Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A tisztelt honatyák és az ő vagyonnyilatkozataik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnapi hír, hogy egy KDNP-s honatya 1,6 millió forintunkat szánta arra, hogy laptopokkal lássa el magát. Igen, bicskanyitogató, de vajon mi a helyzet a többi díszmadárral? Csak úgy ötletszerűen belenézegettem a tisztelt politikusok költéseibe (már ami ebből nyilvános) és csodát láttam.

Firtl Mátyás KDNP-s honatya. 2014-ben kapta tőlünk – mivel közpénzből fizetjük ezeket a juttatásokat:fritl

Majd 2015-ben:fritl1

Természetesen a tiszteletdíján felül jártak ezek a juttatások az általános gépész technikus végzettségű honatyának. Kérdés: miért van szüksége ennyi számítástechnikai eszközre, miért van minden évben új laptopokra égető szükség, miért a legdrágább eszközök kellettek? De nézzünk meg másokat is, ők hogyan gazdálkodnak a közösből.

Fodor Gábor, független képviselő. Neki megfelelt 2015-ben is a 2014-ben kapott Lenovo, tavaly egy 100 ezer forintos nyomtatót és egy 48 ezer forintos mobiltelefont igényelt.

Farkas Flórián, Fidesz. Semmi. Úgy értem: semmi. Sem 2014-ben, sem 2015-ben egy zsebszámológép sem.

Harrach Péter, KDNP.

2014-es bevallás:harrach 14

2015-ös bevallás: harrach

Na most ezt a magam részéről nem tudom értelmezni. Ha mindent 2014-ben kapott a képviselő úr, akkor hogy nem egyezik semmi semmivel?

Tukacs István, MSZP – neki megfelelt 2015-ben a 2014-ben kapott Lenovo számítógép és Samsung telefon.

Schmuck Erzsébet, LMP – szintén beérte 2015-ben a 2014-ben vásárolt holmikkal, bár neki sem volt elég egy készülék. Feltételezem, hogy a képviselők nem csak maguknak, hanem az irodai alkalmazottaknak is vételeznek készüléket. Ha nem így van, akkor nem értem.

2015-ös bevallás: smuk

Selmeczi Gabriella, Fidesz. 2015-ben a 2014-ben kapott laptopot és mobiltelefont használta, egyéb költése nem volt egyik évben sem.

Semjén Zsolt, KDNP. Példaértékű bevallást láthatunk.

2014:sem

2015:sem1

A képviselő úr példájából okulva, ezentúl én is így fogom kitölteni az adóbevallásomat. Mert úgy gondolom, hogy egy közpénzből fizetett és különféle juttatásokat igénybevevő képviselőnek éppen annyira komolyan kell vennie az adófizetők felé való elszámolást, mint nekem az adóhatóság irányába.

Már csak az lenne a kérdésem, hogy amennyiben lenne annyi időm és átfésülném tételesen a vagyonnyilatkozatokat, mi érdekeset lelnék még? A másik kérdésem: a tisztelt képviselők ezt komolyan csinálják?adomány