Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Matolcsy György, a szellemi súlyemelő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nemzetünk és Nemzeti Bankunk unortodox zsenije kénytelen volt nyilvánosságra hozni a körülötte gombamód szaporodó alapítványok szerződéseit. Jó, még nem mindet, hanem csak az 5 millió forint feletti összegű költések kerültek fel az MNB honlapjára, de ebben is bőséggel vannak érdekes adatok.

Matolcsy elképzelései és vágyai ellenére a közpénz akkor sem bírta elveszíteni közpénz jellegét, amikor ő azt ide-oda, valamint keresztül-kasul csorgatta az alapítványokból a bankba, bankból másik alapítványba, rokoni-elvtársi-baráti cégekbe. Nárcisz kutya nevét ugyan nem találtam meg, mint szerződő félét, de még ez sem teljesen kizárt.

Íródott azonban egy könyv, amiből ezer fontos dolgot megtudhat a földi halandó. Mindenki, aki nem Matolcsy György, tisztán láthatja, mitől is egy korszakos zseni a Jegybank jelenlegi elnöke, a gazdaságpolitikát lézerélesen átlátó, sikert sikerre halmozó, tündérország többszöri létrehozását bejelentő, a genetikai tudományokban is élenjáró szellemi súlyemelő és parafenomén.

https://www.youtube.com/watch?v=A7DNJ4HoNy0

A rendkívül szerény és visszafogott bevezető után lássuk, mire költötte a közpénz egy aprócska töredékét Magyarország kétségkívül legtehetségesebb pénzügyi szakembere.

Ez a Gutenberg könyvnyomtatásra adta a fejünket. Nem csak saját művekkel foglalkozik, hanem személyesen bábáskodott Wiedermann Helga – a tulajdon kabinetfőnöke – Sakk és póker címet viselő, a nemzetközi karvalytőke mocskos ármánykodását leleplező, Matolcsy György utolérhetetlen, univerzális zsenialitását tudományos alapossággal bebizonyító művének megszületésénél.

A könyv először (fő az óvatosság) 5000 példányban készült el. Az összköltsége 9,2 millió + áfa, bruttó 11 684 000 forint volt. Ezt mindjárt be is szorozhatjuk kettővel, mert a rendkívüli sikerre való tekintettel újabb 5000 példány is készült.

Tehát 10 000 darab könyv előállítása 23 368 000 forint.

A könyvet természetesen reklámozni is kell, a mai világban ez elengedhetetlen dolog. Hirdetési kampányra 11,3 millió forint  + áfát fordítottunk. Mi, adófizetők. Bruttóban ez sem több, mint 14 351 000 forint.

Bár én nem vagyok egy Matolcsy György, de megkísérlem összeadni a számokat.

11 684 000 + 11 684 000 + 14 351 000 = 37 719 000 forint.

Tízezer könyvre vetítve (mert ennyi készült ebből a remekműből) darabonként bruttó 3771,9 forint, de ugye kerekítünk, tehát alig 3770 forintra jön ki darabja.

Mindjárt meg is vehetjük. Itt:matolcsy

Ha boltban vennénk (de nem vesszük, mert szétkapkodták), akkor 2500 forintunkba kerülne. Azonban meg tudjuk rendelni interneten is, a minden nemzeti érzelmű médiában erősen reklámozó Magyar Menedék Könyvesházból, úgy kijön 1899 forintból.

Az a könyv, aminek önköltsége eleve 3770 forint. Értjük? Nem.

De hogy is érhetnénk fel ésszel azt az unortodox logikát, ami szerint eleve veszteséget termelő könyvet kell kiadni. Hacsak nem közpénzből megy, mert akkor semmi nem drága.

A rendkívüli sikerre való tekintettel le is fordították a könyvet. Mégpedig négy világnyelvre, úgymint: cseh, lengyel, román és ukrán. Fordításonként alig került nettó 9,7 millióba, ez bruttó 12 319 000 forint. Ez négyszer, tehát 49 276 000 forint volt a fordítás. A külföldi megjelenést (már amennyiben volt ilyen) nem tudni, ki finanszírozta. Ha azt is mi (ki más?), akkor annak összege még nem ismert.

Na, de számoljunk újra.

10 000 db könyv + reklám = 37 719 000 forint.

Négy nyelvre fordítás = 49 276 000 forint.

Összesen: 86 955 000 forint.

Van tehát egy Matolcsy Györgyről szóló könyvünk tízezer példányban, négy nyelvre lefordítva majdnem 87 millió forintért. Ennyi pénzből 1933 fideszes képviselő feleségének anyukáját támogathattuk volna 45 ezer forinttal, amennyiben mindannyian le akarnák cserélni a mosógépüket.

Esetleg 483 mozgássérült ember 15 ezer forintos támogatását fizethettük volna EGY ÉVEN KERESZTÜL.

Azt hiszem, ezt az én tudatom már nem képes átfogni.

Mindenki más tudata igen?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.