Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ingyen sör és Kósa Lajos, te nagyon hülye

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem fogok tudni eleget élni ahhoz, hogy megértsem: hogyan kapaszkodhattak fel és hogyan maradhattak a Fidesz első vonalában olyan elvetemült dilettánsok és funkcionális analfabéta szellemi gigászok, mint például Németh Szilárd. És ha már felkapaszkodtak és ott maradtak, miért kell őket folyton előretolni és mutogatni? Najó, tudom. A Fidesz azt feltételezi a választóiról, hogy ugyanolyan képzetlen, unintelligens, primitív bunkók, mint Németh Szilárd. Bár most kivételesen nem róla lesz szó, hanem értelmi képességeit tekintve méltó párttársáról, Kósa Lajosról.

Igaz, hogy én a Fidesz helyében szégyenemben elsüllyednék, ha ezeket az értelmes igavonó lényeket kellene beszéltetnem és rájuk kellene bíznom, hogy az állampárt álláspontját artikulált beszéd formájában tolmácsolják. Hát nem véletlenül nem vagyok én a Fidesz. Se Habony Árpád.

Mivel a Párbeszéd Magyarországért (PM) néhány napja a feltétel nélküli alapjövedelem kérdését beemelte a közbeszédbe és igyekszik annak napirendjén tartani, ezt a Kósa nevű fenomént szalajtották be Andy Vajna tévéjébe, magyarázza már el miért baromság ez a javaslat úgy, ahogy van. Kósa pedig bement a Mokkába és elszavalta. Mert ha a garantált alapjövedelem ötletét valakivel érdemes megvitatni, az mindenképpen a Fidesz frakcióvezetője (bármilyen hihetetlen, tényleg ez a síkbuta ösztönlény a Fidesz frakcióvezetője):

A téma szempontjából releváns 7-8 perc (beleszámítva a rezsicsökkentésről szóló halandzsát is) legszomorúbb egyben legfélelmetesebb tanulsága, hogy fontosnak látszó makrogazdasági kérdésekről a jelenlegi kormánypárt frakcióvezetőjével kizárólag a fentihez hasonló, kocsmai törzsvendégeket idéző párbeszédet lehet folytatni.

A Fidesztől is erősnek számító vad kommunistázás kíséretében (időnként felbukkan az a gondolat, hogy „minden van, és nem kell tenni semmilyen erőfeszítést sem érte”, ilyen volt a kommunizmus is, „csak tönkretették közben a világot, és kinyírtak olyan 100 millió embert”) Kósa Lajos ekként vélekedik a  garantált alapjövedelemről:

„Ez abból a tőből fakad, hogy legyen ingyen a sör, a pálinka, legyen minden ingyen, és ne is kelljen dolgozni semmit se. Sőt, még annál is kevesebbet. (…) Én azt gondolom, hogy az alap emberi természettel ellentétes, hogy ha semmifajta teljesítmény nem szükséges ahhoz, hogy én kapjak valamit.(…) „ha Ön megkérdezi tőlem, hogy szeretnék-e pénzt kapni úgy, hogy nem dolgozok érte semmit, akkor természetesen azt mondom, hogy hogyne!”

Ha eltekintek attól, hogy a svájci szövetségi parlament 2016. június 5-re írta ki az alapjövedelemről szóló népszavazást, hogy Finnországban szavazták meg elsőként a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetését, amelynek részleteit idén dolgozzák ki, hogy pl. a hollandiai Utrechtben vagy a kanadai Dauphinben már kísérleteznek vele és Alaszkában már meg is valósították, Kósa Lajos magyar nyelvvel és emberi alaptermészettel ellenkező létezésétől és pofázásától elönti a szar az agyamat.

Kósa, te nagyon hülye! Amellett, hogy egy tőből semmi a világon nem fakad abból, amit elmakogtál, mert az legfeljebb a tőről képes fakadni, te beszélsz teljesítményről, aki úgy lettél képviselő, hogy egy rohadt egyetemet nem voltál képes elvégezni? Milyen ingyen pálinkáról beszélsz, te minden ingyenélők szégyene? Nem a Fidesz harcolt karddal, hüvellyel a jövedékiadó-mentes pálinkafőzésért? Te beszélsz teljesítményről és munkáról, amikor egy olyan párt frakcióvezetője vagy, amelyben hemzsegnek a világ életükben közpénzen élősködő, a munkát hírből nem ismerő erkölcsi világítótornyok?

A legalapvetőbb emberi tapasztalatokkal ellenkezik, hogy egy ilyen műveletlen, arrogáns, magas lóról indokolatlanul leugató dilettáns egy kormánypárt vezető politikusa lehet. A garantált alapjövedelem iskolapéldája, ahogy te és nagyon sok elvtársad úgy vesz fel tiszteletdíjat a hülyére vett állampolgár pénzén élősködve, hogy távol marad a parlament üléseiről, doorstep-nek nevezett bohózatokkal lehetetleníti el a sajtó munkáját, egy rohadt vagyonnyilatkozatot képtelen kitölteni és a mechanikus gombnyomogatásra idomított létére a titkosított harácsoláshoz igazított törvények megszavazása az egyetlen dolog, amit rá lehet bízni.

A garantált alapjövedelem egy komplex gazdasági kérdés, amely Nobel-díjas és nem Nobel-díjas közgazdászok ötlete volt már az 1960-as évek végén és –  nagyon hülye Kósa nyelvére leegyszerűsítve – célja, hogy a társadalom által megtermelt anyagi javakból mindenki számára biztosítva legyen a létfenntartás. A hasznos technikai újítások ugyanis, amelyek könnyebbé teszik az emberek életét és egyszerűbbé a munkavégzést, egyúttal részben le is értékelik az emberi munkaerőt. Növekszik a munkanélküliség, amely különösen riasztó arányú a fiatalok körében még az olyan országokban is, amelyek sokkal kevesebbet tudnak a kommunizmusról, mint Kósa.

Minderről ez a félművelt parvenü annyit tud, hogy az ellenzék azt akarja, hogy ingyen legyen a sör. Kósa, te nagyon hülye! Ennek az egész rendszernek – amely jelenleg sok helyütt leginkább koncepciók és tervezetek formájában létezik, amelynek rengeteg előnye és nem elhanyagolható hátránya is van – kurvára semmi köze a kommunistákhoz. Attól, hogy tízszavas szótáradból ma pont ezt sikerült előkapnod, sem okosabb nem leszel, sem szimpatikusabb, de szimbolikusan szerintem sokan bemosnának egyet neked, amiért dologtalan senkiháziakként utaltál rájuk.

Szégyen, hogy nem elég, hogy hozzá nem értő, sötét, műveletlen politikusok képezik a Fidesz elitjét, de a megfontolásra érdemes társadalmi kérdéseket ilyen módon, szellemi buldózerekkel söprik le az asztalról. Megélhetési nemzetmentők, akiknek fingjuk nincs a javak újraosztásának kérdéséről, vagy arról a tényről, hogy a csökkenő fogyasztás és munkanélküliség problémáját valahogyan orvosolni kell, akár úgy, hogy a kismillió juttatást egyetlen alapjövedelembe gyúrjuk össze és megpróbáljuk bevonni a fogyasztók körébe azokat, akik egyébként kiszorulnának belőle. Már ha értjük, hogy fogyasztás nélkül nincsen működő gazdaság. Nem biztos, hogy elhozza a Kánaánt, de megfontolni, beszélni róla mindenképpen érdemes lehet.

Erre a kormánypártnak a válasza a Kósa Lajos-féle sötétség. Kósa, te nagyon hülye! Ki az az ember, aki arra a kérdésre, hogy legyen olcsóbb a rezsi? azt válaszolta, hogy hallani sem akar róla? Nemzetileg konzultáltatok és aláírást gyűjtöttetek egy populista baromságra, mert a rezsicsökkentés az más, mi? Mert a populizmus és a demagógia (ha valami, akkor a rezsicsökkentés verhetetlen ebben) csak akkor gáz, ha nem ti nyomatjátok. Remélem, amikor 2018-ban az alapjövedelemmel kampányoltok, akkor nem kezdesz el kommunistázni, előtte kiokosít a Habony.

Ez van. Kocsmai szintű válaszok komoly gazdasági-társadalmi felvetésekre. Ez a Fidesz, Kósa Lajos hangján keresztül. Egymásra okádott féligazságok és csúsztatások. Egy olyan ember szájából, aki egy valódi teljesítményen alapuló világban már régen éhendöglött volna. Sértő, hogy miközben több millió magyar állampolgárnak az alapjövedelem akár az emberi méltósághoz vezető út egyik támpontja is lehetne (megfelelően átgondolt elképzelések mentén), Kósa ingyen sörré bagatellizálja a kérdést. Ez a nagyon hülye, aki mindenféle teljesítmény hiányában is úgy él, mint hal a vízben. Hát igen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.