Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vasvillával forgatjuk a pénzt, nehogy összepenészedjen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Imádom Orbán Viktor fotósát! Olyan képeket csinál néha, hogy szinte egymagában elviszi a cikket, írni is alig kell. Mint a fenti fotó, ahol a magyar miniszterek elnöke némileg homoerotikus, némileg a szovjet időkből ismerős elvtársias öleléssel forr össze a szerb miniszterelnökkel.

Az isten is egymásnak teremtette őket.

Orbán Viktor abból az apropóból borul Aleksandar Vučić szerb miniszterelnök nyakába, hogy ment ő kampányolni. Mármint Orbán. Mármint Szerbiába. Vučić mellett.

A kampány mit sem ér azonban, ha nincs a zsebben jól kitömött boríték. De van, mert a mi miniszterelnökünk nagyon gáláns ember, az adófizetők pénzét meg már nincs mire költeni itthon, annyira rendben van minden. Ezért vitt magával 50 milliárd forintot is, ebből 30 milliárd kedvező kamatozású hitel, 20 milliárd pedig vissza nem térítendő támogatás.

Ebből a pénzből a szerb gazdaságot indítja be Orbán Viktor, mert a magyar gazdaság már be van indulva. Mi is ejtettünk már erről néhány szót régebben.

Szép mesét is vitt a pénz mellé, mert az úgy dukál. A vajdasági magyarok megsegítésére ment ez a pénz, mert egy igaz magyar miniszterelnök nem országban, hanem nemzetben gondolkodik.

Orbán Viktor azt mondta, remélhetőleg sok ezer szerződést írnak alá a gazdaságfejlesztési program keretében, ami világossá teszi, hogy Magyarország olyan erős, hogy nemzetben gondolkodva a határon túliakat is segíti, lehetőségeket teremt nekik.

Igen, ment már nem kevés pénz Romániába is. Azt nem tudom, ettől beindult-e az ottani gazdaság, de az biztos, hogy a román-magyar viszonyt a folyamatos kampányolással sikerült nagyon elmérgesíteni. Ráadásul megkaptuk Tőkés Lászlót is örökbe.

Iszonyú sok pénzt szórt már szét a kormány a környező országokban, mert Magyarország annyira jól teljesít, hogy itt már vasvillával forgatjuk a pénzt, nehogy összepenészedjen. A gond ezzel az, hogy egyrészt a külhoni magyaroknak juttatott pénz töredéke jut oda, ahová kellene. A többi pont úgy eltűnik az elvtársak feneketlen zsebében, ahogy itthon is.

Másrészt az a pénz itthon nagyon hiányzik. Jó, tudom. Amúgy is ellopnák. De mégis! Most kezdhetném sorolni, hány helyen kellene ez az 50 milliárd (meg a többi, így-úgy elsíbolt pénz), de mindenki pontosan tudja.

Harmadrészt miért érez késztetést a magyar kormány, hogy beleugasson más ország politikai belügyeibe? Miért csámpáznak mindenhová és miért akarják befolyásolni az ott élő emberek döntését? Igaz, amilyen hihetetlen sikerrel tették ezt Romániában, Szlovákiában, annak alapján Aleksandar Vučić miniszterelnök és pártja úgy megbukik, mint a szél.

Értem én, hogy több hasznot is remél a kormány az ilyen akcióktól. Egyrészt a miniszterek elnöke megnyugszik egy kicsit, mert igazolva látja azt a fixa ideáját, hogy ő irányítja fél-, ha nem egész Európa országait. Kezdetnek, mert aztán majd terjeszkedünk. Már várom, mikor támogatjuk meg pénzügyileg az USA-t.

A másik nyereség szabad szemmel is jól látható, ezt 50 milliárdnak hívják. Most, ebben az esetben. Mert van elöltöltős mosógép, felül töltős, meg ilyen.

Igaz, hogy Magyarországnak csak kára származik belőle, ugyanis az a pénz innen hiányzik, a külhoni magyarok egy centivel sem lesznek előbbre gazdaságilag (csak páran mutatóba), ellenben a szerb embereket garantáltan bosszantja, hogy a magyar politika színe-virága belepofázik az életükbe.

Kíváncsi lennék, mit szólna Orbán Viktor, a Fidesz és külön Semjén Zsolt, ha a magyar választási időszakban itt taposná egymást a szomszédos országok összes kormánya és kampányolnának mondjuk az MSZP, vagy a DK, a Jobbik érdekében. Kövér László széttépné magát heveny idegrohamában, Szijjártó Péter kikérné magának, elöntené a közpénzmédiát a hír, miszerint a rohadmocskos ellenzéki pártok mellett kampányoló külföldiek belénk ugatnak, mindenki hazaáruló, nemzetrontó és egyáltalán.

Azért van egy kétségtelen előnye a két férfiú összeborulásának, ugyanis egymáshoz simuló mellkasuk, férfitestet a férfitesthez szorító ölelésük mögött üzenet rejtőzik.

Kedves, jól megsegített vajdasági magyarok! Ugye, nem felejtitek el, ki hozott nektek sok pénzt? Akkor sem, ha amúgy abból ti egy fillért sem láttatok, viszont néhány vezetőtök látványosan meggazdagodott. Emlékezzetek erre a sok pénzre két év múlva és ne felejtsetek el szavazni! Hogy kire? Természetesen: csak a Fidesz!

Drága választásnak nézünk elébe, honfitársaim.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.