Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


Az sem érdekel, ha kettéhasítjátok Orbánt és Kövért, mint a féldisznót

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Szeretem ezeket a hatásos kirohanásokat (biztos téged is nagyon meghatott). Tipikus szociológus átkozódás. Kritizálni pofázni tudnak, szidják ami nem balliberális, de tenni semmit nem tesznek. A körtét hasonlítják az almához (stadionépítés), s szítják a gyűlölködést. Ilyen időszakok mindig voltak és / lesznek is a történelemben, meg kell tanulni alkalmazkodni…Azt nem akarják észrevenni, hogy amíg a balliberálisok csak pofáztak, addig a jobboldal igyekszik valamit tenni is. Azt várják, hogy a választási időszakban a Fidesz ne magát dícsérje, hanem az ellenzéket?
Undorító ez az alattomos módon megfogalmazott állelkizés!”


A fenti idézet egy érző lelkű kommentelőtől származik, mégpedig egy kórházi kaland, illetve az egészségügy állapotának leírása kapcsán fakadt fel a kedves, fideszes hozzászóló lelkéből.

Gondolom, ha embertársam jónak gondolta rám hányni a rágatlan mócsingokat a kormánypárt védelmében, elmondanám én is, mit gondolok erről az egészen nagy kupac, gőzölgő trágyáról.

Kedves Fidesz-hívő embertársam!

Ha sikerült volna értelmezni az olvasottakat, máris tisztán láthatnád, a kirohanásom nem a Nagy Vezér ellen irányult. Úgy általában. A kritikán aluli egészségügyi helyzet az, amiért a poszt megszületett.

Nem a Fidesz tette tönkre az egészségügyet. Nem most, nem az elmúlt négy évben lett rossz.

ENNYIRE szar viszont most lett. A Fidesz MOST van hatalmon, MOST lenne módjuk tenni valamit azért, hogy javítsanak a helyzeten.

Célszerű lenne megtanulni a különbséget az átkozódás és egy helyzet leírása között. Amennyiben ez nem megy, az egyetlen dolgot jelent: eleven ideget értek a szavaim.

Azt már eddig is megfigyeltem, szóvá is tettem, hogy a kormánypárt védelmezői, elszánt forradalmárai és katonái – többnyire – észérvek helyett a személyeskedést részesítik előnyben.

Amennyiben valaki rávilágít egy égető gondra, az szerinted csak a gyűlölködést szítja. Világos. Mert csupa szép és jó dolog vesz körül minket mostanában. Aki mást mond, az hülye, balliberális, ellenség, vagy Gyurcsánybajnai.

A szociológus, mint olyan, hogy a f…ba került ide? Azt mondták a pártgyűlésen, hogy az is ellenség? Nem kevered véletlenül a filozófussal? Utoljára még azokat kellett utálni. Az urológusok is sorra fognak kerülni?

Az almát a körtével hasonlat is erősen mellément, bár tudom, szinte mindenre használatos. A stadionépítés – kórházi finanszírozás rohadtul más téma. Ugyanis egészen jól el lehet vegetálni stadionok nélkül akkor, amikor sokkal fontosabb helye lenne annak a pénznek. Jelzem, a mi, közös pénzünkről beszélek.

Amikor olyan orvosok kezébe tesszük le az életünket, szeretteink életét, akik napi 24 órát dolgoznak annyi pénzért, amennyiből még a biztonságos megélhetés sem fedezhető, amikor halálosan kimerült ápolónők, ápolók dolga a beteg etetésétől akár a szar felmosásáig minden, miközben a gyógyszert is ők adagolják és a bérükből a rezsit sem tudják fedezni, akkor ne épüljön stadion!

Amikor a kórházaknak alapvető fejlesztésekre nem telik, amikor nem tudnak gyógyszert adni, amikor kitört kerekű hordágyon vonszolják a beteget, amikor az ott dolgozó emberek a tulajdon egészségüket áldozzák értünk és ezzel próbálják pótolni az eszköz, gyógyszer és szakember hiányt, ne épüljenek stadionok!

Mondom egyszerűbben. Ha egy családban éheznek a gyerekek, akkor ne vegyen apu magának aranyórát, hanem kenyeret, húst, gyümölcsöt vegyen a kölykeinek.

Teszek Orbán Viktor monomániájára. Neki és a kormánynak nem az a dolga, hogy a saját elképzeléseit megvalósítsa, hogy az elvetélt ifjúkori álmot most tegye teljessé. Az a dolga, hogy a súlyos gondokat kezelje lehetőség szerint, hogy az amúgy is szűkös pénzügyi forrásokat arra fordítsa, hogy azok az emberek ( polgárok/nép, igény szerint), akik az ő kezébe adták a döntést és a kasszakulcsot, ne érezzék nyomorultnak magukat a tulajdon hazájukban.

A Fidesz és Orbán Viktor dolga nem az, hogy két marokkal szórja a pénzt eszelős baromságokra, hanem, hogy bölcsen beosztva azokra a területekre koncentráljon minden forrást, amelyek alapvető fontossággal bírnak.

Ezek a területek pedig nem a stadionépítések, nem a közterületek átnevezései, nem szobrok állítása, nem terek átrendezése és hasonló baromságok. Azért mert ezek a dolgok MOST tökéletesen lényegtelenek.

Most az egészségügy, a szociális problémák, az oktatás az, ami fontos. Nekünk, országlakóknak ez fontos.

A Fidesznek meg nem számít. Bezárkóztak egy álomvilágba és esküszöm, hiszik is az önmaguk által kreált hazugságokat. Hiszik a hívek is. Akkor is, ha naponta esnek keresztül a koldusokon. Akkor is, ha minden, amit látnak, ellentétes azzal, amit hallanak a pártjuktól.

Figyelj Drága Embertársam!

Én nem vagyok baloldali, sem jobboldali, sem semmilyen oldali. Leszarom, ha a Fidesz győz, amennyiben jól teszi a dolgát, mindannyiunk érdekében. Az sem érdekel, ha kettéhasítjátok Orbánt és Kövért, aztán egymásnak döntitek őket a jobb oldalukkal, mint a féldisznót, a bal oldalukat meg átnevelő táborba külditek.

Pont ezt, pont így írtam volna, ha történetesen Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy sziámi ikerként összenőve vezetné az országot.

A szar ugyanis büdös minden oldalról. Ami rossz, az rossz. Nincs olyan, ami baloldalról jó, jobboldalról meg rossz. Sem fordítva. Igazán fontos dolog nincs.

Még záró akkordként egy apróság: az az idős ember, aki majdnem belehalt a Főnököd idióta stadionépítési hóbortjába, mert nem volt elég orvos a betegfelvételen és az osztályon, az az ember a Te nagyszerű Orbán Viktorodra szavazott. Nem örülök ennek, de tudomásul veszem és tiszteletben tartom a döntését.

A végén válaszolok a hozzászólásod elejére. Igen pajtás, állatira meghatott, hogy járni, beszélni taníthattam az apámat. Meghatott, hogy én mosdathattam a kórházban a magatehetetlen testét, hogy etethettem, hogy pelenkázhattam.

És ami igazán meghatott az az, hogy a kórházban dolgozó emberek ezt nem az apjukért, anyjukért teszik az embertelen körülmények, a hihetetlen stressz, a röhejes fizetések mellett, hanem értünk. Ők nem egy beteget látnak el naponta, hanem 20-30-40, franc tudja, hány embert. Úgy emeli, fordítja az 50 kilós nővér a sokszor magatehetetlen testeket, hogy nincs segítsége, mert a másik nővér a másik kórteremben, a másik beteget fordítja, mosdatja, pelenkázza. Mert az ott dolgozó orvosok, nővérek, ápolók döntő többsége ilyen. Kevés az, aki rosszul végzi a dolgát, sokkal több, aki erőn felül hoz áldozatot értünk.

A Fidesz pedig egészen nyugodtan dicsérje önmagát. Én biztosan nem fogom ezt tenni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.