Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy Harrachból hat ápolónő is kijön

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A CÖF-CÖKA levelét megírta. Nem hullottak le a madarak a levegőből, az aranyvessző tovább virágzott, a társadalom megrázatlan maradt. Igaz, már napok teltek el a minden szempontból teljesen érdektelen levél megszületése óta, de még mindig nem értem, miért irkál a békemenet-szakos különítmény. Levelet, nyilakozatot, felszólítást, akármit.

Pontosabban nem is az a kérdés, hogy miért irkálnak, mert – Orbán minden törekvése ellenére – annyi demokrácia maradt még a vödör alján, hogy ezt megtehesse bárki, akinek írhatnékja támad. A mókás cöfösök is.

Ahogy olvasgatom az oldalukat, a mindenfélére felszólító kinyaltkoztatásaikat, az a meggyőződés bokrosodik bennem, hogy megtaláltam az egyetlen olyan kormánypárti weboldalt, ahol nem rengeteg pénz fejében megy a hozsanna, hanem csak úgy.

Ez persze nem teljesen igaz, hiszen a nagyoncivil békemenet nem kevés támogatáshoz jutott eddig és nyilván jut most is. De mégis, itt nincsenek naponta irkáló, bőven túlfizetett sajtómunkások, hanem becsípődik valami valamelyik aggkorúnál és ír egy nagyot. Mindjárt jobban indul a napja, legalább neki. Nagyobb port csak akkor kavar a dolog, ha olyan kapitális baromságot sikerül lekörmölni, ami felkelti bárki érdeklődését. Többnyire azonban senkit sem érdekel a nagyszerű szervezet. Ha máról holnapra megszűnnének, évek telnének el, mire bárki észrevenné a tátongó űrt.

Olyan ez, mint a KDNP. Senki nem tudja igazán, hogy léteznek-e egyáltalán, vagy néhány nyugdíjas unatkozott annyira, hogy kitaláltak maguknak egy nevet és ezzel kampányolnak. Pedig mehettek volna valami jó kis kertészklubba, népdal-, hímző-, vagy barkács szakkörbe. Beszélgethetnének az unokákkal, járhatnának horgászni, fejthetnének rejtvényt. De nem, ők politikai tényezők akarnak lenni.

Tessék, annyira jelentős ez a cöfös levél is, hogy majdnem elfeledkeztem róla, pedig erről szólna a cikk. Most kivételesen nem migráncsozás van (jellemzően komoly fáziskéséssel szoktak reagálni a kormány aznapra érvényes ellenségével kapcsolatban), hanem a pedagógusokat fenyegetik meg. Ugyanis az aggok tanácsa úgy tudja, a tanárok és a szakszervezetek (név szerint Gallóné) zsarolással és a kényszerítés egyéb eszközeivel (gondolom körmös, deres, nyilvános botozás) kényszerítik a szülőket és diákokat és gyakorlatilag az egész országot arra, hogy szembe forduljanak a demokratikusan megválasztott kormány aktuális akaratával.

Itt a teljes közlemény.

Miután már gyakorlatilag mindenki, aki a kormány kegyelméből igen kellemes javadalmazásban részesül – akár politikusi fizetés, akár busásan fizető állami hirdetések, közvetlen, vagy közvetett támogatások, gáláns megbízások formájában – megfenyegette a tanárokat, diákokat, szülőket és szakszervezeteket, ideje lenne valami hasznosat csinálni.

Remekül el tudom képzelni, hogy a CÖF-CÖKA-KDNP-békemenet-szellemi honvédők ráérő tagja közül azok, akik koruk ellenére még tudnak és akarnak hasznos tevékenységet végezni, beszállnának önkéntesként a szociális ágazatba. Van tennivaló gazdagon, tessék besétálni a legközelebbi idősotthonba, kórházba, gyermekotthonba, hajléktalan szállóra. Garantálom, hogy találnak feladatot.

Ezen túlmenően van egy remek ötletem! Vettem a fáradságot és összeszámoltam a KDNP képviselőit (vélhetőleg ez egyben a teljes tagság is), fizetéssel együtt. Figyelem!

Aradszki András dr KDNP 1 361 563 Ft
Firtl Mátyás KDNP 897 453 Ft
Földi László KDNP 997 170 Ft
Hargitai János dr KDNP 897 453 Ft
Harrach Péter KDNP 1 296 321 Ft
Hoffmann Rózsa dr KDNP 897 453 Ft
Latorcai János dr KDNP 1 296 321 Ft
Móring József Attila KDNP 997 170 Ft
Rétvári Bence dr KDNP 1 221 363 Ft
Rubovszky György dr KDNP 997 170 Ft
Semjén Zsolt dr KDNP 1 326 263 Ft
Seszták Miklós dr KDNP 3 408 029 Ft
Simicskó István dr KDNP 1 381 363 Ft
Soltész Miklós KDNP 1 221 363 Ft
Szászfalvi László KDNP 997 170 Ft
Vejkey Imre dr KDNP 997 170 Ft

No. Lehet, hogy azóta változott a névsor, de a lényeg nem. Én azt javasolnám, hogy a tisztelt képviselők közül azok, akik nyugdíjat kapnak, mondjanak már le a tiszteletdíjukról! Egy képviselőnek se legyen több joga, mint egy polgárnak. Sőt, kevesebb legyen. Ha egy orvos, pedagógus nem kaphat egyszerre fizetést és nyugdíjat, a képviselők se kaphassanak. A nyugdíjasok szolgálják túlcsorduló hazaszeretetből a hont, amúgy is mindig erről papolnak.

Ha arra gondolok, hogy egyedül Harrach Péter juttatásából legalább hat ápolói státuszt lehetne létesíteni abban az idősotthonban, ahol 60 gondozottra (ebből a fele súlyosan demens) összesen 3 ápoló jut, máris értelmes dologra fordítanánk azt a pénzt.

A CÖF és környéke pedig önkéntes munkával kötné le a fölös energiáit, máris egy sokkal élhetőbb ország lenne Magyarország.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.