Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hajrá, Szalai Vivien

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igaz ugyan, hogy alapvetően nem része az életemnek a TV2 sorsának alakulása és még Andy Vajna is teljesen hidegen hagy, ám képtelenség nem bele botlani a történetbe. Arról nem beszélve, hogy sajnálatosan a TV2 nem egy kereskedelmi csatorna, Andy Vajna pedig nem az eszével és üzleti érzékével jutott oda, ahová.

Mindez arról jutott eszembe, hogy állítólag Vajna nem igazán érti, mi történik az ő tévéjénél. Segítek elmagyarázni, mert végtelenül rendes vagyok és csak úgy habzik bennem a segítőkészség és a jobbnál jobb szándék.

Drága András! Egyébként effektíve is drága, amennyiben az istenbizonyra bevallott kaszinójövedelmekre gondolok és akkor még nem beszéltem a teljes kaszinópiac bekebelezéséről. Tehát.

Az úgy működik általában, hogy van mondjuk egy tévécsatorna. Valamilyen. Ha nem tematikus, akkor esetleg kereskedelmi. Itt mindenféle műsorok vannak, mint például filmek, sportközvetítések, vetélkedők, híradók.

Namármost ugye a TV2 éppen a híradók és hír-jellegű műsorok miatt volt annyira érdekes az egykori Andrew G. Vajna parókakészítő, jelenleg Vajna György András minden magyar filmek ura, a kaszinóbiznisz mogulja és újkeletű tévétulajdonos, a kormány és ezen belül Orbán Viktor jó barátja számára.

Sikerült megszerezni a csatornát. Éljen! De azért ez nem egy kormányfényező weboldal, ahová elég havi pármilliót, vagy pár tízmilliót betolni a közpénzből és elirkálnak a srácok, egyébiránt senki nem olvassa, de legalább nem kerül olyan nagyon sokba.

Egy tévécsatorna nagyon sokba kerül. Annak fenntartása még ennél is többe. Itt nem lehet olyanokat bakizni, mint amilyeneket mondjuk a kormánymédia webes felületein szoktak naponta többször. Egy televízió nem működik hirtelen ötletektől vezérelve, hozzáértés és jó szakemberek nélkül. Mert írni bárki képes. Akkor is, ha egyébként nem tud és hülye is hozzá. De egy hírszerkesztőnek profi szakembernek kell lennie, a hírolvasónak, műsorvezetőnek, kamerásnak, vágónak, technikusnak, időjárásjelentőnek, de még a sminkesnek és fodrásznak is.

Elhiszem én (hiszi a fene), hogy az olyannyira sztárolt Szalai Vivien akár még jó választás is lehetett volna. De a hölgy könnyűsúlyú, mégpedig a létező összes értelemben az. A szőke loknik nem mentesítenek a hozzáértés szükségessége alól. Egy bulvárlapban talán elmegy az a félgagyi, szenzációhajhász, kicsit kamu, kicsit igénytelen témaválasztás és kivitelezés, amihez Szalai Vivien talán ért, talán még ehhez sem ért. De borzasztóan veszélyes dolog egy hozzá nem értő, ugyanakkor nagyravágyó, nem túlságosan okos, ám rendkívül hataloméhes illetőt rászabadítani egy ilyen drága szerzeményre, mint a TV2. Ugyanis ott emberek dolgoznak, akik adott esetben felmondanak, a maradékot Vivien asszony kirúgja, Vajna András bácsi pedig csodálkozva nézi a nulla nézettségi mutatókat, az elképesztő és napról napra növekvő anyagi veszteséget, a nézők hiányában kieső reklámbevételeket.

Feltételezem, hogy Vajna nem azért vette meg a csatornát, mert 71 éves korára érett meg benne a vágy arra, hogy tévétornát adjon elő egyenes adásban. Nem is azért, hogy a rendkívül ambíciózus ifjú felesége elmondhassa a holnapi időjárást. Nyilván szóltak neki, hogy ő most szeretné megvenni a tévécsatornát és azt is pontosan tudja, mi a tennivalója, mit vár el cserében az, aki biztosította a kedvezményes hitelt az adásvételhez.

Márpedig az elvárásoknak biztosan nem tud úgy megfelelni, ha néhány nap múlva Szalai Vivien fog jó reggelt kívánni a reggeli műsorban, aztán személyesen eljátszik néhány főszerepet a szappanoperákban, elmondja a híreket, közvetít két meccset, majd éjszaka még erotikus tánccal is szórakoztatja a nagyérdeműt.

Egyszóval érdemes lenne a hölgy műkörmeire nézni, ameddig még nem késő, csodálkozni aztán is lehet. Hogy őszinte legyek, én nem Andy Vajnának szurkolok ebben az akaratlan háborúban. Szalai Vivien szakmai és emberi kvalitásainak hála két hónap alatt a földdel fogja egyenlővé tenni a kormány nagyívű médiabirodalmi terveit. Szóval részemről: Hajrá, Vivien!