Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Néha a Quaestor-ügyön dolgozó ügyészek is tragikusan fiatalon meghalnak, ugye?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A hír: „a napokban váratlanul és tragikusan fiatalon elhunyt a Fővárosi Főügyészség egyik kiemelkedő tudású és munkabírású csoportvezető ügyésze.”

Igen, kiváló emberek halnak meg tragikusan fiatalon, váratlanul. Anélkül, hogy haláluk hírére a világ felemelné a fejét. Jelen esetben is egy jelentéktelen ember halt meg. Az ügyész azt a csoportot vezette, amely a Quaestor-ügyön is dolgozott. Ennyi.

Ha a Fővárosi Főügyészség szóvivőjének hinni lehet, akkor munkatársuk halála közvetlenül nem befolyásolja a Quaestor „ügymenetét”. Nincs okom kételkedni ebben. A Quaestor-ügyet abszolút semmi nem befolyásolhatja. A Quaestor-ügynél halottabb ügy nem létezik ugyanis pillanatyilag. Hozzá hasonlóval tele van a padlás. Minden olyan ügy, amely fideszes potentátok – Orbánok, Matolcsyk, Rogánok, Lázárok – vagyonát és galádságait firtatná, egytől egyig halott ügy.

Szóval itt egy újabb tragikus véletlen. És az ember bármennyire nem híve az összeesküvés-elméleteknek, azért van itt egy dolog. Váradi András halála kapcsán írtam: az ember értetlenül, súlyos kérdéseken gondolkodva áll, ez pedig egy dolog miatt lehetséges. Mert ilyen borzalmas és szörnyű légkör uralkodik ma Magyarországon. Annyira borzalmas és szörnyű, hogy egy polgármesterjelölt tragikusan hirtelen távozása a politikai motivációt a szándékossággal kapcsolta össze a fejünkben. Váradi András halálra gázolásáról akkor sem tudtuk azonnal, gondolkodás nélkül elhinni, hogy baleset volt, ha egyébként valóban az volt.

Most itt állunk, egy 200 milliárdos csalási ügy kapcsán és engem hasonló gondolatok kerülgetnek. Szeretném hinni, hogy ez egy szerencsétlen véletlen, de valahogy nem megy. Ez az ember az utóbbi évtizedek legsúlyosabb lenyúlási ügyén dolgozott, amellyel kapcsolatban kezdetektől fogva nyilvánvaló az ügyészség ama szándéka, hogy szarelkenje azt.

Hetek óta tudjuk, hogy ŐIbolyasága főügyész elvtárs két téglával veri a mellét és világszínvonalú nyomozást emleget úgy, hogy közben nem hajlandó hiánypótlást benyújtani az összegányolt vádirathoz. Más szavakkal: a hiánypótlás elutasításával az ügyészség de facto szabotálja a Tarsoly elleni eljárást.

Ez pedig azt jelenti, hogy május 31-én (addig még 19 nap, azaz 12 munkanap van)  a bíróság megszünteti az eljárást minden idők legnagyobb brókerbotrányában, Tarsoly Csaba és társai pedig mehetnek, amerre látnak. Ilyen körülmények között egy egyszerű véletlennél többnek tűnik, hogy a szakmailag felelős csoportvezető ügyész váratlanul-fiatalon elhalálozik.

Nem kell konteókat gyártani ahhoz, hogy egyértelmű legyen: a hatalom céljai tekintetében jól áll az ügy. Innentől az ügyészség már nyugodtan mondhatja, hogy objektív okokból nem tud eleget tenni a bíróság kérésének, nem tudja pótolni a hiányosságokat, az ügy pedig magától elhal. A 200 milliárdot sikkasztó, jóhiszemű emberek vagyonát elsíboló, a Fidesznél jól fekvő, közpénzzel zsonglőrködő gazember pedig mehet koktélt szürcsölni a Seychelles-szigetekre.

Ez meg csak úgy eszembe jutott:

Forrás: nol.hu – Rejtélyes halál a Quaestor-csőd másnapján

Nem hiszem, hogy különösebben kellenek ide a konteók. Polt Péter személyes maszatolása mellett Quaestor-ügyben, ez itt egy újabb drámai történés az évtized-évszázad legsúlyosabb pénzügyi botrányában. 10 évvel ezelőtt talán nem volt nyilvánvaló, hogy ezt is megérjük, de megértük. A Fidesz körül tolongó takony strómanok, talpnyalók mindegyike törvényesen ússza meg a felelősségre vonást.

Nem tudom, hogy a Tarsoly-ügyön dolgozó ügyész miként halt meg azon kívül, hogy váratlanul és fiatalon. Nem tudom, elgázolta egy osztrák nyugdíjas, vagy egy rendőrautó hátsó ülésén lett öngyilkos. De ez a légkör, ami ma Magyarországon uralkodik, alighanem példátlanul borzalmas és szörnyű. A gyanús hirtelenségű halálesetek pedig egymást érik. Vajon hova vezet ez az egész?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.