Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Nem leszünk faló

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ezen már tényleg csak röhögni lehet. De kell is, mert a másik opció az üvöltés. Akkor már inkább.

fidesz

Na, hogy már ezt is tudjuk (tegnap is, ma is), beszéljünk valami érdekesebbről. Matolcsy volt már, lesz is minden nap. Azt tudjuk, hogy nem csak gyarmat nem leszünk, hanem faló sem. Ezt az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov mondta azzal kapcsolatban, hogy itt járt. Ez teljesen így van, mert nem faló minőségében volt jelen, hanem csodadoktorként. Ugyanis Orbán Viktor tegnapelőtt még olyan nagyon beteg volt, hogy nem is tudta meglátogatni Dunaújvárost, tegnapra pedig úgy meggyógyult, mint a vöcsök. A tulajdon két kezével fogadta Lavrovot. Mi ez, ha nem csoda? Na, ugye.

Bár a magam részéről aggódom, nehogy visszaessen a miniszterek elnöke. A saját lábon állás fel ne bosszantsa véletlenül. Mármint nem maga a tény, mert ez nem újdonság számára. Nem is az, hogy ez kiderült, mert eddig is tudott róla az egész ország. Még csak nem is az lehet a gond, hogy ezt immár dokumentálni is lehet, mert ki nem szarja le? Ami kínos, az az, hogy beszélnek róla, megírja a sajtó és a végén még zokon veszi a keményen hülyének nézett kisember.

Még az sem egy dráma, ha a polgár megorrol, mert amúgy szenilis, mint egy marék molylepke. Csak el kell terelni a figyelmét. Például ilyen hülyeségekkel, mint hogy az ármányos baloldal már kényszertelepíti is befelé az ellenséget. Akkor is, ha az nem akar települni. Ezért kell a kényszer.

Közben, ameddig ezt a néhány sort leírtam, Mészáros Lőrinc pár millióval gazdagabb lett és már nem csak szerelő, hanem gáz is. Egyre inkább az. Akkor is, ha maga Csányi Sándor hitelezi Lőrinc barát nagyívű vállalkozásait.

Csányiban az a szép, hogy univerzális barát. Nem csak a felcsúti lángelme terveinek megvalósításában segédkezik, hanem a miniszterek elnökének is biztosít magángépet, természetesen piaci alapon. Mert szombaton valami nagyon fontos meccs lesz Milánóban, ahová Orbán kapott egy potyajegyet és hogy kárba ne vesszen, saját zsebből bérel egy repcsit.

Miközben a gyermeküket, vagy gyermekeiket egyedül nevelő szülők szinte egységesen a létminimum alatt élnek – meg még rajtuk kívül vagy négymillióan – Lázár János mindenminiszter egy kígyóbűvölő nyugalmával mondja bele az arcunkba: a magyar titkosszolgálatok megfigyelik a magyar civil szervezeteket. Amúgy nem csak a civil szervezeteket, hanem az ellenzéki pártokat és általánosságban minden szervezetet megfigyelnek a titkosszolgálatok. Magyarországon. Mert ugye maga Lázár János mondta, hogy titkosszolgálati információk szerint ma gyakorlailag mindenki mögött ott áll egy Soros György, aki nem fideszes. Mármint nem Soros György nem fideszes – amúgy ő sem – hanem még sok ilyen elvetemült van, de meg vannak ők figyelve rendesen.

Hát ennyi hirtelen és még csak csütörtök van. Én azért már kezdek picit aggódni. Nem kellett volna még megszületnie a miniszterelnöki unokának? Vagy van még egy kis időnk addig, ameddig új saját lábakkal gazdagodunk?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.