Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Nincs egy se, akinek lenne bátorsága belemondani az arcába

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Azt írja az újság (tegnap írta és ma is aktuális), hogy lehugyozta a bokáját a jobban teljesítés. Meg akkor ezek szerint a jó magyar reformok is, amik eddig működtek, mint az állat. Mi ugyan mondogatjuk egy ideje, ehhez képest állítólag a kamunáthás miniszterelnök csak most fosott be a felismeréstől.

Merthogy állítólag a kormányt is meglepte a vártnál sokkal gyengébb első negyedéves gazdasági növekedési adat, a Figyelő hetilap információi szerint emiatt gyorsan „amolyan válságértekezletet hívott össze Orbán Viktor.”

A kabinet illetékesei megpróbálták elmagyarázni a fényestekintetűnek a negyedéves alapon mért GDP-visszaesést (-0,8%), illetve az éves szinten tapasztalható igen szerény bővülést (+0,5%). A magyarázakodások eredményeképpen a fényestekintetű javaslatok megfogalmazására szólította fel az igen furán kopaszódó nemzetgazdasági minisztert, hogy mondaná már meg, vajon mitől indulhatna be a gazdaság.

Ami egészen bizonyos, hogy állami gyorsítási csomag készül, barátaim az elrugaszkodásban! De még milyen csomag: lesz benne reménykedés, hogy az év második felében megérkeznek azok az átkozott EU-s pénzek az átkozott Brüsszelből. Aztán mivel túl lassúak a kisajátítási eljárások, lesz benne igyekezet az állami beruházások előkészítésének felgyorsítására (biztos azért gyorsítási csomag). Meg nem utolsó sorban lendületet adnak a tőzsdei befektetésnek és más befektetési formáknak. Nem tudom el se képzelni, hogy mit jelenthet ez, de bizonyos Hornung Ágnes, az NGM pénzügyekért felelős államtitkára a kis- és középvállalkozások tőzsdére segítéséről beszélt.

Nem azért mondom, de hetedik éve nyúlkálnak bele erőszakosan a gazdaságba. Kiderül (mindenki másnak már évek óta világos), hogy ez kurvára lassítja a növekedést, ellenben gyorsítja a csökkenést. Erre mi a megoldás? Állami beruházás, tőzsde(?), EU-s pénz, imádkozás. Ha jól értem, akkor ez egy beismerő vallomás, elvtársak. Hogy mégiscsak már megint és folyamatosan rá vagyunk utalva a brüsszeli gonoszok pénzére, mert különben fejjel előre fúródunk bele az anyaföldbe. Igen, elvtársak, ez annak a beismerése, hogy a hanyatló Nyugat pénzéből élünk akármennyire is köpködjük naponta, üzengetünk és ugrálunk, mint kecskeszar a deszkán.

Hetedik éve az megy, hogy az állam egyre nagyobb területeket darál be, a központosítás és a kézi vezérlés fojtogatja az országot, mindenféle olcsó trükkökkel játszanak át komplett gazdasági ágazatokat a népes családnak és haveri körnek és most kurvára meglepődnek, hogy vajon miért hajtjuk az európai seregeket magunk előtt.

Hát eddig tartott az unortodox csoda, b*sszátok meg! De amint látom, ti továbbra is a csodában reménykedtek: hogy az értetlenkedő, bosszúálló Brüsszel mocskos pénze megint kihúz a szarból. Ide vezetett a korrupció, mint legfőbb politika és politikai elképzelés megvalósítása, illetve a Matolcsy fejében lévő szellemi muníció, ami a magyar GDP-t mozgatja. Ide vezetett a mindenbe belepofázás, beletenyerelés, mindazoknak a cseszegetése és ellehetetlenítése, akik nem a kokárdás-turulos nemzeti oldal kiváltságosai. Ide vezetett a töketlen, versenyképtelen bárgyú oligarcháitok közpénzekkel kitömése, a munkavállalók és a piaci alapon működő vállalkozások adóterhek százaival való megnyomorítása, a tartalmatlan és folyamatos szájtépő szabadságharcolás. Ez az eredménye annak a felfogásnak, hogy ha támadják, meghosszabbítjuk Bicskéig, Lovasberényig, Moszkváig.

És most sem az van, hogy szépen leülünk egy csendes sarokba és önreflektálunk. Ugyan, a kitartó kontraszelekció gyümölcsei olyan szinten erjednek a talpunk alatt, hogy már egyetlen ember nem maradt a fényestekintetű körül, aki legalább a becsapódás előtti utolsó száz méteren megpróbálná a valósággal szembesíteni. Elmagyarázni, hogy amit 6 éven át műveltek, az egyenértékű az ország szétlopásával és kivégzésével. Hogy az a hat éves pusztítás, amit véghezvittek, konkrétan most bosszulja meg magát.

Nincs egy se, akinek lenne bátorsága belemondani az arcába, hogy a jogállam kivégzéséből, az unortodoxia és a korrupció állami szintre emeléséből, a szakembereknek nevezett sarlatánok helyzetbe hozásából, a különadók elszaporításából, az adóforintok stadionok betonjába öntéséből, a versenysemlegesség felszámolásából, az oktatás-kutatás és az innováció háttérbe szorításából, a kommunista rezsiharcból, a közműszolgáltatók államosításából, az állami bürokratikus hivatalokba beejtőernyőzött dilettáns, jól fizetett pereputtyból és a statisztikai adatok önkényes kozmetikázásából nem lesz gazdasági növekedés.

A valóságtól elszakadt gumicsizmás, pocakos TSZ-elnök meg nem érti. Nem érti, de csodálkozik. Hogy a Mészáros&Tiborcz&Garancsi&Vajna&Rogán-Szijjártó haveri kör közpénz-étvágyából hogy nem lett gazdasági növekedés. Nem fogja fel az agya, hogy kurvára nem mindegy, hogy sok vállalkozásnak adunk munkát, amely vállalkozások további sok embernek adnak munkát, akik következésképpen nem tömött sorokban menekülnek az országból. Vagy minden munkát annak a nagyon kevés kiváltságos korrupt gecinek adunk, aki aztán kitalicskázza a pénzt az országból és máshol növeli a GDP-t.

És mivel nem ért semmiből semmit, vagy szándékosan játssza a náthás hülyét, még mindig állami gyorsítási csomagról lázálmodik, meg tőzsdére vinné a kis- és középvállalkozásokat. Konkrétan mely vállalkozásokat és miért? Ja, hogy ugyanazokat? Értem. Azt viszont nem értem, mi a jó eget remélnek még mindig az állami beruházásoktól, amelyeknek legjobb esetben is átmeneti hatásuk lehet még akkor is, ha a közbeszerzések tetemes részét nem nyúlják le valami csoda folytán. Hányszor kell még elmondani, hogy gazdasági növekedést kiszámíthatatlan jogi-gazdasági környezetben nem lehet elérni, ahol bármikor államosíthatnak, ellehetetleníthetnek, betilthatnak. Gazdasági növekedéshez piaci vállalkozások kellenek, önálló hazai piac: termelő- és feldolgozóipar az összeszerelő ágazat mellé.

Olimpiából, Várba költözésből, játékvasútból, rongyrázásból, kisajátításból, közmunkából, rekord ÁFÁ-ból, egykulcsos adóból, különadókból, személyre szabott törvényekből, titkosításból, propagandából, a propaganda arculatára elkúrt pénzekből és a Matolcsy fejében kerengő légüres térből nem növkedés, hanem becsapódás lesz. Gazdasági fellendülés kevesebb lopásból és kevesebb korrupcióból lesz.

Márpedig nagyon úgy néz ki, hogy szó nincs itt arról, hogy gumicsizmásék bármit megértettek volna ebből. Ellenkezőleg: ezt a hullámzó szart, amit NER-nek csúfolnak, kizárólag a gyűlölködéssel-köpködéssel megfejelt korrupció és annak kapcsolódó végtermékei tartják egyben. Válságértekezlet ide, állami gyorsítási csomag oda, rossz vége lesz ennek. Kár, hogy már most is rossz és még nincs is vége.

Úgyhogy sajnos rossz hírem van a bálványt imádóknak: Magyarország rosszabbul teljesít, a reformok nem működnek, sőt, nincsenek is reformok. Szerintem átbasztak benneteket. Mindenki mást is, de a többiek közben tudtak róla. Nem vigasz, csak úgy mondom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.