Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fegyverbe! Beszóltak a franciák. Is

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Készüljünk feleim, mindjárt jön Szijjártó egy, kettő, vagy három és kikéri magának a magyar emberek, a magyar családok, magyar nők és magyar kisdedek nevében, különös tekintettel a magyar keresztényekre és szabadságharcban elhunytak emlékére.

Szorosan Soros György, Brüsszel, az USA és egyes sajtóorgánumok mellé felíratkozott Franciaország is. Nekik reszeltek, mindjárt letámadjuk őket. Ez csak akkor szenvedhet késedelmet, ha Petikének éppen futsaledzése van, vagy hasonlóan fontos dolga. De ami késik, az nem múlik. Hamarosan leordítja a Liberation című lap fejét, ez biztos. Az sem kizárt, hogy Kovács Zoltán olvasói levélben küldi el őket a jó fenébe. Természetesen magyarul.

Történt ugyanis, hogy a francia lap vette magának a bátorságot és vette Orbán Viktort, mégpedig a szájára. Ilyeneket írt az átkozott:

„A magyar miniszterelnökre, aki lerombolta az intézményrendszert egészen addig, hogy a jegybank is vazallusává vált, modellként tekintenek az európai nacionalisták”.

Nem a modellként való tekintéssel van itt a baj, hanem a vazallussal. Nem, mintha nem lenne igaz, de azért majd mindjárt kikérjük magunknak. Mindenki pontosan tudja, hogy Magyarország Európa legdemokratikusabb országa! Ezt onnan lehet tudni, hogy Orbán Viktor mondta. A szájával.

Meg ilyet is le mertek írni a francia lapban:

„Az erős államot hirdető, nacionalista jobboldali politikus elbűvöli az európai szélsőjobboldalt azzal, hogy lerombolta a demokratikus intézményeket”.

Az előbbiből egyenesen következik, hogy nemhogy nem rombolt le semmit Orbán – aki egyébként populista is, nem csak nacionalista szerintem, bár ez a kettő együtt szokott fertőzni – hanem direkte épített. Stadionokat is, kisvasutat és várat, de mellette a másik kezével demokráciát is. Orbáni demokráciát. Ez úgy fest, hogy bár élből nem érdekli senki véleménye és a senkibe nem csak a polgárok értendőek, hanem a közvetlen munkatársai is, viszont időről időre meg akar bizonyos dolgokat konzultálni az ő népével. Sok pénzért, persze. A jó dolgok nincsenek ingyen. De szerencsére egyrészt amúgy is a polgárok fizetik, másrészt meg senkit nem érdekel, hogy igazából mit válaszolnak. Demokratikusan.

A francia lapnak volt pofája írni a mi dédelgetett jegybankelnökünkről is, aki nem csupán Európa (mert szerény, pedig amúgy a világ) legeslegjobb jegybakelnöke, ebből következően bármennyi fizetést megérdemel, de világhírű író is. Ő maga veszi meg a saját könyveit, ekkora nagy művész. Szerencsére a mi pénzünkből, amit ő meg is érdemel! Meg mi is megérdemeljük. Az ezek után evidens, hogy egy ennyire szerteágazóan paranemnormális elnök olyan alapítványokat csinál, amilyeneket csak akar. Hát naná! Mi köze hozzá a franciáknak, hogy hová teszi a pénzünket? Amikor nekünk sincs hozzá közünk.

Kénytelenek leszünk delegálni Franciaországba Kósa Lajos szakértőt, aki majd ott lassan és tagoltan elmagyarázza és el is táncolja, hogyan veszíti el a közpénz a közpénz jellegét abban a pillanatban, amikor Matolcsy rája veti a szemét. A pénzre.

Itt jegyezném meg, hogy a Liberation meg szerette volna kérdezni a csecsemők seggén előforduló pöttyök szakértőjét is, de Gyuri mester nem óhajtott élni a lehetőséggel. Ezt nem én fogalmaztam ilyen finoman, hanem a franciák. Mármint a lehetőséggel élést.

A lap egyébként úgy látja, hogy Orbán politikájának a lényege: kinyírni minden állami intézményt, majd létrehozni újra, immár kézivezérelt formában. Ami speciel igaz is, de attól még rettentően ki fogjuk kérni magunknak!

Illetve a kormány éppen ráérő tagja fogja kikérni. Én már csak azt nem tudom eldönteni, hogy kinek örülnék jobban? Szijjártónak nem, mert kómába zuhanok az ócska panelokból összebarkácsolt hülyeségeitől. Németh Szilárd sem nem, mert rajta meg felidegesítem magam. Marad Kósa, aki legalább vicces. Csak nem szabad arra a kártételre gondolni, amit eddig végbevitt, akkor majdnem kedvelni is lehet.

Ezt átgondoltam újra. Mégsem lehet kedvelni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.