Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


A nap, amikor a tsz-elnök igazat szólt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem hiszem, hogy bárki is tudta volna már tegnap este (aki igen, attól bocs), én biztosan nem tudtam, de ma van az ügyészség napja. És mert ezen a téren bőven van minek örülni, hát ünnepséget is szerveztek a jeles esemény köré. Pedig nem is ma van. Az MTI szerint 1991 óta minden évben június 10-én tartják az ügyészség napját Magyarországon. Gondolom azért ünnepelték most június 9-én, mert pénteken, június 10-én a Kossuth rádiós egyházi műsor és egyéb bokros teendők nem tennék lehetővé, hogy az egész család jelen lehessen.

Ez úton is szeretnék gratulálni Polt Péter legfőbb ügyész elvtárs legújabb szerzeményéhez: a 450 négyzetméteres, wellnessrészleggel és saját homokos stranddal felszerelt, 70 millió forintra becsült örökpanorámás balatonfüredi luxusingatlanhoz.

Kivételesen most nem ez lesz a téma, hanem az, hogy 2012 után idén valamiért az ügyészség nemzeti ünnepére a téeszelnököket újra beengedtek, akik – ha már ott voltak – megszakértették a helyzetet. Mindenekelőtt ide teszem Polt Péter friss luxusnyaraló tulajdonos pofabőr-égető kijelentéseinek kvintesszenciáját, azokat a 70 milliós befektetés simán megtámasztja, nélkülem is megállnak a lábukon. Ja, nem.

  • Tavaly mintegy 120 ezer befejezett nyomozást értékelt az ügyészség, az ügyek felében vádat emeltek, a váderedményessége 93 százalékos volt.
  • Az ügyészi szervezet törvényesen, szakszerűen és összességében eredményesen végezte munkáját, idézet: „Emelt fővel állhatunk a társadalom elé.”
  • Az alaptörvény ügyészségre vonatkozó cikkével kapcsolatban:  „az abban foglaltak megfelelnek annak az európai elvárásnak, amelyet az úgynevezett Római Charta rögzít, miszerint az ügyészeknek függetleneknek kell lenniük döntéseik során és nem befolyásolhatja őket külső nyomás.”
  • A nem szakmai jellegű kritikákkal az ügyészség – mint politikamentes szervezet – nem tud mit kezdeni.

Itt és most elmormoltam egy kurv*anyádat miatyánkot és vázolom a téeszelnök egetveréseit, aki minden cinizmusa Csomolungmájára felhágva, franc tudja mennyi idő után, a sok hazugság mellett egy büdös nagy igazságot is beletolt a jelenlévők orcájába. Nem szégyenkezve, hanem szájnyalogatva, sűrű nyelvcsapások közepette, mint általában:

  • „Bár a jövőt nem látja senki, az elkövetkezendő egy-két évtizedben a rend, a törvényesség, rendezettség fel fog értékelődni az európai értékrendben.”
  • A hatalmat nem lehet többé gazdasági sikerekkel legitimálni (?!!?), a folyamatos növekedés elmaradása azonban az EU keleti részére nem igaz, Közép-Európa továbbra is a kontinens gazdasági motorja. (Itt kívánok jó egészséget Matolcsynak is és az egész bűnszövetkezetnek.)
  • Az európai gondolkodásban a váltás még nem történt meg, egyelőre a politikai elit a gazdasági sikereket tekinti továbbra is legitimációs alapnak a rend és a rendteremtés helyett, ez azonban meg fog változni, Magyarországon már meg is történt.
  • Az ügyészség munkatársainak csak a törvényekre és a belső lelkiismeretükre kell támaszkodniuk, nem engedve a külső, politikai nyomásnak.
  • Önök ma az egyik legfontosabb rendszerfenntartó pillér. Az önök munkája nélkül ma Magyarországon az emberek nem élhetnének jogállamban. Legyenek büszkék a szolgálatra, amelyet végeznek. Társadalmi bajaink egyikének oka, hogy a kelleténél kevesebb ember büszke a munkára, amit végez. Járjanak előttünk jó példával.”

És igen, megértük ezt a napot is. A geci (by Simicska) igazat szólt. Igen, a téeszelnök elismerte: a Polt Péter-féle ügyészségnek köszönheti ő és az összes többi családtag, hogy nem valami túlzsúfolt börtön mélyén hűsölnek a közelgő nyárra való tekintettel, hanem kormányoznak. Vígan és dalolva. És közben nem landol a fejükön a Kúria mennyezete, ahol ünnepelni összegyűlnek és beleröhögnek a pofánkba. A soha semmilyen ügyészégi nyomozás által nem fenyegetett, nyilvánvaló korrupciós ügyek egymásra helyezett raklapjai már az égig érnek, ezek meg egymás vállát veregetik és ünnepelnek: függetlenségről, emelt főről ugatnak azon a hamis, sunyi, torz kappanhangjukon.

Az ügyészség mint politikamentes szervezet – ahol a legfőbb ügyész felesége a jegybankelnök beosztottja, ahol a jegybankelnök csilliárdnyi közpénzt titkosíttat és szór ki az ablakon, miközben ebédidőben a legfőbb ügyésszel borozgat, aki szerint nincs itt semmi látnivaló – ennek az aljas rendszernek az alappillére és fenntartója.

Ahhoz képest, hogy ezt eddig is tudtuk, már nyilvánosan is vállalják. Hogy ez a hősies és önfeláldozó grémium naponta falaz a következmények nélküli tolvajlásnak. Tökéletes, tűpontos beismerő vallomás a téeszelnöktől. Naponta látjuk, tapasztaljuk, hogy milyen az, amikor valakinek a korrupció a legfőbb politikája, amelyet a Polt Péter-féle, közönséges bűnsegéddé silányított ügyészség támogat jobbról és balról.

Ez folyik legalább két évtizede a Polt Péter nevű élőlény legfőbb ügyésszé kinevezése óta. És ezt nevezi rendnek és törvényességnek Orbán. Hát ja, ez a rendnek egy fölöttébb speciális fajtája, amit Tarsoly Csabák, gyanúsan vagyonosodó rokonok és családtagok, haverok vagy éppen a jogállamot szájba rúgdosó kigyúrt kopaszok példája igazol. És az a gazdaságilag tönkrevágott ország, ahol a rendet a kiszolgáltatott néptömegek hallgatása és tűrése biztosítja.

Új dimenzió ehhez mérten, hogy miután Polt gyalázatos ügyködésének köszönhetően a rend és törvényesség mára az olajozottan működő korrupció szinonímájává degradálódott, a gazdaság bezuhanását is a renddel próbálja bagatellizálni a téeszek elnöke. Vagyis így, hogy kiderült, a gazdaságot bedöntötték és szétlopták, már nem is fontos a prosperitás, elég a rend is. Aha.

Szégyen és gyalázat egyszerre. Ha a bicskanyitogató cinizmust meg kellene mintázni, ahhoz ezt a két, a hatalami ágak visszafordíthatatlan összemosásáért felelős maffiózót kellene modellként használni. Orbán és Polt. Akik ma közösen megünnepelték, hogy sikerült politikai utasításra cselekvő, kilóra megvett intézménnyé silányítaniuk az igazságszolgáltatást. Amely elvarrja a kormánypárthoz vezető korrupciós szálakat, amely nélkül ez a kormány már régen összeomlott volna.

Hát nem tudom, én a jelenlévők helyében mélységesen szégyelltem volna magam, de persze kétlem, hogy a helyszínen ez egyáltalán lehetőségként felvetődött. Nem baj, ezt is felírjuk a többi mellé. Ha ennek a két alaknak szerencséje van, akkor életük végéig hatalomban maradnak, különben ezért a pusztításért felelni fognak. Ha majd egyszer valóban felértékelődik a rend és a törvényesség.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.