Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Van itt pénz dögivel: Ibizára, szipákolnivalóra és gatyából kilógó seggű urizálásra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az utóbbi időben – a napi turulszarban egyéb fejek után kapirgálva – alighanem érthető okokból elhanyagoltuk Ki az a Habony Árpádot. Most viszont újra előkerült az ő ösztönös zsenialitása: a Szerencsejáték Zrt. áprilistól december 31-ig bruttó 486,41 millió forintért (= nettó 383 millió forint) rendelt meg 108 darab egyedi hirdetést a hasbarúgásra szakosodott kendó-bajnok tulajdonában lévő Lokál Extra hetilapban, valamint a június elejétől megjelenő Lokál napilapban.

Annak, aki szereti tudni, hogy jó helyre kerülnek az adóforintjai, biztosan megnyugtató hír, hogy a Lokál egy évvel ezelőtti indulása óta már több mint 1,5 milliárd forintnyi állami megrendelést kapott, így a Gucci-királynak nem kell aggódni a hóvégi csirkefarhátat illetően. Sem. A csürhe farhátáról ugyanis akárhány bőrt le lehet húzni a jó cél érdekében. Merthogy ehhez jön még hozzá az a 23 milliónyi aprópénz is például, amit az MVM (úgy mint Magyar Villamos Művek) kampányának hirdetései után tett zsebre az ibizai partiállat. Ha már a hülyemagyar annyira hülye, hogy nem mond neki semmit az MVM, most jól megkampányolják a pénzéből és fog neki mondani. Főleg miután Habony heti- és napilapját forgatja lelkesen.

Ráadásul mivel a gecigate átrendezte az állami piacot (már ha lehet ezt egyáltalán piacnak nevezni), Simicska ingyenes Metropoljának kiszorításával az ingyenes Lokállal indulhat a napja minden kedves és érdeklődő, BKV-val és nem BKV-val utazó adófizetőnek egyaránt. Ez utóbbi is ugyanolyan ingyenes lesz,  mint az előbbi volt: csak még többe kerül. Merthogy ezt fogják osztogatni úton és útfélen, 2018-hoz közeledve meg főleg. A köz pénzének osztogatása de facto csak ezután kezdődik.

Senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy ez a bizonyos Lokál című napilap – amit hétfőtől kaphat bele az arcába boldog-boldogtalan – n-szer annyi pénzből lesz minősíthetetlenül ocsmányabb, mint a Simicska-féle virágzó médiabirodalom idején előállított tartalom. Megnyugtató közös vonás: az állami megrendelések által ezt is a keményen kínlódó fizeti azért, hogy Habony ráfoshassa az ingyenes címkét.

Egyrészt: mostmár be lehet fejezni a Mibű? hisztériát a mindenféle félretardált kormánypárti politikusokkal folytatott informális beszélgetésekből élő munkanélkülivel kapcsolatban. Igen, abból él, hogy a különféle cégein keresztül folyik a kasszájába a magyarok pénze. Nem azért, mert sehol másutt nem lenne jobb helyen az a pénz, hanem mert csak. Másrészt már azért sem kell aggódni, hogy a másik közpénz-zabáló, mellékállásban kaszinó-monopóliummal rendelkező kedvencnek, Andy Vajnának mibű adja vissza a kölcsönkért százezer dollárokat, eurókat.

Továbbá tanulságos, hogy mára semmi nem maradt Magyarországon, ami után abban a tudatban lehetne adót fizetni, hogy az a pénz nem a szipákoló főzseni, a félanalfabéta mangalicaszerelő, vagy akármelyik másik kitartott takony bankszámláján landol. Ha nem a Szerencsejáték Zrt, akkor az MVM, vagy a harmadik, meg a negyedik állami vízfej, de lehetőleg mindegyik oda nyomja a pénzt, ahova a felsőbb utasítás szerint kell. És bár kevés olyan hely van a világon (van azért), ahol ezeknek az állami vállalatoknak a vezetői szabadlábon lehetnének, itt a nemzeti összetartozás napján és jegyében is nekik csicsereg a turulmadárka.

Ennek a arrogáns, iskolázatlan, ízléstelen divatdiktátornak is olyan aranyéletet sikerült összedobni nemzetileg, mintha hetente, de legalábbis havonta ötöse lenne a lottón. De akkor már tényleg: nem lehetne, hogy felhalmozzanak egy éves nyereményalapot, mondják meg neki a számokat, egyszerre megkapja a csilliárdjait és talán eltakarodik végre abba a véres naplementébe. A törvény nem tiltja és ha tiltaná is leszarnák, akkor meg?

Telibe van szarva a látszat is, de legalább egyre kapzsibbak a pénznyelő elvtársak, és jogosan játszanak arra, hogy a társadalom régesrégen immunissá vált ezekre a hírekre, nem érti a milliók és milliárdok nagyságrendjét, súlyát, a közpénz hűtlen kezelésével kapcsolatos aggályokról nem is beszélve.

Habony Árpád Londonban meresztette a seggétŐhabonyság egy jó éve éppen egy angliai étteremben tömte a majmot és meresztette a hátsóját (444 olvasói fotó)

Ha Magyarországon lenne egészséges piac és gazdaság, akkor semmilyen képlet nem indokolhatná, hogy egy névtelen, senki által nem olvasott lapban bárki hirdessen. Csak ebben a nyomorúságos banánköztársaságban fordulhat elő, hogy az állam olyan felületeken hirdeti magát, amelynek nincs, vagy alig van közönsége. Miközben a semmiből működtetett, egyáltalán nem elhanyagolható látogatottságú oldalak a túlélésért küzdenek (bárcsak ne haza beszélnék), van itt pénz Ibizára, szipákolnivalóra, Gucci-táskára, külföldi bulikra, milliós ruhatárra, angol reggelire és gatyából kilógó seggű, felkapaszkodott urizálásra.

De főleg a gyászos, hazug propagandára. A kormány így védi meg a népet a hozzánk hasonló, erőszakos liberális véleményterrortól. Hazugságokkal. A valóságtól. Habony lapja tálcán kínálja a butító jobban teljesítést és figyelmeztet a gonosz (migránsok-terroristák-Brüsszel-Soros-elmúlt nyolc év) állandó jelenlétére, a tudjukkik köpnivaló értékrendjére, a rezsicsökkentés polgári kormányának jótéteményeire a gaz idegenszívűek ellenében. Jó helyen van minden fillér: az is fizet érte, aki beveszi, az is, aki nem. Ha 16 oldalon keresztül azt ábrázolnák benne, hogyan üríti ki a fényes csillag az államkasszát és tömködi zsákokba a pénzt, az is úgy lenne jól.

Habony vállalkozó zsenijének felkopna az álla, ha erről a tönkrevágott piacról kellene megélnie, mint sokan másoknak. Ez a soha nem volt nemzeti, soha nem volt burzsoázia a taknyában fetrengene (és nem az ibizai levegőtől), ha a kormány, amelynek a seggét nyalja, nem védené meg állandóan a közpénzt az ő eredeti jellegétől. Rohadjak meg, ha ennek a senkiházinak nincs egy fotója arról, hogy a fideszes elit részegen éppen lehugyozza a szent koronát, különben épeszű magyarázat nincs erre a szégyentelen lopásra, ami itt folyik.

És innentől kezdve egyszerű az algoritmus. A nemzeti vitrinőr mond egy számot, hogy idén mennyit szeretne luxusra és külön szipogásra költeni, beszorozza 83-al, hozzáadja, hogy mibe kerül kiadni ezt a szennylapot és amennyi kijön, arra köt egy szerződést az állammal. A megélhetési minimum szélén táncoló rajongó pedig tapsol, hogy a saját pénzén csócsálhatja a kormány propagandáját a Lokál Extrában. Aztán majd amikor már nem győzi a sárgacsekkeket feladogatni úgy, hogy a büdös migráns ráadásul el se vette a munkáját, akkor talán rájön, hogy a GDP 5%-át nem biztos hogy jó ötlet volt fizetett hazugságokra költeni. Csak akkor már 60 év sem lesz elég visszakapaszkodni az élők sorába.

Addig is én vagyok a fizetett bértollnok. Hát igen.