Rogán Antal megmondta, hogy is van ez

Rogán, a sunnyogó propaganda (MTI Fotó/Kovács Tamás) Rogán, a sunnyogó propaganda (MTI Fotó/Kovács Tamás)

Nincs is annál szebb, mint amikor egy banánköztársaság kormányának egyik tagja burkoltan fenyegeti és lehülyézi a fél országot, a kormánypárti média és az Echo TV munkatársa pedig cikket ír erről.

Van valami bája az ilyesminek, ami megdobogtatja a rendes hazafiak szívét és könnybe lábad tőle a honleányok szeme.

Történt pedig, hogy Rogán Antal valamilyen miniszter elment az Echo TV-be mélymagyarkodni egy kicsit a magyar közállapotokról, ebből született egy írás a magyarhirlap.hu-n.

Én meg – amennyi eszem van – elolvastam. Mindjárt az elején sikerült megtudnom, hogy ugyan gazdaságilag hihetetlenül jó dolog volt a vasárnapi boltzár, de az együgyű nép nem értette ennek a remek lépésnek a pozitívumait. Mégpedig azért nem értette – tessék figyelni! -, mert a szakszervezetek nem álltak ki a vasárnapi munkavégzés tilalma mellett.

Mindenki képben van? Nem azért utálta mindenki, mert gyakorlatilag beleugatott a kormány az életünkbe és hatalmi szóval döntötte el, mit csinálhatunk vasárnap. Nem. Azért nem szerettük meg a boltzárat, mert a szakszervezet.

Na, de most! Társadalmi vita kezdődhet a témában. Az nem derül ki, hogy vajon mi a jó fenéért nem a bevezetés előtt volt társadalmi vita. Ja, de mégis kiderül, csak tudni kell olvasni a sorok között. Eddig a kormányt pont nem érdekelte a társadalom véleménye ebben a témában (sem), most pedig érdekli.

Rogán Antal következő kijelentésén lehet sírni, röhögni, vagy anyázni. Kinek-kinek vérmérséklete szerint. Azon ugyanis, hogy azért törlik el a vasárnapi boltzárral együtt a bérpótlékot, mert csak. Itt is olvassunk a sorok között. Azért törölték el a pótlékot (amit egyébként nem kellett volna feltétlenül, mivel az a Munka Törvénykönyvében van szabályozva), mert remélték, hogy így sikerül egyet rúgni az MSZP-n. Az egyáltalán nem fontos, hogy ezzel kiszúrt a kormány a kereskedelemben dolgozókkal, mindig vannak áldozatok egy csatában. Ez speciel nem jött be, mivel már annyian hagyták el a kereskedelmet (valamint az országot, bár a kormánymédia szerint nem is), hogy munkaerőhiány van. Ezen a ponton lép életbe a piac önszabályozása és minden kényszer nélkül, önmagától ajánl magas pótlékot a kereskedelmi szektor a munkavállalóknak. Tudom, holnap már ez is az Orbán-kormány érdeme lesz, csak megjegyeztem.

Rogán szerint az MSZP hazudik azzal, hogy a kormány döntése ellenére is kampányol a népszavazási kérdésekkel. Ezt mondjuk nem annyira értem, miben valósul meg a hazugság, hiszen egyrészt nem egy, hanem három kérdés van a népszavazási íven, másrészt éppen Rogán nyilatkozta éppen itt és éppen most, hogy amennyiben a szakszervezetek fellázadnak a vasárnapi nyitvatartás ellen, még akármi is lehet. Ez a másik oka annak, hogy az MSZP tovább kampányol. Ugyanis ők sem (pontosabban az emberek azon része, akik nem szektahívők) hisznek a kormánynak.

A vasárnapi boltzárról rákanyarodik a cikk a migráció kérdésére. Mi másra? Ugyanis eléggé elterelődött a közbeszéd a permanens háborús helyzetről, vissza kell terelgetni a nyájat a helyes irányba. Tehát nemzethalál, letiporás, elözönlés, védekezés, egész Európa megmentése, éljen Orbán Viktor!

Sikerült megtudnom, hogy a kormány (csókdossam meg a két kezét neki) kiadványt fog nekem küldeni az úgynevezett no-go zónákról, hogy véletlenül se csámpázzak oda. Most szeretném jelezni Rogán Antalnak, hogy rá ne írják a kiadványra a kormányzati portál webcímét, mert úgy járnak, mint a múltkor. Amikor is a sok hülye rákeresett, ettől összeomlott a portál, Bakondi meg telitrombitálta a médiát vele, hogy meg vagyunk támadva.

Végül megtudtam, hogy annyira jól áll a költségvetés, hogy az idei béremelést előbbrehozzák. Idénre.

Összefoglalva: A kormány okos, az MSZP hülye, a kormány akár fel is jelentheti őket, ha akarja, egyébként éljen a Fidesz.