Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Halló, CIA! Itt a magyar kormány érdeklődik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„A magyar kormány tájékoztatást kér az amerikai féltől a CIA figyelmeztetéséről, amelyben Budapestet is lehetséges terrortámadások helyszíneként említették – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója hétfő délután az MTI-vel.

Bakondi György arra reagált, hogy a Rzeczpospolita című lengyel napilap értesülései szerint a CIA (a Központi Hírszerző Ügynökség) a lengyel belbiztonsági szolgálatnak küldött figyelmeztetésében Varsót, Berlint és Budapestet is lehetséges terrortámadások helyszíneként említették. A napilap a hétfői számában nem hivatalos sajtóértesüléseket erősített meg, amelyek szerint a CIA március közepén arra figyelmeztette a lengyel belbiztonsági hivatalt (ABW), hogy egyebek között Berlinben, Budapesten és Varsóban fennáll a szervezett tömegrendezvények idején végrehajtandó párhuzamos támadások veszélye.„

Bakondi György ügyeletes webmester és kibertámadás-szakértő, régebben hómunkás és főállású pofátlan (emlékszünk még a március 15-én nyakunkba szakadt hóra? Akkor Bakondi éppen katasztrófavédelemben volt nagyon otthon és amikor meg merészelte kérdezni a sajtó, hogy mi a bús francért nem működött jobban a katasztrófavédelem, a jóember kiakadt. Azt tudta ő válaszolni erre a kérdésre, hogy a nagyonhülye magyar kisemberek tévednek, amikor azt gondolják, hogy a katasztrófavédelemnek az lenne a dolga, hogy amennyiben elfogy otthon a kenyér, akkor a katasztrófavédők majd hoznak. Én például ekkor jegyeztem meg Bakondi nevét és kedves orcáját. Egy életre.) sajtónyilatkozott és szónokolt.

Na, de mit akart mondani a költő? Értelmezzük.

Valamikor – állítólag – megjelent (vagy nem, mert én speciel nem találtam meg a hivatkozott, pontosabban nem hivatkozott, hanem ráutalás útján idézett cikket a lengyel lapban) valami cikk egy lengyel lapban arról, hogy a CIA figyelmeztette Lengyelországot arra, hogy terrortámadás érheti Varsót, Budapestet és Berlint. Ez két héttel ezelőtt történt, a lengyel lap hétfőn hozta le, meg nem erősített információkra hivatkozva. Ezt a cikket olvasta valaki, az olvasás után szólt valaki másnak, az éber Bakondi megtudta és most az MTI, a sajtó, vagy a jó ég tudja minek az útján üzent a CIA-nek, hogy mondják már meg nekünk is, mi a túró van.

Értjük? Nahát.

Ezek a dolgok egyébként szerintem is így működnek. Az USA Központi Hírszerző Ügynöksége, amit mi CIA néven becézünk és jellemzően Soros Györggyel karöltve szoktak támadásokat intézni hazánk kormánya ellen, küldött egy értesítést a lengyel belbiztonságnak. Mi sem természetesebb, hogy a belbiztonsági szervek ezt elfecsegték egy újságírónak, aki jól megírta.

A szintén nagyon éber sajtófigyelő szolgálat (vagy Kovács Mari néni, mert nem derül ki a szemfüles illető személye, aki olvasta a cikket) meglelte, jelentette a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadójának.

A főtanácsadó ezután nem ám az USA illetékes szerveivel, esetleg a lengyel kormány illetékes szerveivel vette fel a kapcsolatot. Hát hol élünk mi? Még a végén kiderülne, hogy azoknak is elfogyott a kenyerük és azt akartak hozatni Bakondival, mert nem értesültek arról, hogy már nem katasztrófaelhárít az úr, hanem belbiztonsági tanácsokat ad. Mégpedig egyenesen vezérlő csillagunknak. Szóval Bakondi nem ezt az utat választotta.

Hanem sajtókinyilatkoztatta, hogy mi is tudjunk róla, valamint talán abban reménykedett, hogy visszafelé is működik a dolog. Jelesül, megírja a lengyel lap, azt olvassa valaki, aki tud lengyelül is és angolul is, aztán ő majd szól a CIA-nak arról, hogy mi itt aggódunk. Innentől kezdve sínen van az ügy, mert majd a CIA megüzeni a lengyel belbiztonságnak, azok kiszivárogtatják, valaki megírja, másvalaki majdcsak olvassa és elmondja Bakondinak a választ.

Remélem, mindenkinek sikerült követnie a gondolatmenetet. Valamint azt is remélem, hogy amennyiben válasz érkezik a CIA-től, azt a magyar illetékesek azon nyomban titkosítják 76 évre, hogy nehogy véletlenül mi is megtudhassuk. Elég nekünk az, ha felkapjuk ezeket a kósza pletykákat és jól beszarunk nemzetileg.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.