Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Kovács, te magyarok szégyene

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kovács De sikerült? Zoltánnál – aki magyarországi viszonylatban teljesen érthető okokból még mindig kormányszóvivő – ma szerintem már senki nem fog épületesebb, nevetségesebb, az arcomat torz vigyorba rángató mondanivalóval előrukkolni, ezért róla vagyok kénytelen megemlékezni az alábbiakban.

Kovács Zoltán íródeáknak és titkárnőnek állt, újabban brüsszeli lapoknak küldözget olvasói leveleket. Nem inkognitóban, hanem névvel és arccal, hogy aki eddig még nem röhögött, az majd most.

A történet röviden arról szól, hogy egy, a Politico című brüsszeli napilapban múlt csütörtökön megjelent cikk azt állította: a magyarok Brüsszel páriái. A nem mellesleg címlapon megjelent írás szerint Orbán Viktor kormányfőnek annyira rossz a megítélése az Európai Unióban, hogy az EU-ban dolgozó magyarok közül sokan másodosztályúnak érzik magukat. Az őszintén szólva is eltúlzott baromságokat sem nélkülöző vezércikk (érdemes lett volna beérni azzal, hogy Orbánnak meglehetősen gáz az imidzse Európában) odáig ment, hogy – egy meg nem nevezett magyar forrásra hivatkozva – azt írta:

„Az egyetlen módja a túlélésnek az Európai Bizottságban, ha letagadod, hogy magyar vagy.”

Bármennyire is tisztában van az ember a magyar kormány és a magyar miniszterelnök európai szabadságharcának vérzivataros történetével, azért felmerülhet benne a kérdés: miért is szívatna bárki bárkit azért, mert egy kontrollját vesztett, populista, korrupt, diktátorhajlamú politikus az országa miniszterelnöke. Főleg egy olyan európai fővárosban, ahol millió féle nemzetiség él együtt és kábé pont leszarják, ki honnan jött.  A Politico csúsztatásait és költői túlzásait egy magyar bizottsági alkalmazott egyébként meg is erősítette:

„Nevetséges túlzások vannak ebben a cikkben. Én nem érzem magamat kicsit sem szarul azért, mert magyar vagyok. A Bizottságon belül a szenior szinteken alulreprezentáltak a magyarok, de ez nem csak Orbánék sara, ők ugyanolyan béna személyzeti politikát folytatnak, mint az elődeik, mert a teljesítmény helyett a politikai nyalást tartják az elsődleges szempontnak.”

Kovács Zoltán várt egy hetet a dührohammal és megírta válaszlevelét, mint Szilágyi Erzsébet. Amely pont olyan idiótára és magyarosra és szánalmasra sikerült, mint a cikk eltúlzott vonatkozásai. Ha már a lopást-csalást nem sikerült titkosítania, jól megmondta a magáét: vitathatatlan fecsegésnek nevezte a Politico állításait, amelyek szerinte anekdotákon és pletykákon alapulnak. Idézem:

„Brüsszelben sokan titokban csodálják, ahogy a magyarok és kormányuk végzik a dolgukat.”

Persze hogy Kovács nem erre gondolt, de azért itt elmondom: annyira jól végzi a munkáját a magyar kormány, hogy a magyar gazdaság olyan szinten pocsékul teljesít, hogy az első negyedéves -0,8%-os „bővülés” után a következő negyedévekben is zsugorodás várható. Márpedig ha két egymást követő negyedévben visszaesés következik be, akkor azt minek nevezik a közgazdászok, Zoltán vitéz? Igen, technikai recessziónak, b*zmeg.

Visszatérve Kovácsra: a magyarokat és a magyar miniszterelnököt is egyenes embernek ismerik, akik kimondják, amit gondolnak.

„Így lehet ellenségeket is szerezni, de előbb vagy utóbb csodálókat is…”

A totálisan inkompetens (előbb vagy utóbb úgyis kiderül, hogy a jobban teljesít-nek nem annyira érdemes hinni, mint a szemünknek, a számoknak, a tényeknek és a valóságnak), ezért erőből kormányzó, a hatalmukkal maximum visszaélni tudó, magukat gigászoknak képzelő törpék gyülekezetének – és külön Kovács Zoltán lebukott titkosítónak – létszükséglete az ilyen messziről bűzlő megaszondás, a hegymászó bakanccsal taposó kormányzás kínkeserves legitimálási kényszere.

Európa mániás megleckéztetésének verejtékes igyekezete közben már megint sikerült összemosni a magyar embereket (a Politico is ezt csinálta amúgy) azzal a kormánnyal és azzal az Orbán Viktorral, aki öblös, pörköltszagú hangján hazudja szembe a népet hat éve. Aki mondott már mindent ellenzékben és szembeköpte azt kormányon, aki folyamatos kormányzásának urakodásának hat éve alatt akár egyik hétről a másikra is képes volt nem egyszer meghazudtolni korábbi önmagát.

Akkor is szánalmas volna ez a vergődés, ha a magyar kormány- és állampártnak nem lenne a zsigereiben, hogy politikai ellenfeleinek karaktergyilkolását rutinszerűen pletykákra, anekdotákra és méretes összeesküvés-elméletekre építi. Tudod mit gondolok én, te Kovács? Az, hogy titeket négyszemközt dícsérgetnek és csodálnak, vitathatatlan fecsegés, olcsó anekdotázás és pletykálkodás. A te szádból főleg. Kevés dolog van pillanatnyilag, amivel feltétlenül „csodálatot” ébreszthettek Brüsszelben (igaz másutt megvetésnek, megrökönyödésnek hívják): a közpénzből eltüntetett milliárdokkal és azzal a mérhetetlen cinizmussal, amellyel Európa és a magyarok pénzén Európa ellen uszítjátok a népet úgy, hogy közben recesszióba, pusztulásba taszítjátok az országot.

Ahelyett, hogy hagytad volna a francba a Szijjártóra emlékeztető, öntudatos rikácsolást, te akartál lenni a Jani, pedig egy ilyen ritka korrupt, követelőzően gátlástalan, ellenben a szolidaritás alól magát következetesen kivonó kormány szóvivőjének (aki már egyszer freudilag elszólta magát a tekintetben, hogy lopni akart, de nem sikerült és lebukott) elvárható lenne, hogy kussoljon és ne rontsa tovább a helyzetét.

Zárójel: a Politico nem mellesleg tavaly novemberben interjút készített Orbán Viktorral, Kovács Zoltán akkor kitörő szervilizmussal népszerűsítette főnöke szereplését ebben a szennylapban.

Nem kell a duma, Kovács! Orbán Viktort már vágták nyakon a nyilvánosságban barátilag, mint egy idióta hülyegyereket, és noha semmi kedvem Junckert védeni a tapintatlan, szinte bunkó gesztusért, nem sokan vannak, akikkel ezt megengedi magának. Szóval ne kábíts a háttérben zajló, valószínűtlen, bizonyíthatatlan csodálatokkal, mert senkit nem érdekel.

Valahányszor megszólaltok mind közelebb kerülünk ahhoz a költői túlzáshoz, amibe a Politico belelovallta magát. Én meg kurvára nem szeretném megérni, hogy tényleg kínos legyen magyarnak lenni Európában. Csak azért, mert egy bűnbanda istennek képzeli magát és úgy gondolja, leugathat bárkit miközben régmúlt rendszerek legrosszabb emlékeit visszahozva, páros lábbal rugdossa bele a nyomorba a magyarokat. Ennek a bűnszervezetnek semmi köze a magyarokhoz, megértetted, Kovács? Csodáljon téged, akinek két anyja van. Te minden magyarok szégyene!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.