófaszt marad itthon, hülyegyerek) és nekünk teremtenek belőle munkehelyeket. Aha.

Nem tudom, hogy csak nekem tűnik különösnek az a sajátos gondolkodás, ami a kormány, az adóhatóság, a mindenféle hatóság és a Magyar Nemzeti Bank működését jellemzi, vagy esetleg másnak is bassza a csőrét?

Miközben mindent titkosítanak, amit csak akarnak, miközben nem lehet hozzáférni közérdekű adatokhoz, csak több évnyi pereskedés és rengeteg pénz árán, mintha az egyszerűagyú állampolgárok titkai nem lennének ennyire fontosak. Pontosabban nem is a titkai, hanem a magánügyei sem. Igaz, azt Pintér Sándor – tikosított előéletű, olajozottan működő – minisztertől már tudjuk, hogy nincs olyan ember ebben az országban, akit törvényes keretek között le ne lehetne hallgatni. De már azt is tudjuk – igaz, ezt nem Pintértől – hogy igazából mindenféle bírói engedély nélkül is le lehet hallgatni például az újságírókat, de mindenki nyugodjon meg, bárki mást is.

Mióta a Jobbik gáláns támogatásával sikerült átnyomni az alaptákolmány sokadik módosítását is, azóta főleg bármit megtehet a hatóság, amit csak akar. Illetve még azt sem tudjuk pontosan, ki tehet meg mit, mert nem sikerült a családon belül elosztani a felettünk gyakorolt hatalmat, úgyhogy Pintér, Lázár, Rogán és Orbán még huzakodik, ki az erősebb kutya. Mondjuk hozzánk képest mindegyik.

Tehát nyugodtan le lehet hallgatni bárkit, meg lehet figyelni, lehallgatókészüléket lehet tenni a vécédeszkába. Az adóhatóság benézhet a szekrényünkbe, de akár a fenekünkbe is, miközben senkinek nem jut eszébe megérdeklődni szeretett (én nem szeretem, de aki igen) honatyáktól, hogy mégis, mi a jó fenéből vásárolgatnak a jövedelmük hússzorosáért. Ha mi, igavonó barmok elírunk valamit az adóbevallásban, olyan bírságot kapunk, hogy a fejünk leszakad. A honatyáink tetszőleges számban átírhatják a vagyonnyilatkozatukat és még az sem gond, ha konkrétan a lakásuk alapterülete duplázódik meg reggelre.

Eljutottunk odáig, hogy nincs legfőbb ügyész, hanem Matolcsy munkatársnőjének van egy férje, akivel Matolcsy vígan kacarászva beszéli meg az ellene tett feljelentéseket. Nincsen rendőrség, mert magánhadsereg van. Nincsen magánügy, csak államtitok és senkit nem véd a jog, csak a bűnözőket.

És oda jutottunk, hogy az az MNB, aminek a vezetőjét bilincsben vinnék el egy normális országban akkor, ha szemmel látható módon hamisított dokumentumokat ad ki a kezéből, az az MNB összeül önmagával és megbeszéli, hogy patyolat tiszta és minden a legnagyobb rendben van.

Mi ez, ha nem egy unortodox álom? Esetleg rémálom. Mert mi így szeretjük.adomány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.