Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nyerges Zsolt keze már majdnem Simicska keze

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nincs nekünk elég bajunk akár egyéni, akár országos szinten, néhány szakértő már látja is a horizonton a napfelkeltéből előlovagló két gigászt, országunk jövőjének (jelzem, múltjának és jelenének nem kevésbé) letéteményeseit.

Mindenki nyugodjon meg, nem Soros György költözik Magyarországra és nem is Gyurcsány Ferenc költözik Amerikába.

Az történt, hogy állítólag Orbán Viktor jegyet vásárolt valami kosármeccsre. Természetesen nem ő, azzal a két szép kezével, hanem valaki és természetesen nem a zsebpénzéből, hanem a mi zsebünkből, de ez részletkérdés. Ami fontos: a kosármeccs nem Felcsúton lesz, hanem Szolnokon és nem Mészáros Lőrinc a pályagondnok, hanem Nyerges Zsolt.

Ez az a pont, ahol elszabadul a híresen gazdag magyar fantázia, vigyázzba áll a szőr az újságírók és politológusok hátán, szivárogni kezdenek a Fideszt jól ismerő források és névtelenséget kérő belső informátorok és még Németh Szilárdnak is nő egy számot a kebelmérete. Mert azt mindenki tudja, hogy Nyerges Simicska embere és ha Orbán odamegy, netán (borzadj, magyar!) kezet találnak fogni, akkor az azt is jelentheti akár, hogy népünk vezére ki akar békülni A Lajossal. Bizony!

Hát ez olyan igazi nemzeti ballada, olyan tipikus ősrege. Biztosan már születik is a megfelelő rímek sora, hogy méltó emléket állítson ennek a nagy barátságnak, a meghasadt szívektől övezett szakításnak és talán a két hérosz újbóli egymásra találásának. A címe lehetne talán a két fehérlóf*sz, vagy hasonló szép és ősi.

Itt ez a két díszpéldánya hős népünknek, ez a két erkölcsi f…árosz. Évtizedeken keresztül küzdöttek ők azért, hogy magánvállalkozássá züllesszenek, leraboljanak, erkölcsi és morális értelemben is beszántsanak egy egész országot. Simicska pénzügyi zsenije építette fel Orbanisztán jelenlegi trágyadombját, ő dolgozta ki és alkalmazta nagyon hatékonyan a gazdasági háttér felépítésének mikéntjét, a média elfoglalását, az uniós források átcsatornázását.

Éveken át Simicska Lajos cége nem talicskával, hanem kamionok sorával hordta el a közpénzt, vitte a pályázatok legzsírosabb falatjait. Simicska neve merült fel, valahányszor megzsaroltak, visszalépésre kényszerítettek minden olyan vállalkozót, aki véletlenül megnyert egy olyan pályázatot, amire A Lajos foga is fájt.

Éveken át Simicska volt Mészáros Lőrinc és Tiborcz István, mégpedig egyszemélyben. Az ő szőrös mancsa pont annyira benne van a mostanra szétrohadt ország lerablásában, mint az ő egykori kenyeres pajtásának párnás kezecskéje.

Amikor ez a két régi cimbora összeveszett, egy ország tartotta vissza a levegőt, hogy majd most mi lesz? Ki üt, mekkorát, hová és az kinek fog fájni? Eltelt egy kis idő és többen Simicskában egy modern Robin Hoodot kezdtek látni, aki borsot tör a vezér orra alá, kifosztja a gazdagokat és a rablott kincset széthinti a nélkülözők között. Minimum. De, ha azt nem is, mindenképpen leveri a király koronáját, mert ő ezt megteheti és tudja, hová kell ütni.

Mivel a világon semmi nem történt azon kívül, hogy az erősebb kutya jutott szexuális szolgáltatásokhoz – ahogy az lenni szokott – Simicska elkönyvelhetett néhányszáz, vagy néhányezer elveszített krumpliföldet, hirdetőoszlopot, most újra felhorgad a remény sokakban: na, majd most! Most aztán vagy történik valami, vagy nem. Most kell figyelni, hogy Orbán mancsol-e Nyergessel, mert ha igen, akkor, ellenben ha nem, akkor meg.

Közben persze arra is lehet fogadni a bukiknál, hogy Simicska beáll-e a Jobbik mögé, mint potenciális pénzeszsák és információszolgáltató, vagy nem áll be. Van, aki szerint be fog állni, csak még kivár. Mások szerint nem áll be, mert az elvei nem engedik.

Én pedig azon töprengek, hogy vajon miből gondolja bárki is, hogy az ilyen embernek elvei vannak? Bármilyenek. Azt sem értem igazán, miért kellene lázas izgalomba jönni attól, mit fog meg Orbán Viktor és amit megfog, az mennyiben befolyásolhatja az ország életét és miért. Egészen misztikus számomra ez az egész történet. Mintha ettől, vagy attól függne az ország gazdasága, az egészségügy, az oktatás. Mintha ez a kézfogás döntené el, ki hal éhen, ki kap közmunkát, ki menekül el az országból.

Ami a legszörnyűbb ebben az egészben az, hogy talán így is van. Talán ez dönti el.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.