Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Akkor mégis mitől fosik Rogán?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mivel a Századvég milliárdokat elnyelő pénzmosoda szerint óriási az érdeklődés a kvóta elleni népszavazás iránt (az akciós csirkefarhát a fasorban nincs ehhez képest), beszéljünk valami másról. Például beszéljünk arról, hogy Rogán Antal nem ér rá résztvenni egy bírósági tárgyaláson (szembesítésen), ami egy olyan per része, amelyet ő maga indított.

Rogán Antal, mindenféle bűzös belvárosi ingatlanértékesítések kútfeje és végrehajtója, a letelepedési kötvények révén áruba bocsátott haza egyik elsővonalbeli tartóoszlopa beperelte Juhász Mibű? Pétert, amiért bűnözőnek nevezte őt, az egyébként makulátlan életű, önszaporodó-táguló ingatlanokkal rendelkező ex-polgármester propagandaminisztert.

A per egy éve tart, mivel Rogán ügyvédei egy tárgyalásra alkalmatlan keresetet nyújtottak be. Juhász a bizonyítási eljárás részeként kezdeményezte Rogán Antal és Portik Tamás bűnöző (remélem nem kell bemutatni) szembesítését: míg az előbbi határozottan tagadta, hogy ismerné Portikot, az utóbbi viszont határozottan állítja, hogy ismerik egymást.

Juhászék szerint ez a szembesítés már csak azért is fontos, mert (Ki az a) Habony Árpád nagynénje, aki – Kocsis Máté szerint – Portik Tamás élettársa is volt, pár hetes bérlői jogviszony után, Rogán oly jól ismert V. kerületi módszerei szerint, áron alul – 52 millió forintért – vehetett meg egy előkelő ingatlant, amit néhány hónappal később 102 millióért értékesített. (Nem ide tartozik közvetlenül, de ha mégis: az ügyben rengetegszer meghosszabított határidővel folyik a nyomozás, a legutóbbi határidő július 21-én jár le.)

A Rogán kontra Juhász perben tehát elrendelték Portik meghallgatását, Rogánnak június 17-én 10 órakor lenne jelenése a bíróságon elmesélni, hogy ismeri-e Portikot és üzletelt-e vele. A kimosakodott paraszt (nem én mondom, ő definiálta magát parasztlegényként) már jelezte, hogy egyéb elfoglaltságai miatt nem fog ráérni azon a napon, abban az órában, különben is ügyvédje szerint mi az, hogy a bíróság nem egyeztetett előzetesen időpontot Rogánnal és csak úgy beidézik, mint minden közönséges halandót.

Nem elég, hogy – Juhász szerint – Rogán nem jelent meg eddig egyetlen tárgyaláson sem, hogy ügyvédeinek három meghosszabbított időpont sem volt elég egy normális kereset benyújtásához, hogy közben megsemmisültek a bizonyítékok a rendőrségen és pótolni kellett őket, de egyenesen a bírót támadják (értsd: korábban a kizárását is kérték) a tárgyalás elhúzódására hivatkozva.

Addig is, amíg Handó Tündike kijelöl egy másik, kézivezérléses alapon irányítható bírót, aki megfelel a propagandaminiszter kifinomult ízlésének és személyiségi jogait úgy védi meg, hogy Portikkal szembesülnie sem kell, álljunk már meg egy szóra. Mi a tetves kurvaélet folyik itt? Mi az, hogy nem nyújtottak be külön kérést, engedélyt Rogán Őméltósága Propagandaminiszter Úrelvtársnak és ennek hiányában ő áll az erdő felől? Hát nem ő a felperes ebben az ügyben? Vagy tekintsem ezt az önérzetes toporzékolást beismerő vallomásnak? Ha semmi nem igaz abból, amit Juhász Péter állít, mégis mitől fosik Rogán?

Félreértés ne essék, tisztázni szeretném: Rogán a felperes, Portik a tanú. Míg a tanút tanúzási kötelezettség terheli, ugyanez a felperesről nem mondható el. Ha Rogán felperes kérte, hogy a tárgyalást a távollétében folytassák le, akkor arra van lehetőség. Csakhogy itt az a kérdés, hogy az, aki ilyen nagyon érzékeny a személyiségi jogaira, hogy pert indít, miért fut el gyáva féregként a szembesítés elől? Deutsch Nemdrogos Tamást jobbról előzve perelgetjük a mocskos ügyleteinket kiteregető Juhászt, majd amikor szorul a kötél és el kellene mesélni, hogy is volt azokkal az ingatlanüzletekkel, eljátsszuk a fürdős kurvát.

Mert ugyanis szerintem az van, hogy Rogán (bíróság nem mondta ki róla, hogy bűnöző) nagyon is jól ismeri Portikot (bíróság mondta ki róla, hogy bűnöző), akiről egyébként a bíróságon kívül nagy hangon óbégatja, hogy nem ismeri. Nem mintha Rogánnak eddig bármikor is gondot okozott volna a fapofával halandzsázás, gyakorlatilag ebből épített karriert. Ellenben ez az eset itt és most, hogy b*zmeg, Rogán, képzeld másokkal, egyszerű földi halandókkal se egyeztet időpontot a bíróság, mindenkinek oda kell menni és kész. Sőt, az elszánt felperesek a legritkább esetben sem hivatkoznak arra, hogy nem érnek rá. Mert titeket leszámítva nem jódolgukban pereskednek az emberek.

Szerinted ez kívánságműsor, Rogán? Ez így megy a maffiaállamban? És nem rezdül a pofátok se? Hogy a propaganda minisztere (ügyvédjén keresztül) sértődötten kikéri magának, hogy a bíróságnak volt pofája beidézni? Mit kellene, Rogán? Ezután te fogod a bíróság programját is engedélyezni? Vagy a bíróság fogja egyenesen hozzád igazítani a munkamenetét? Mi az egyáltalán, hogy az igazságszolgáltatásnak egyeztetési kötelezettsége van a kormány képviselőjével?

Teljesen világos, hogy pillanatnyilag nincs az a hatóság, amely bármire kényszeríthetné ezeket az önmaguktól megrészegült bűnöző-gyanús figurákat. Ott, ahol a politikai hatalom alapvetően a saját maga által törvénytelenül bár, de meghozott törvények fölött áll, ott ezen meg se kellene lepődni. De ezek már nemcsak az ellenük kezdeményezett eljárásokat akadályozzák, hanem azokat is, amiket ők maguk kezdeményeztek, csak közben kiderült, hogy valaki belefosott a hatalmi arrogancia ventillátorába.

Ez már annyira kicsinyes, pitiáner és undorító, hogy röhögni kellene rajta, ha nem lenne sírni való. Rogán lefosta a bokáját egy szembesítéstől és picsog. Megteheti a rohadt kétharmados, jogállamot maga alá gyűrő okosfiúkból álló banda hátszelével, amelynek révén olyan magasra kapaszkodhatott, ahonnan lenézve azót is szédül, mint paraszt a betonon.

Az a helyzet, hogy még a patás ördöggé kikiáltott Gyurcsány is megjelent az ügyészségen, bíróságon, valahányszor beidézték, nem sunnyogott, mint ez a szarházi az általa indított perben. Az a gyanúm – és nem akarom Juhász Pétert kiábrándítani -, ez az indokolatlanul felfuvalkodott hólyag addig nem fog megjelenni egyetlen tárgyaláson sem, amíg Portikot el nem üti egy osztrák nyugdíjas a börtönben, vagy az összkomfortos cella hátsó ülésén le nem teperi valami rejtélyes kór. Akkor majd rá fog érni. Akármikor. Bármikor.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.