Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem érdemli meg ez az ország, hogy egyszerre kelljen látnia és hallania Kósát és Németh Szilárdot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az az ország megérett a pusztulásra, ahol Németh Szilárd és Kósa Lajos tart közös sajtótájékoztatót. Ott holnaptól nem kel fel a nap, jégeső veri el a vetéseket és a disznó kukorékolni kezd. Vagy valami hasonló.

Külön-külön is súlyos a két ember, de így együtt egészen extrém élményt nyújt a kiselőadásuk. Annyi szerencsére elmondható, hogy IQ szempontjából gyakorlatilag mindegy, hogy együtt, vagy külön idegesítik a társadalmat és beszélnek eszeveszett ostobaságokat.

A jelenlegi kamaradarab apropóját az adta, hogy mégiscsak kell ennek az országnak az alaptákolmány-módosítás, mert ameddig nem véssük bele a gránistszilárdságúba honvédelmileg a rendeleti kormányzás lehetőségét, addig nem élhetünk boldogan. Igaz, a két művész nem ezt a részét domborította ki a vágyva-vágyott módosításnak, hanem a hadsereg bevethetőségét. Mert szerintük addig egy fideszes sem aludhat nyugodtan, ameddig a kormány nem tudja a migránsok okozta esetleges vészt a hadsereggel elhárítani.

Ez így szép is, jó is és mivel migráncs és honvédelem is van benne, kellőleg népszerű is. Csak éppen nem igaz, de ez soha, semmiben nem korlátozta az elmúlt évtizedekben a politikusokat, Németh és Kósa pedig. Na ugye!

Azt viszont elfelejtették kidomborítani a művészek, hogy a törvénymódosítóban nem csupán a hadsereg bevethetősége szerepel. Sőt, távolról sem az a legfontosabb kérdés. A kormány szokása szerint egy salátatörvénybe csomagolva óhajtja még jobban kiterjeszteni a teljhatalmát, de igazán jól kampányolni a megvédéssel és a migránsokkal lehet.

Ez az a törvény, ami a kormány nagy döbbenetére nem ment át első körben a parlamentnek nevezett bábszínházon, ugyanis megszűnt a kétharmados Fidesz-többség. A genya ellenzék pedig nem szavazta meg, hogy Orbán Viktor bármikor vészt trombitálva saját kis kacsójába vegye a hatalmat és onnantól kezdve ne legyen szüksége a parlament jóváhagyására.

A múltkoriban már úgy festett, hogy a Jobbik támogatásával mégis átmegy a törvény. Lehetséges, hogy Vona távozásának ez is egy következménye lesz, hogy mégsem áll a Fidesz mellé a jobboldali párt. Vagy – mert itt minden és mindennek az ellenkezője is elképzelhető – Vona éppen azért távozott, hogy tiszta maradjon a keze egy esetleges összeborulás estén is és hófehér mirtuszban vezethesse tovább a pártját, amennyiben a szavazókat nem önti el a boldogság az elhált nászéjszaka miatt.

Akár így, akár úgy, szerintem nem érdemli meg ez az ország, hogy péntek délután egyszerre kelljen látnia és hallania Kósát és Németh Szilárdot. A forint árfolyamát nem néztem, tehát nem tudom, mit okozott az ifjú pár felbukkanása ezen a téren, de az biztos, hogy komoly meggyőzőerővel rendelkeznek a fiúk. Németh Szilárd érvei szinte verhetetlenek. Ilyeneket mondott ő:

Egy olyan helyzetben, amikor jelentős és közvetlen a terrorveszély-fenyegetettség, vagy már terrortámadás érte az országot, akkor legyen a kormány kezében egy olyan, az alaptörvényen alapuló lehetőség, hogy a különleges jogrend kihirdetésével különleges eszközöket alkalmazhat.

Ezzel csak az a gond, hogy egyrészt már most is megvan a kormány kezében minden olyan eszköz, ami terrorhelyzet esetén bevethető. Másrészt több ellenzéki politikus is sírva könyörgött a kormánynak, hogy bökjenek már rá a jelenlegi törvények ama pontjaira, amelyek meggátolják őket az azonnali intézkedésben, valamint indokolják meg, mitől lenne sokkal biztonságosabb ország az, ahol Orbán Viktor egyszemélyben dönthet mindenről, a polgárokat pedig igény szerint korlátozni lehet alapvető jogaik gyakorlásában.

Ezekre a kérdésekre nem érkezett ugyan válasz, helyette a két nagyformátumú politikus ismét elkezdte szavalni a régebben megavasodott csakígytudunkmegvédeniamigráncsoktól mantrát.

Remélhetőleg Harrach Péter már kiharcolta a fideszesek vasárnapi zárvatartását, így a hét hátralévő napjai nélkülük telnek el. Aztán már csak a hét többi napjára kell kitalálni a megoldást.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.