Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Amikor a zsebpiszok fel akar magasztosulni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Már csak mazochizmusból is. Persze, munkaköri kötelességből is, de nem lenne kötelező reagálni, végigolvasni se. Ha már végigolvastam, akkor viszont hányni kell.

Megint 888.hu, most a főguru, a magyar újságírás acélgerincű megújítója, az erkölcsi világítótorony, G. Fodor írása. Nem fogom belinkelni a cikket, mert miért is tenném? Ha kezd kínosodni, törlik és a mi olvasóink kattingathatnak a nem működő linkre.

Összefoglalom: G. Fodor szerint a vs.hu újságírói vagy tudtak a Matolcsy-féle pénzről és akkor szemétláda, hazug képmutatók.

Vagy nem tudtak róla, akkor nem csak szemétláda, hazug képmutatók, hanem még idióták is. Más opció nincs.

Akik most felmondtak a lapnál, azok ráadásul még a fentieken túlmenően dezertőrök és cinikusak is. Mondja ezt G. Fodor Gábor.

Tudom, többször írtunk már ilyen és hasonló trágyaömlésekről és időnként számon is kérik az olvasók, miért foglalkozunk ezzel. Azért, mert kell. Ha a mocsok újratermelődik, azt újra el kell lapátolni. Ha a por leülepszik a bútorra, azt le kell törölni. Újra és újra. Kell erről beszélni, hogy aki eddig talán nem tette, most elgondolkodjon egy percre, aki megrántotta a vállát, az holnap a szemöldökét is összeráncolja.

Nem G. Fodort fogom minősíteni, mert nem szükséges. Megteszi ezt ő maga, viszonylag rendszeresen. Egy olyan weboldal, amely oldal egy percig nem maradhatna életben a kormány nagylelkű alamizsnája nélkül. Nem lenne fizetés, de még egy doboz papírzsebkendőre elgendő pénz sem jönne össze akkor, ha valódi versenyben, valódi piaci körülmények között kellene eladniuk magukat. Egyszerűen azért, mert szar, amit csinálnak. Igénytelen és legtöbb esetben elvtelen. Az egészen legaljabulvár mocsoktól kezdve a lopásig minden előfordul arrafelé, csak igényes munka nem.

Márpedig az olvasót nem lehet tartósan befolyásolni, hülyének nézni még addig sem. Aki bulvárt akar, az elmegy a működő, mégpedig jól működő bulvároldalak egyikére. Aki politikát akar, az olyan médiát keres. De a se hús, se hal vacakok bizony nem állnak meg a maguk lábán. Akkor sem, ha újabban az azonos kézből etetett propagandagagyik egymás cikkeit veszik át, hogy annyival is kevesebb munka legyen. Akkor sem, ha vásárolják az olvasókat. Ezek addig léteznek, ameddig dől a kormányzati apanázs. Ez rendben is van így.

Az azonban, hogy egy ilyen kényelmes helyzetben lévő vállalkozás vezetője miért érez késztetést mocskolni azokat, akik nyilvánvalóan nagyságrendekkel különb emberek és jobb újságírók nála, elképzelni sem tudom. Miért nem elég a biztos konc, a semmiért szakított bevétel? Mi szükség van arra, hogy félkövér betűkkel nyilvánosságra hozza valaki: idióta barom vagyok, de ráadásul még elvtelen és rosszindulatú is?

Ettől vajon több olvasó lesz? Nem hinném, de igazából mindegy is. A kormány akkor is tolja a pénzt, ha senki nem olvassa a cikkeiket. A reklámok akkor is ott landolnak, ha a néhány megvásárolt kattintáson kívül embernek nem jut eszébe megnyitni a felületet. Akkor meg miért?

A G. Fodor cikk végén azért megtaláltam a megfejtést.

A nagy vs-kérdés nem kérdés.

Mi viszont maradtunk, akik voltunk. Vagy másképp: vagyunk, akik vagyunk. Lehet ezért minket szeretni és lehet gyűlölni.

Csak azt nem lehet mondani, hogy a 888 ne lenne önazonos, ne lenne az, amit állít magáról.

Ezt hívják úgy, hogy egyenesség.

Olvassatok minket. 

G. Fodornak nem elég a Századvégből kaszált bevétel, nem elég a segge alá tolt 888.hu. Ő erkölcsileg óhajt felmagasztosulni. Ha sokszor elmondja, talán még ő is elhiszi majd, hogy az újságírás egyenlő a fizetett propagandával, az egyenesség pedig nem más, mint kijelenteni: Igen, lopok, élősködöm, de bevallom. Ezért én egyenes vagyok.

Szánalmas ez.

Nem kicsit.

Nagyon.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.