Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gyurcsány lecsúszott, de szerencsére holnap már másodika

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Május elseje alkalmából mi más juthat az ember eszébe, minthogy irány a természet lágy öle, sörre-virslire magyar! Itt egy lufi, kibe döfjem?

Így lehetett ezzel a baloldali pártok néven futó formációk némelyike is, mert a felvonulók kérték típusú kívánságműsor és Tibi bácsi pöttyös labdája között sikerült valahol belőni a hangulatot.

Az MSZP odáig ment a virslievő-versenyen, hogy ők biza leverik a Fideszt, mint vak a poharat. Ezt maga Tóbiás József mondta a szájával.

2018- ban győzünk, és ehhez nem kell szövetséget kötni sem a Fidesszel, sem az őket kiszolgálókkal. A társadalommal kell szövetséget kötni, és amit felépítünk, az nem egy párt, de még csak nem is pártok együttműködése. Mi azért dolgozunk, hogy igazak legyenek Horn Gyula szavai: Magyarországon nem csak megszületni és meghalni lehet, hanem tisztességesen élni is.

Most vagy én maradtam le valamiről, vagy Tóbiás József. Mert én nem tudok róla, hogy olyan nagyon hasítana az MSZP. Ha így maradnak, legfeljebb bokán tudják harapni a Fideszt. Volt szó megtisztulásról, megújulásról. Én abból nem nagyon látok semmit. Lehetséges, hogy van, de hogy kifelé nem látszik, az tuti. Ha pedig csak ott belül, maguknak újulgatnak meg, akkor azzal nem sokra mennek. Nem mondom, lehet annak is örvendezni, de tömegeket megszólítani, vonzani, választásra hívni nem nagyon lehet.

Olyan érzésem van, hogy megint elő fog állni  választások előtt a fosó galamb a jégen – szindróma és mindegyik baloldali formáció addig toporog, ameddig csak lehet. Taktikailag persze, ez nem is kérdés. Ez a taktika remekül bejött 2014-ben is, amikor az utolsó perceket is kihasználták arra, hogy kinyírják egymást, de még előtte eldöntsék, ki is fog a miniszterelnöki trónusra ülni.

Kunhalmi Ágnes is megszólalt az ünnepségen. Ő azt mondta:

Meg vagyunk győződve arról, hogy ezeket nemcsak leváltani kell 2018-ban, hanem elszámoltatni és börtönbe rakni őket. Ezek az életükért futnak, és mindent el fognak követni, hogy utol ne érje őket az igazságszolgáltatás.

No, erről magam is meg vagyok győződve és szerintem az ország többségi – normális – része is. A kérdés már csak az, hogy az utolsó időkig váltópártként (ez már elmúlt) működő MSZP, amelyik soha, senkin, semmit nem kért számon – ahogy egyetlen kormány egyetlen kormányon sem kért számon semmit -, most hirtelen mitől változna meg?

Egyébként meggyőződésem, hogy választást lehetne nyerni az elszámoltatás ígéretével. Csak az nem mindegy, hogy ki ígéri. Ha egy olyan párt, amelyik maga is képtelen a belső megtisztulásra, az nem hiteles. Főleg egy olyan párt, amelyik képtelen megmozdítani az embereket.

Ha az előző kormány a töredékét tette volna annak, amit a Fidesz csinál, már régen égne az ország. Egyszerre a négy sarkán. Az MSZP egy olyan pártot akar leverni, amelyik 300 forintos vizitdíj miatt utcára tudta vinni az embereket. Ha az MSZP kormány alatt az MNB elnöke azt csinálta volna, amit fényestekintetű Matolcsy, már egy utcakő sem lenne a helyén.

Arról nem beszélve, hogy emlékeim szerint – bár lehet, hogy ezt csak én gondolom így – a gazdasági válság csúcspontján bemondták az unalmast. Bajnai abban a helyzetben elvállalta azt, amit kevesen mertek volna és véleményem szerint becsülettel helytállt. Ennek ellenére a 2014-es választások alkalmával éppen a magukat baloldalinak valló pártok tépték szét. Hálából. A mai napig nem hallottam olyasmit, hogy az MSZP kiállt volna Bajnai mellett. Igaz, olyat sem hallottam, hogy a baloldali pártok és pártocskák közelednének egymáshoz. Mindenki sütögetné a maga kis pecsenyéjét. Mint eddig is.

De nagyon elkanyarodtam május elsejétől, pedig az évszázad mondata is elhangzott. Igaz, azt nem az MSZP, hanem maga Gyurcsány Ferenc lőtte fel az űrbe. Mivel a fővárosi önkormányzat háromszorosára emelte a területfoglalási díjakat, a DK kénytelen volt lefújni a tervezett majálist. A csalódott (vagy nem csalódott) szimpatizánsoknak mondta azt Gyurcsány, hogy:

Inkább maradok tisztességes és szegény, mint hogy urizáljak más pénzéből vagy lopott közpénzből.

No. Esetleg még a DK-nak van esélye leváltani a Fideszt. Akinek ilyen Gyurcsánya van, amelyik átviszi a falat is, az mindent elérhet, amit csak akar!

Holnap szerencsére már május másodika lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.