Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ülnek egy csokorban és röhögnek rajtunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A hír: a Fidesz-frakció feleslegesnek és nevetségesnek tartja, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottságának ellenőrző albizottsága az offshore cégek letelepedési kötvényből származó bevételeiről akar tárgyalni. A hír az, hogy a köztudottan mindig nyílt lapokkal játszó nagyobbik kormánypárt képviselői távol maradtak az üléstől, amelyet csütörtök délelőttre hívtak össze és amelyen számítottak (mások mellett) Rogán Antal és Habony Árpád jelenlétére is.

Elmesélem (nem mintha újat tudnék mondani), hogy én miért nem találom röhögségesnek a bizottság kezdeményezését, a kőg*ci, arrogáns fideszes hozzáállást meg még annyira sem. Van egy olyan halvány sejtésem, hogy a kormánypárton, a szócsöveken és a híveken kívül senki nem csapdossa a térdét a vinnyogástól azon, hogy a sunyi, hazudozó, hatalmával visszaélő osztogató-harácsoló Rogán magánbizniszt, magántőkét, valamint nemzetbiztonsági kockázatot kovácsolt a letelepedési kötvény ötletéből.

Amely ötlet az ő fejéből pattant ki és amely jelen állás szerint milliárdos nagyságrendű károkat okoz a magyar államnak és az adófizetőknek, ellenben évi sok milliárd forint tiszta hasznot hoz azoknak az ismeretlen tulajdonosi hátterű, offshore-országokba bejegyzett cégeknek, amelyeket Rogán Antal, egykori gazdasági bizottsági elnök gondosan kiválogatott.

Koherensnek szánt érvelésemet az a körülmény nehezíti, hogy olyan kifejezést, amely a fenti aljasságra remekül illene, egyszerűen nem ismer az amúgy igen választékos magyar nyelv. Sőt, ha arra gondolok, hogy a Quaestor-féle piramis jellegű nemzeti átverésre épülő becsődölt konstrukció is nyakig benne volt Rogán-letelepedési kötvényeinek forgalmazásában, amiért egyébként busás jutalékot is kapott adófizetői pénzből, akkor végképp a sz*r önti el az agyamat. Attól konkrétan, hogy a Fidesz nevetségesnek talál egy bizottsági meghallgatást, amely egyebek mellett az ilyen kérdéseket lenne hivatott tisztázni: nevezetesen azt, hogy ez mégis hogy a büdös francban fordulhatott elő.

Azt most hagyjuk a francba, hogy a Pintér-féle BRFK szerint nem bűncselekmény visszadátumozni egy dokumentumot: konkrétan azt, amelyet Rogán dátumozott vissza még 2013-ban bizottsági elnökként a letelepedési kötvények engedélyezési folyamatában. Költői a kérdés, hogy milyen banánköztársaság az, ahol egy parlamenti bizottság azelőtt pecsételhette le két liechtensteini offshore cég kötvényforgalmazási engedélyeit, hogy az illető ország igazságügyi hivatala kiadta volna azokat. Okirat-hamisítás? Magyarországon? Ugyan már.

Ebben a banánköztársaságban a Fidesz szerint nevetséges arról beszélni, hogy kötvényt adunk állampolgárságért cserébe, amit később kamatostul kell visszafizetni a vásárlónak. Adófizetői pénzből. A Fidesz szerint akkor az is módfelett nevetséges lehet, hogy szerintem ez a szó legszorosabb értelmében vett, nettó, vegytiszta hazaárulás.

Ugyanis tény és való, hogy az Európai Unió 11 országában létezik letelepedési lehetőség befektetőknek, ám valamiért Magyarországon a legolcsóbb hozzájutni a letelepedési joghoz. Legtöbb helyen – igen helyesen – befektetést és munkahelyteremtést várnak el (pl. Hollandia, Portugália, Románia) vagy ingatlanvásárlást (Málta, Spanyolország, Portugália), Magyarországon azonban a kötvény lejártakor a letelepedéshez jutott vevőnek (pénzes terrorista-migráns nem is terrorista-migráns alapon) az állam, vagyis az idióta polgár fizeti vissza a befizetett összeget és a hozamot.

Miután a Fidesz-kormány egy bő  éve harcol a megélhetési bevándorlók, migránsok és terroristák ellen, és mindent a gyűlöletkeltő, uszító propagandának rendel alá, nagyvonalúan leszarja a kulturális különbségeket és a magyar emberekre leselkedő veszélyeket, amikor pénzes Európán kívülieket kell szívesen látni. Rogán Antalnak köszönhetően ma ellenőrizetlenül juthat magyar letelepedéshez, érvényes európai vízumhoz és útlevélhez bárki, akinek van pénze. Nagyjából 300 ezer eurója.

Azt, hogy a magyar állam mely cégek révén részesítheti hatalmas szerencsében az érintetteket, azt Rogán döntötte el az általa vezetett gazdasági bizottság elnökeként. Most meg semmi kedve a már nem általa vezetett bizottság elé állni és mesélni az általa helyzetbe hozott offshore cégek nyereségéről.

Pedig nagyon kellene. Lehet, hogy még a fideszes hithű szavazót is érdekelné, hogy a magyar állam által diszkont áron 265 ezerért kibocsátott kötvény, amely kifizetési névértéken 300 ezer eurót jelent, mekkora nagy üzlet mindenki másnak, kivéve a magyar államot. Amely államnak még ő is fizet adót, a hithű fideszes, mert az istenkirályok egyelőre nem hoztak még törvényt arra, hogy a narancsködbe borult agy mentesít az adófizetés alól.

Nem mondok semmi újat, de azt röviden összefoglalom. A letelepedési kötvény hatalmas üzlet. Jól jár vele a vásárló (a nem terrorista bevándorló), aki 265 ezer euró befizetése fejében magyar vízumot kap, fél évvel később pedig letelepedési engedélyt is, amivel szabadon utazgathat az EU-ban. Kurva jól járnak vele a kötvényeket forgalmazó közvetítő cégek is, hiszen miközben 300 ezer eurót kérhetnek a vevőktől a kötvényekért, ők maguk az államtól 265 ezer ezer eurós diszkontáron veszik azokat, ezen kívül kezelési költséget (korábban 40 ezer, tavaly óta 45 ezer euró) is felszámolnak. Rogán pályáztatás nélkül helyzetbe hozott kivételezettjei ezért ügyletenként 80-90 ezer eurót kaszálnak, ami jóval több, mint az állam haszna. Annál is inkább, hogy a kötvények lejártakor nem a közvetítő cég fizeti vissza 265 ezer eurót és a hozamot a vevőnek, hanem az állam. Vagyis a nem terrorista bevándorló-vásárló megint jól járt, hiszen a pénzét visszakapja, mint bármilyen közönséges államkötvény esetében.

Februári állás szerint az van, hogy Rogán pénztalicskázó programjának 2013-as indulása óta 2764-en (85%-ban kínaiak) vásároltak letelepedési kötvényt és jártak jól. A Magyar Nemzet számításai szerint ez alatt az idő alatt az offshore cégek 74-95 milliárd forintot tettek zsebre, de nyilván ez csak becslés. És ha mindez nem volna elég adalék a bűzös üzletről való tiszta kép kialakításához, akkor tegyük hozzá: néhány napja derült fény arra is, hogy Habony Árpád hány szálon kapcsolódik ehhez a történethez. (Az összes többi mellett: a projektgazda ügyvéd az a Kosik Kristóf, aki Rogán ötletének törvénybe öntője, aki dolgozott a Fidesz-frakciónak is, képviselte a Belvárost számos ügyben, nem utolsó sorban pedig Habony jogi képviselője.)

Nem tudom, hányan értik vajon azok közül, akiknek leginkább kellene, hogy nem csupán arról az iszonyú jutalékról van szó, amiből Rogán-Habony és a slepp pár év alatt milliárdos lett, a világegyetemmel párhuzamosan táguló ingatlanok tulajdonosaként, hanem tényleg vissza kell fizetni ezeket a kötvényeket kamatostul a nem terrorista, nem migráns kínaiaknak, araboknak, vietnámiaknak. Állítom, hogy a Quaestor-ügy a fasorban nincs ehhez képest a gyalázatos, nyíltszíni rabláshoz képest.

Nem elég, hogy a magyarországi letelepedést gyakorlatilag mindenféle jöttment ellenőrzés nélkül megvásárolhatja, ha van rá pénze, de megy a központosított, offshore lopás három éve, aminek a nyereségét Rogán és a csürhe zsebreteszi, a magyar adófizető pedig nyögi a gravitációt meghazudtoló, mindenféle jóérzés utolsó foszlányait is szembeköpő gátlástalanság következményeit.

Átlátható, átlátszó, de leszarják mert megtehetik. Hogy nem adnak magyarázatot, hogy nem mennek el beszámolni a disznóságaikról egy parlamenti bizottság felhívására, hogy nevetségesnek neveznek minden jogos érdeklődést azzal kapcsolatban, amit művelnek. Ülnek egy csokorban és röhögnek rajtunk.

Nem tudom hányan vannak még, akik ma azt tudnák mondani a gyereküknek, hogy majd neked jobb lesz, fiam. Hosszú évekre, évtizedekre el van meszelve ez az ország.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.