Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Eljön az idő, amikor valóban két őr fog vigyázni rátok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rakosgatom össze a közélet kockáit egy új hét hajnalán, de tegnapról ittmaradt még egy egészen hajmeresztő hírecske, ami a szokásos tolvajtempóba csomagolt kormányzati urizálás intézményéről fest újabb sáros csendéletet. Olvasom és nézem, kivételesen látom is, hogy a költségvetési törvényhez múlt héten csütörtökön éjfél körül benyújtott javaslat szerint csaknem száz új fővel emelnék az Országgyűlési Őrség létszámát.

 

Ha van valami, amit a csillagok és a magyar gazdaság állása pillanatnyilag halaszthatatlanul megkövetel az adófizetőktől, akkor az ez: biztosítsanak kábé kettő darab őrt minden egyes parlamenti képviselőre. A kormánypárti sunyiság már ott megmutatkozott, hogy utolsó pillanatban nyújtották be módosító javaslatukat a költségvetési bizottság titkárságára. Eredetileg a költségvetési törvény nem tartalmazta ezt a tételt, ám a hölgyek-urak láttak még fantáziát a közpénzben, megfejelték hát még egy pár százmillióval az őrző-védő szolgálat kiadási oldalát.

Itt van ez a csodálatos, nemes történelmi hagyományokra épülő fegyveres szervezet, Kövér László házelnök magántestőrsége és álmainak netovábbja, amely három évvel ezelőtt tette le az esküt, pillanatnyilag 349 főből áll és amellett, hogy ellátja a morcos-bajszos-fosos önkényúr és az ország házának védelmét, egyúttal belépteti az arra tévedőket, illetve esetenként kivezeti az ülésteremből a rendbontó, pofátlan, agresszív ellenzéket (ilyenre még nem került sor).

Tény, hogy e derék fegyveres testületnek a közhasznú tevékenysége mellett hét darab fideszes laptopot, 74 asztali számítógépet és 5 monitort loptak ki a parlamentből-képviselői irodaházból. Ennek tudatában valószínűsítjük, hogy amit 349 fegyveres nem tudott megakadályozni, azt majd 447 biztosan meg fogja. Nem vicces és nyilván nem is erről van szó. Lehet demagógiának nevezni, de ha csak egyetlen mai hírrel hozom összefüggésbe (pont azért, hogy ne lélegeztetőgépekről legyen szó) ezt a fölösleges pénzszórást, az is bőven elég.

2015 utolsó negyedévéhez képest 90 százalékkal csökkentek az állami beruházások (összesen mindössze 66,4 milliárd forintot tettek ki), a Fidesz pedig azon ügyködik, hogy Kövér magántestőrségére az eredetileg is elkülönített 2,6 milliárd forinton felül még 850 millió jusson. Nem összehasonlítható, de azért hasonlítsuk össze: Kövér László testőrségére az összes állami beruházás 5%-át költik úgy, hogy míg a beruházásokból még akár GDP-növekedés is lehet, az egykori Soros-ösztöndíjas védelméből azonban a világosn semmi nem lesz.

Igen, tendenciózusan mosom össze az összemoshatatlant, de legalább vállalom is. Ugyanis jelenleg nincs az az úgynevezett eredményes feladatellátás, ami indokolhatná a Kövér paranoiájának alárendelt, egyébként sem olcsó (három év alatt közel 300 milliós jutalmat kaptak, 10 millió értékben sokkolókat, 17 millióért fegyvereket vásároltak nekik, a kispesti lőteret is kibérelték számukra) fegyveres állomány bővítését. Mint ahogy az ismeretlen számú sokkolók tavalyi beszerzését sem indokolta semmi. Kövér László akkor sem szívesen árulta el a részleteket (hogy mire költi a köz pénzét tudniillik és főleg miért), holott amint azt tudjuk, sokkoló veszélyes fegyver, alkalmazása komoly egészségügyi kockázattal jár, és szabadságjogaink szempontjából is komoly kétségeket kell eloszlatnia annak, aki a bevetése mellett dönt.

Milyen szabadságjogok? Kövér László és a szabadságjogok. Egy mondatban totálisan értelmezhetetlen, inkompatibilis kategóriák. Ha nem kerülne ilyen sokba, mondanám, hogy jó hír: fosnak az elvtársak élükön ezzel a lassan közveszélyes MSZMP-maradvánnyal. A háttérhatalmakon és a migránsokon való tipródás ugyan elhomályosította a tudatukat, annyira azonban nem, hogy ne tudnák, jogos az a rettegés. Az a hatalom, amely ragaszkodik a fegyveres erőkhöz maga körül, az nem érti, hogy a tulajdonképpeni a hatalom nem az övé. Hogy ő csak választott szolga, nem egy milliárdok árán őrizetre szoruló különleges próféta.

Kövér László ugyanolyan szereptévesztésben van, mint a fénylő csillag, aki csak verőemberek gyűrűjében mer kimenni az utcára, akit hermetikusan elzárnak a választóktól, akinek csak gondosan elszigetelt közegben nagy a pofája, de aki egy váratlan újságírói kérdéstől lehugyozza a bokáját. És ugyanolyan szereptévesztés ez, mint a Nemzeti Bank fóbiás elnökének pazarló önvédelme, aki szintén fegyverkezik és betegesen retteg a nyolcas számtól.

Aki becsületes, annak márpedig nincsen oka gyávának lenni. Aki képes volt kitiltani újságírókat a parlamentből, mert kérdezni merészeltek tőle, aki közben két kézzel szórja a pénzt fegyveres testületekre, aki a saját védelmét fontosabbnak érzi, mint a választóival való tisztességes szembenézést, az pontosan tudja, hogy ő maga fosott bele a közbizalom ventillátorába. A kétharmados magabiztosság elolvadt mint maga a kétharmad. Az esetek nagy többségében kongó parlamenti ülésterem őrzését pedig 349 fegyveres így is el tudná látni, ha meg nem, akkor 447 sem fogja tudni.

Mert mégiscsak van valami, amitől jogosan retteghetnek az elvtársak. Hogy a nép szeretete előbb vagy utóbb megtalálja őket. Az nem megy az idők végezetéig, hogy a hazugságokba csomagolt korrupciós ügyek, a titkosított közpénzlenyúlások és az ország gazdaságának totális szétverése után még arra is szívesen adakozik a magyar adófizető, hogy fegyveres erők védjék a Kövér Lászlókat tőle. Féljetek, rettegjetek, elvtársak, bőven van mitől és miért! Eljön az idő, amikor valóban két őr fog vigyázni rátok, sőt a napi félórás sétátokra is elkísér.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.