Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


A migránsoktól megvéd minket a kormány, de a kipusztulástól ki véd meg?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kovács Zoltán kormányszóvivő bejelentette, hogy a magyar kormány megvéd minket a migránsoktól. Akkor is, ha beleőrülünk. Nagyjából hetente négyszer jelenti ezt be valaki a kormányoldalról, sok újdonságot nem tartalmaz. Ha csak.

Kovács Zoltán szerint bár most nem látványos Magyarországon az illegális bevándorlás, csupán hamis biztonságtudatuk van az embereknek, a migrációs áradat ugyanis továbbra is folyik Európa felé.

MTI

Más szóval: nem jött be a riogatás, az átlagmagyar nem hajlandó tartósan lövészárkokat ásni, ha közben nem látja az ellenséget. Még a fideszes szavazó sem.

Bár Kovács Zoltán talán nincs tisztában ezzel, de ennek a fásultságnak az lehet az oka, hogy az embereket (még a fideszes szavazókat is) jobban aggasztja a látható és érezhető problémák sora, mint a verbálisan támadó ellenség elleni folyamatos harc.

Praktikusan sokkal égetőbb gond megoldani valahogy a gyerek továbbtanulását, pontosabban biztosítani az ahhoz szükséges anyagi forrásokat. Már, ha egyáltalán felmerülhet a továbbtanulás, mert sok családban ez már nem is kérdés. Nem telik rá.

A kormány bizonyára a továbbtanulás kérdésében is döngeti valahol a mellét, ezzel szemben a valóság az, hogy a felsőoktatásba jelentkezők száma évről évre csökken. A csökkenés okai között nyilván komoly tényező az anyagi kiszolgáltatottság, a folyamatos egzisztenciális lecsúszás és a létbizonytalanság. Minden propaganda ellenére az egyetemi tandíj nagyon magas, az extra-magas ÁFA mellett ezzel is betörtünk Európa élvonalába. Ez pedig nem az a hír, aminek örülni kell.

Miközben a magas tandíj fedezhető a diákhitelből (tehát évtizedekre eladósítja magát a fiatal, ha tovább szeretne tanulni), a megélhetés, lakhatás költségeit bizony a családnak kell kinyögnie. Ahol napi kenyérgondok vannak, ott nem kérdés az, hogy bele tudnak-e tolni a gyerek tanulmányaiba még havi 50-100 ezer forintot. Mert nem tudnak. A kérdés ezzel meg is oldódott.

Ahogy csökken a felsőfokú oktatásba jelentkezők száma, úgy az érettségizettek száma is csökken.

Márpedig egy ország jövője nem az összeszerelő-iparban, nem is a közmunkában van. Azokban a fiatalokban kellene megtalálni a kiutat a bajból, akiknek egy része el sem jut odáig, hogy továbbtanuljon, másik része elkeseredésében, amiért nem talál állást, vagy nem képes megélni a fizetéséből, jövőt, családot főleg nem tud tervezni belőle, elköltözik.

Mégpedig nem az egyik megyéből a másikba, hanem egyik országból a másikba. Viszi a tudását, a munkaerejét, a szorgalmát, a céljait, a vágyait. Viszi továbbá a meg nem született gyermekeit is.

Ezek közül a fiatalok közül nagyon kevesen térnek vissza Magyarországra. Az ő gyermekeik már egy másik országban születnek, ott nőnek fel, az lesz az otthonuk.

Ma Magyarország nem egy fejlődő, nyitott, vonzó ország. Az anyagi lehetőségeken túl a közhangulat, a politikai- és társadalmi légkör is olyan, amilyenben nem él senki, ha nem feltétlenül kényszerül rá.

A halálozási adatok megrázóan magasak. Ennek oka az egészségügy széthullása mellett az idős emberek kiszorítása az ellátórendszerből, valamint az általános egészségi állapot katasztrofális volta.

A születések száma ezzel szemben alacsony. Ezen nem fog segíteni sem a CSOK, sem az ingyenes iskolai étkeztetés. Van ugyanis olyan ember, aki rabságban nem szívesen szaporodik és akkor vállal gyermeket, amikor képes a saját erejéből megfelelő, mégpedig kiszámíthatóan és tartósan megfelelő körülményeket biztosítani számára.

Ennek fényében – bár Kovács Zoltán jelenleg megint a migránsok miatt sikoltozik – érdemes lenne a kormánynak elkezdeni aggódni azért, hogy amennyiben ilyen ütemben fogy a lakosság, ezen belül a munkaképes korú lakosság, csökken a továbbtanuló fiatalok száma, pár éven belül nem lesz annyi munkavállaló, aki ki tudná elégíteni a kormányközeli oligarchák és kedves politikusaink étvágyát.

Akkor mi lesz? Egymástól fognak lopni?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.