Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Becsszóra megbízni ezekben

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mennyit lehetne röhögni egy olyan vígjátékon, amiben vicces fazonok ökörségeket beszélnek és úgy tesznek, mintha nem tudnák azt, hogy a másik szereplő tudja azt, hogy ő mit tud. Illetve ki mit tud. A baj ott kezdődik, hogy ez nem vígjáték a moziban, hanem a mindennapjaink része. Benne élünk.

Biztosan sokan emlékeznek még a Quaestor-ügyre. Aki a mai napig várja a pénzét, az garantáltan emlékszik. Mostanra vergődött odáig a történet, hogy az ügy vádiratának hiánypótlását kérte a Fővárosi Főügyészségtől a Fővárosi Törvényszék. Erre természetesen azon nyomban reagált a fővárosi főügyész, bizonyos Ibolya Tibor és azt mondta,  nem hajtja végre a törvényszék utasítását.

Hát, végül is igaza van neki. Így is kell! Nénikéjét utasítgassa a törvényszék, ne a főügyészt. Amúgy sem kérhet ilyet a törvényszék, mert a főügyész már előre szólt, hogy ne kérjen, ellenben utasította a törvényszéket az ügyészség (igen, jól tetszenek érteni), hogy az tűzze ki a tárgyalást legkésőbb május 5-éig.

Az ügy tárgyalására kijelölt bírónő ugyan még nem olvasta el a per 1500 oldalas anyagát sem, nemhogy meg is érthetné, át is láthatná azt. Arról nem beszélve, hogy ugyanez a bírónő a Quaestor-üggyel párhuzamosan egy ehhez hasonlóan szövevényes ügyet is tárgyal. De mit lehet tenni, őt jelölték ki erre az ügyre is. Van ilyen. Tehát jelenleg a Fővárosi Törvényszéknek van még egy teljes hónapja, hogy kitűzze a tárgyalás időpontját, a bírónő elolvassa az 1500 oldalas vádiratot, álláspontot fogalmazzon meg. Mindezt úgy, hogy az általa bekért kiegészítést a Fővárosi Főügyész nem hajlandó rendelkezésre bocsátani.

A Questor-ügy károsultjai nyugodtan elkezdhetnek gyomlálni a kertben, Tarsoly Csaba Quaestor-vezér reménykedhet, hogy hamarosan szabadlábra kerül, az ő tikárának élettársa – aki mellesleg Polt Péter legfőbb ügyész lánygyermeke – majd főz neki egy finom birkapörköltet a szabadulás örömére.

Ettől az ügytől függetlenül, de térben és időben párhuzamosan, ugyanebben az országban a Helsinki Bizottság komolyabban feszegetni kezdte azt a kérdést, amely kérdést már sokan és sok helyen feszegetnek egy ideje. Jelesül, hogy mi a jó büdös franc indokolta a kormány részéről a migrációs válsághelyzet kihirdetése halálkomoly pofával című előadás megrendezését, amikor senki semmiféle indokot nem talál a kihirdetésre, ezzel szemben elég egyértelműen nem felelt meg a kihirdetés a jogszabályi feltételeknek. Amely feltételeket egyébként maga az egyszemélyi kormánypárt farigcsált bele az alapizébe.

Mint az nálunk szokásos, az illetékesek gyorsan léptek az ügyben. Az ORFK, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, valamint nyilván Pintér Sándor megválaszolta a kérdést, majd azon nyomban tikosította az indoklást. 10 évre. Hát nem szép? De. Igaz, Pintér Sándor szerintem erősen otthon van a titkosításokban, mivel az ő egész előélete titkos. Hát nem megérdemlünk egy ilyen belügyminisztert? De.

Még mindig ugyanebben az időben és ugyanebben az országban ugyanez a kormány és ugyanez a Pintér sándor elvárja tőlünk – tehát mindenkitől, aki nem Orbán Viktor és nem Pintér Sándor, vagy hasonló kaliberű vezére e honnak – hogy becsszóra bízzunk meg bennük és bólintsunk rá egy olyan törvénymódosításra, amely lehetővé teszi az összes létező – személyiségi, tulajdon és magánéleti – jogunk tetszőleges okból, tetszőleges ideig való felfüggesztését.

A napokban brutálisan összeomlott kormányzati weboldalról és Bakondi hóesés- és internetszakértő drámai bejelentéséről – miszerint megtámadtak minket, elvtársak! – már szólni sem érdemes, ahogy az MTVA főmufti feneke alatt talált poloskáról sem.

Az közben mindenkinek megvan, hogy évente egy városnyi fiatal megy el ebből az országból? Tegye fel a kezét, aki csodálkozik rajta, hogy elmennek. Tegye fel a másik kezét az, aki nem menne szívesen maga is. A harmadik kezét tegye fel az, aki jónak tartja a kormány munkáját.

Na, kérem. Tessék körülnézni! A feltartott kézzel ácsorgó honfitársaink a fideszes szavazók.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.