Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Profi módon telezokogták a médiát a poloskákkal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tekintettel a rendkívüli helyzetre (tavasz van, vasárnap, meleg, napsütés és semmi kedvem komolyan felidegesíteni magam politikával) és miután a drámai terheléses támadás változatlanul tart a kormány informatikai micsodája ellen, de annyira, hogy a nemzetbiztonsági bizottságot is összehívták ebben az ügyben, én feladom mára azt a törekvésemet, hogy komoly dolgokról értelmeseket próbáljak gondolni.

Ebben az országban amúgy sem nagyon van ilyesmire mód, úgyhogy bedobom a gyeplőt a lovak közé és írom, ami eszembe jut a rám zúduló hülyeség-cunami kapcsán. Annyit meg kívánok még jegyezni az utolsó szó jogán, hogy ma is megnyilatkozott valami hozzáértő ember a közpénztévében és elmagyarázta, mi van. Az van, hogy úgy kell elképzelni, mintha 60 ezer ember akarná egy nap meglátogatni a weboldalt. Mi itt a szerkesztőségben elképzeltük és jelentjük: elő szokott velünk fordulni igen gyakran, hogy ennyi olvasó van egy nap (vagy kétszer ennyi) és egész jól bírjuk. Az rendeben van, hogy egy kormányzati rendszer nem futhat virtuális szerveren, de hogy sokmilliárdot fizetünk azért a trágya rendszerért, azt csukott szemmel megmondom. Valamint roppantul érdekelne, hogy mi történik olyankor, ha egy 10 milliós országban néhány tízezer polgárnak egyszerre támad az az ötlete, hogy meglátogatja a portált, netán ügyintéz a kormányablakon? Akkor összefossa magát a rendszer minden alkalommal? Elég tragikus.

Nade suhanjunk tovább és nézzük meg a másik kémdrámát, amikor is valaki belecsinált az MTVA székházának egyik hokedlijébe egy lehallgató kütyüt, szaknyelven poloskát. Sikerült az egyik független (hehe) oldalon széleskörűen tájékozódnom az esetről. Konkrétan G. Fodor lapjáról beszélek, mert ha biztos, pontos és korrekt információra van szükségem, én csak oda megyek. Vagy, ha vigyorogni szeretnék.

Azt is onnan tudom például, hogy pont olyan poloskát pont hol lehet megrendelni interneten. Ezt fontosnak érezték belerakni a cikkbe és szerintem is rendkívül fontos. Rendelek is egyet, amint lesz hülyeségekre elkölthető pénzem.

Ha nekem most nem is futja erre, valakinek futotta, mert vett egy ilyet és beépítette egy szék háttámlájába. Brrr…a hátamon futkos a hideg, micsoda konspiráció! Azta! Azt is írta a G. Fodor objektív média, hogy a lehallgatókészülék egy  kis hatótávolságú poloska volt, olyan, amilyet például a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat soha nem használ, ellentétben az üzleti hírszerzésben dolgozó magáncégekkel. Felteszem ezt úgy kell elképzelni, hogy közvetlenül a szék alatt hasalt a titkos kém és kockás füzetbe, benyálazott hegyű ácscerkával írta, miről csacsognak titkosan.

A kérdés azért felmerül, mint gumikacsa a fürdővízben: mi a jó ég lehet olyan titkos és kényes egy köztévénél, amit nem tud mindenki poloska, csótány, bolha és tetű nélkül is? Hogy közpénzből pazarolnak? Azt tudjuk. Esetleg az a nagy titok, hogy kormánypropagandát nyomatnak? Azt is tudjuk. Netán az, hogy egymás között osztják le a pénzeket? Az sem újdonság. Akkor mi lehet olyan hűha?

Nekem két koncepcióm van. El is mondom, mielőtt megyek játszani az ebekkel. Az egyik: paranoiásak a NER-társak. Ezt teljesen meg is tudom érteni. Ha én feszt sumákolnék, én is para lennék éjjel-nappal. Csak majd arra kell vigyázni, hogy nehogy valakinél lőfegyver is legyen, mert a végén levadásszák egymást.

A másik opció, hogy hazudnak, mint a vízfolyás. Valóságalapja ennek is bőven van. Márpedig ha hazudozás esete forog fenn, akkor ez a szép kis mese majd bele fog illeszkedni valami jóféle összeesküvés-elméletbe, mikoris drága miniszterelnök urat is lehallgatták, mert meg akarták támadni őt. Márpedig aki őt támadja, minden magyart támad és akkor harcra fel, elvtársak! Akarom mondani, nertársak. Más ötletem nem nagyon van, ugyanis amennyiben tényleg lehallagtásról van szó, akkor mélységes kussban intézik az egész ügyet és nem zokogják teli a komplett médiát azzal, mennyire hülyék is ők egyenként és összességében is. Ez egyébként vonatkozik a túlterheléses-bulira is.

Szóval ennyi mára, mindenki gyártson szépen elméleteket, hogy mi is történik dicső hazánkban. Én addig megyek és megvakargatom az ebek pocakját. Remélem, egyik kutyusban sem találok kullancsot sem, poloskát sem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.