Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Mélymagyar nemzeti tragédia

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igaz, hogy vasárnap van és legrosszabb esetben is azon kellene keseregnem, hogy miként fordulhatott elő, hogy már megint nem Magyarország hozta el az Eurovíziós dalfesztivál győztesének kijáró össznép elismerést. Ezzel szemben az a helyzet alakult ki, hogy az Európát érintő összeesküvéselméletek magyar könnyűzenei áldozatával való foglalkozás helyett sokkal súlyosabb problémák hevernek itt a vasárnapi ebédlőasztalon. Olyannyira, hogy vacsorára is jut belőlük.

Ehhez a felismeréshez nem kellett mást tennem, mint belenéznem Bayer Zsolt hátborzongató, sűrű sóhajtásokkal és épületes csúsztatásokkal teletűzdelt Mélymagyar című förmedvény műsorába. Mi tagadás, végigszenvedtem az elejétől a végéig és miután tegnap már idegállapotba hoztam magam Lánczi András rektor úr korrupcióról vallott nézeteivel, érzek magamban még annyi erőt, hogy egy újabb egetverő, a pofámba köpéssel egyenértékű konzervatív-keresztény-ánortodox vallomást darabjaira szedjek.

Szóval az történt, hogy Bayer Zsolt meginvitálta a szervilizmus nyálában tocsogó, kormányseggnyaló műsorába azt a Lentner Csabát, aki az MNB-alapítványok egyikének-másikának kuratóriumi tagja, egyetemi tanár (tudtommal még nem rektor), és aki azzal vonult be a köztudatomba nemrég, hogy Matolcsy hátbadöféseként értelmezte az alapítványok körüli botrányt és valami olyasmit magyarázott, hogy az Alkotmánybíróság kurvaanyját, amiért olyan hibásan indokolt, hibás jogkövetkezményt eredményező döntést hozott, amelynek értelmében kiderült Matolcsynak és csörgősipkás udvartartásának szégyentelen költekezése.

Natehát ez a MIÉP-et is megjárt, parlamentben is négy évig pöffeszkedett kiváló gazdasági szakember nem többet és nem kevesebbet állított, mint azt, hogy a Fidesz 2018-as választási győzelméhez az szükséges, hogy a Matolcsy és holdudvara által képviselt ánortodoxiát elfogadtassák a társadalommal, minden egyetemen minden oktatónak, hallgatónak a fejébe ezt kell beleverdesni. Idézet:

„egy országban egy kormány úgy maradhat tartós, hogyha az általa vitt gazdasági és társadalompolitikának a szellemi műhelyei erősek. (…) Magát a gondolkodást, a közgondolkodást kell ahhoz megváltoztatni, de országos szinten, hogy az emberek elfogadják, elhiggyék, tudomásul vegyék és akarják ezt a fajta gazdaságpolitikai tevékenységet. (…) Ennek a gondolkodásnak le kell menni minden egyes egyetemre, nem csak privilegizált egyetemekre (…) minden egyetemi oktatónak a fejében ez ott kell legyen, a hallgatók (…) rendelkezzenek ezzel a tudással (…) Az egészet, ami idáig volt, le kell cserélni, ki kell iktatni. Utóvédharcok vannak… (…) Ez egy harc. Szellemi csoportok közötti harc.”

Amely harcnak és ennek az egész ánortodoxiának természetesen vezéralakja és emblematikus figurája Matolcsy György, nem véletlen, hogy rá lőnek a neoliberálisok, mert a hülye is tudja meg Lentner is, hogy „oda kell lőni, ahol a legsűrűbb a szellemi atmoszféra.”  Tudja a franc, megint mit lehet reagálni erre a nyílt, kendőzetlen beismerő vallomásra, miszerint a nemzeti oldal harcban áll és ezt a harcot úgy kívánja megnyerni, hogy az MNB alapítványainak közpénzéből támogatják az unortodoxia ellenzőit megsemmisíteni hivatott küzdelmet.

Nem szeretnék belemenni a Matolcsy-féle monetáris politika bő nyálra eresztett felmagasztalásába (pedig jutott belőle bőven minden mélymagyarra), ellenben itt jegyezném meg, hogy Bayer sokkal undorítóbb, amikor valamelyik elvtárssal gondterhelten-jópofán kedélyeskedik, mint amikor monológ formájában uszít, gyalázkodik és fröcsög. Bayer ezúttal összehozott egy nagyon-nagyon mély és igazán magyar 50 percet arról, hogy penetránsan undorító és visszataszító vita övezi a Matolcsy-féle MNB-t, amely vita 99%-a hazugság, és micsoda szívfájdalom, hogy igazán senki nem védi meg az eszmét. Hát majd most ő.

Felháborító, Zsolti, ja! Épeszű embernek hatványozottan felháborító. Hogy egy küldetéstudatos, zavart elméjű, önjelölt tudort hagytál kibontakozni és ámokfutni (mondjuk, szoktál, ezért fizetnek), aki  – anélkül, hogy a szavadba vágott volna és akinek te sem vágtál a szavába – elmesélte, hogy a kendőzetlen, nyakló nélküli pénzszórás egyfajta konzervatív misszió, az ágy alá berúgott szar pedig harmatos tulipán.

Mélymagyarék az asztal fölé borulva pontonként felvázolták, hogy miért csodálatos az a szép új világ, amivé Matolcsy festette ezt az országot, hogy 2013 előtt szinte a dögvész pusztított el minket, de mióta ez a fajta gazdaságpolitikai tevékenység érvényesül, élünk, mint hal a vízben. Lentner kartárs újra kifejtette, hogy az MNB alapítványainak pénze nem közpénz, hogy ingatlanbizniszbe fogni közpénzből nem gáz, sőt javallott.

Nem fogom pontonként cáfolni az összehordott baromságokat és tételes hazugságokat, amelyeket az MNB monetáris politikájának sikereiről összezagyváltak az Echo Tv hülyére vett nézőinek Bayerék (akit érdekel, ITT egy igen kimerítő és egyáltalán nem elfogult elemzés, ami mindenre választ ad), ellenben ide teszek egy lassan mindenki által ismert grafikont, ami nem szorul magyarázatra:

A lényeg, amiről a kiváló konzervatív közgazdászprofesszor elfelejtett akár egy szót is szólni, hogy az elmúlt három évben – Matolcsy uralkodása óta – a monetáris politika mérlege legjobb esetben is vegyes képet mutat: a lassú, regionális összevetésben is közepes növekedés ugyan egyelőre fenntartható, de ez lassú leszakadáshoz vezet, ráadásul a devizahitelek forintosítását úgy sikerült megoldani, hogy az ebből keletkező veszteségeket egyoldalúan az adósok, a magyar családok és a bankok viselték, miközben a nyereség jelentős része az MNB alapítványába vándorolt.

Csak azért ismételtem el, mert ezek a mélymagyar barmok továbbra is hülyítik az embereket, miközben talán még a leghülyébb hívő is látná (ha akarná), hogy ez a gazdaságpolitika megbukott, csődöt mondott: a magyar gazdaságot kizárólag a német autógyárak és az EU-támogatások tartják életben, ez a pár év alatt tönkrevágott ország lélegezni is képtelen volna ezek nélkül. Megdöbbentő, hogy ezek a Lentner-féle sarlatánok nem hajlandóak szembenézni azzal a ténnyel (és hazudnak is ennek megfelelően), hogy a Matolcsy által megálmodott unortodox gazdaság növekedési szinte egyetlen forrását a móresre tanított Brüsszel jelenti.

De már az sem elég nekik, hogy hazudnak, vetítenek és védik a védhetetlent, hanem szégyen nélkül beismerik, hogy a Matolcsy alapítványok konkrétan párt- és kampányfinanszírozási célokat szolgálnak. Hogy rendben van, hogy meglopják, hülyének nézzék az embereket, hogy a pofájukba röhögjenek, hogy a haverok zsebébe tolják a milliókat, milliárdokat és vásárolgassanak, hogy a haza fényre derüljön.

És ezt nevezik gazdasági szemléletnek, programnak, követendő iránynak, ezt akarják meghonosítani a magyar felsőoktatási intézményekben és a társadalom egészében. Mit is? A legalizált lopás anatómiáját? Vagy mi a fészkes fenét? Tehát az a küldetés, hogy az egyetemeket, amelyeknek elvileg feladatuk lenne széleskörű tudással felvértezni az onnan kijövő hallgatókat, közönséges fideszes agymosodákká silányítsák? Hogy mit kellene lenyomni a torkunkon, Lentner elvtárs? Hogy Lánczi András elképzeléseivel összhangban hogyan kell az intézményesített korrupciót és egy küldetéstudatos, személyiségzavaros által kézivezérelt maffiaállamot normalitásként eladni? És nem lehajtott fejjel, szégyenkezve, hanem hangosan beleröfögve az arcunkba?

Hátborzongató. Tehát ez két mélynemzeti mélymagyar arról negédeskedett élő adásban, hogy tök rendben van azért lenyúlni az alapítványi pénzeket, hogy abból 2018-ban a Fidesz választást nyerjen és tovább lophasson. Lentner meggyőződéses szektatag fel is vázolta a hatalomátvétel módját, egyben felvonultatta azokat az érveknek látszó ócska magyarázatokat, amik az ő és gazdái konzervatív-nemzeti hitvilága szerint igazolják a lopás, csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés megannyi bűncselekményét. És ez az ember szabadlábon van, nem kap kezelést és tévében szerepeltetik. A ti pénzeteken, a mi pénzünkön háborúznak ellenünk és nem is tagadják. Büszkén, fennhangon hirdetik. Kibaszott mély. Kibaszott magyar. Kibaszott nemzeti. Tragédia.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.