Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Kockásinges felhívás: Szóljon végre rólunk az oktatás!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az oktatásban olyan átalakításokat vezettek be egyik napról a másikra, amelyek közvetlenül befolyásolják a diákok életét, jövőjét, de senki nem kérte ki a véleményüket.

Az április 20-ai pedagógussztrájk kapcsán sokan közülük is csatlakoztak, ez is mutatja a diákok kompetens mivoltát, hiszen képesek voltak felmérni az oktatás jelenlegi katasztrófába torkolló helyzetét, így kiálltak mások mellett és magukért – áll a Független Diákparlament Szervezőbizottságának közleményében.
Felismerve a helyzet komolyságát, a nyíregyházi Krúdy Gyula Gimnázium Diákönkormányzatának javaslatára a Független Diákparlament – több iskola diákjaival közösen – úgy határozott, hogy május 14-én, szombaton Budapesten Rendkívüli Országos Diákfórumot szervez, ahova minden érdeklődő diákot vár.

Felhívásukban azt írják, fontos kérdés az oktatási rendszer átalakításának szükségessége, hogy miként tudna működni, milyen módszerrel tudnának eredményeket elérni.

Közös eszmecserére hívunk Titeket az ország minden pontjáról, hiszen érdemi változásokat csakis közösen tudunk kieszközölni! Mérjétek fel iskolátokban a diákok álláspontját, tapasztalatait, problémáit és javaslatait, és gyertek el a fórumra #kockásingben! Hallassuk a hangunkat! Szóljon végre rólunk az oktatás! A tét nem kevesebb, mint a jövőnk!

A fórum elsődleges célja a valós követelések megfogalmazása, a közös mozgósítás, illetve felmerülhet egy kisebb hálózat kialakítás is olyan diákok részvételével, akik tenni akarnak a változtatásokért, és akikkel minden ilyen és ehhez hasonló ügy kapcsán egyeztetni tudnak.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.