Az sem érdekel, ha kettéhasítjátok Orbánt és Kövért, mint a féldisznót

Fotó: Varga György / MTI Fotó: Varga György / MTI

“Szeretem ezeket a hatásos kirohanásokat (biztos téged is nagyon meghatott). Tipikus szociológus átkozódás. Kritizálni pofázni tudnak, szidják ami nem balliberális, de tenni semmit nem tesznek. A körtét hasonlítják az almához (stadionépítés), s szítják a gyűlölködést. Ilyen időszakok mindig voltak és / lesznek is a történelemben, meg kell tanulni alkalmazkodni…Azt nem akarják észrevenni, hogy amíg a balliberálisok csak pofáztak, addig a jobboldal igyekszik valamit tenni is. Azt várják, hogy a választási időszakban a Fidesz ne magát dícsérje, hanem az ellenzéket?
Undorító ez az alattomos módon megfogalmazott állelkizés!”


A fenti idézet egy érző lelkű kommentelőtől származik, mégpedig egy kórházi kaland, illetve az egészségügy állapotának leírása kapcsán fakadt fel a kedves, fideszes hozzászóló lelkéből.

Gondolom, ha embertársam jónak gondolta rám hányni a rágatlan mócsingokat a kormánypárt védelmében, elmondanám én is, mit gondolok erről az egészen nagy kupac, gőzölgő trágyáról.

Kedves Fidesz-hívő embertársam!

Ha sikerült volna értelmezni az olvasottakat, máris tisztán láthatnád, a kirohanásom nem a Nagy Vezér ellen irányult. Úgy általában. A kritikán aluli egészségügyi helyzet az, amiért a poszt megszületett.

Nem a Fidesz tette tönkre az egészségügyet. Nem most, nem az elmúlt négy évben lett rossz.

ENNYIRE szar viszont most lett. A Fidesz MOST van hatalmon, MOST lenne módjuk tenni valamit azért, hogy javítsanak a helyzeten.

Célszerű lenne megtanulni a különbséget az átkozódás és egy helyzet leírása között. Amennyiben ez nem megy, az egyetlen dolgot jelent: eleven ideget értek a szavaim.

Azt már eddig is megfigyeltem, szóvá is tettem, hogy a kormánypárt védelmezői, elszánt forradalmárai és katonái – többnyire – észérvek helyett a személyeskedést részesítik előnyben.

Amennyiben valaki rávilágít egy égető gondra, az szerinted csak a gyűlölködést szítja. Világos. Mert csupa szép és jó dolog vesz körül minket mostanában. Aki mást mond, az hülye, balliberális, ellenség, vagy Gyurcsánybajnai.

A szociológus, mint olyan, hogy a f…ba került ide? Azt mondták a pártgyűlésen, hogy az is ellenség? Nem kevered véletlenül a filozófussal? Utoljára még azokat kellett utálni. Az urológusok is sorra fognak kerülni?

Az almát a körtével hasonlat is erősen mellément, bár tudom, szinte mindenre használatos. A stadionépítés – kórházi finanszírozás rohadtul más téma. Ugyanis egészen jól el lehet vegetálni stadionok nélkül akkor, amikor sokkal fontosabb helye lenne annak a pénznek. Jelzem, a mi, közös pénzünkről beszélek.

Amikor olyan orvosok kezébe tesszük le az életünket, szeretteink életét, akik napi 24 órát dolgoznak annyi pénzért, amennyiből még a biztonságos megélhetés sem fedezhető, amikor halálosan kimerült ápolónők, ápolók dolga a beteg etetésétől akár a szar felmosásáig minden, miközben a gyógyszert is ők adagolják és a bérükből a rezsit sem tudják fedezni, akkor ne épüljön stadion!

Amikor a kórházaknak alapvető fejlesztésekre nem telik, amikor nem tudnak gyógyszert adni, amikor kitört kerekű hordágyon vonszolják a beteget, amikor az ott dolgozó emberek a tulajdon egészségüket áldozzák értünk és ezzel próbálják pótolni az eszköz, gyógyszer és szakember hiányt, ne épüljenek stadionok!

Mondom egyszerűbben. Ha egy családban éheznek a gyerekek, akkor ne vegyen apu magának aranyórát, hanem kenyeret, húst, gyümölcsöt vegyen a kölykeinek.

Teszek Orbán Viktor monomániájára. Neki és a kormánynak nem az a dolga, hogy a saját elképzeléseit megvalósítsa, hogy az elvetélt ifjúkori álmot most tegye teljessé. Az a dolga, hogy a súlyos gondokat kezelje lehetőség szerint, hogy az amúgy is szűkös pénzügyi forrásokat arra fordítsa, hogy azok az emberek ( polgárok/nép, igény szerint), akik az ő kezébe adták a döntést és a kasszakulcsot, ne érezzék nyomorultnak magukat a tulajdon hazájukban.

A Fidesz és Orbán Viktor dolga nem az, hogy két marokkal szórja a pénzt eszelős baromságokra, hanem, hogy bölcsen beosztva azokra a területekre koncentráljon minden forrást, amelyek alapvető fontossággal bírnak.

Ezek a területek pedig nem a stadionépítések, nem a közterületek átnevezései, nem szobrok állítása, nem terek átrendezése és hasonló baromságok. Azért mert ezek a dolgok MOST tökéletesen lényegtelenek.

Most az egészségügy, a szociális problémák, az oktatás az, ami fontos. Nekünk, országlakóknak ez fontos.

A Fidesznek meg nem számít. Bezárkóztak egy álomvilágba és esküszöm, hiszik is az önmaguk által kreált hazugságokat. Hiszik a hívek is. Akkor is, ha naponta esnek keresztül a koldusokon. Akkor is, ha minden, amit látnak, ellentétes azzal, amit hallanak a pártjuktól.

Figyelj Drága Embertársam!

Én nem vagyok baloldali, sem jobboldali, sem semmilyen oldali. Leszarom, ha a Fidesz győz, amennyiben jól teszi a dolgát, mindannyiunk érdekében. Az sem érdekel, ha kettéhasítjátok Orbánt és Kövért, aztán egymásnak döntitek őket a jobb oldalukkal, mint a féldisznót, a bal oldalukat meg átnevelő táborba külditek.

Pont ezt, pont így írtam volna, ha történetesen Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy sziámi ikerként összenőve vezetné az országot.

A szar ugyanis büdös minden oldalról. Ami rossz, az rossz. Nincs olyan, ami baloldalról jó, jobboldalról meg rossz. Sem fordítva. Igazán fontos dolog nincs.

Még záró akkordként egy apróság: az az idős ember, aki majdnem belehalt a Főnököd idióta stadionépítési hóbortjába, mert nem volt elég orvos a betegfelvételen és az osztályon, az az ember a Te nagyszerű Orbán Viktorodra szavazott. Nem örülök ennek, de tudomásul veszem és tiszteletben tartom a döntését.

A végén válaszolok a hozzászólásod elejére. Igen pajtás, állatira meghatott, hogy járni, beszélni taníthattam az apámat. Meghatott, hogy én mosdathattam a kórházban a magatehetetlen testét, hogy etethettem, hogy pelenkázhattam.

És ami igazán meghatott az az, hogy a kórházban dolgozó emberek ezt nem az apjukért, anyjukért teszik az embertelen körülmények, a hihetetlen stressz, a röhejes fizetések mellett, hanem értünk. Ők nem egy beteget látnak el naponta, hanem 20-30-40, franc tudja, hány embert. Úgy emeli, fordítja az 50 kilós nővér a sokszor magatehetetlen testeket, hogy nincs segítsége, mert a másik nővér a másik kórteremben, a másik beteget fordítja, mosdatja, pelenkázza. Mert az ott dolgozó orvosok, nővérek, ápolók döntő többsége ilyen. Kevés az, aki rosszul végzi a dolgát, sokkal több, aki erőn felül hoz áldozatot értünk.

A Fidesz pedig egészen nyugodtan dicsérje önmagát. Én biztosan nem fogom ezt tenni.