Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A titkosított olajszőkítéstől a totális hatalomig

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Másodlagos, hogy külföldön kinek tetszik vagy kinek nem a kormány terrorizmus elleni küzdelméről szóló terve, az elsődleges, hogy a magyarok biztonságát szavatolni tudják – ezt mondta (egyáltalán semmilyen meglepetést nem okozva) Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár az M1 aktuálisan közszolgálati csatorna péntek esti műsorában.

Meg ha már ott volt, azt is elmesélte, bár fingjuk nincs nekik kormányzatilag, hogy Magyarországon mekkora a terrorfenyegetettség, ami kell, az kell. Pintér Sándor és Orbán Viktor totális hatalmának kiépítése márpedig egy ilyen szükséges dolog. Ezt nem Tuzson mondta, én mondom, és le is fogom vezetni szépen, hogy mire gondolok.

Ahhoz tehát, hogy a Magyarországot fenyegető, vagy nem fenyegető terrorveszélyt a magyar emberek szabadságjogainak eltaposása árán is el lehessen hárítani, kell a kétharmados felhatalmazás, remélhetőleg a bezzeggyurcsányok is belátják ezt – így okoskodott sokat sejtetően, a magyar emberek szófordulat kényszeres ismételgetése mellett a szolgálatos kormányzati papagáj.

Fogalmam sincs, hányan hiszik el még ebben az országban (nem a Századvég(bél) agytröszt aktuális felmérésére vagyok kíváncsi), hogy a magyar kormány azon túl, hogy saját maga után lehúzza a vécét, bármi mást szavatolni lenne képes. Azt viszont határozottan állítom, hogy a Pintér Sándor által már 2011-ben megálmodott, ám akkor meg nem valósított Terrorelhárítási Információs és Bűnügyi Elemző Központ (TIBEK) létrehozására vonatkozó összehangolt kormányzati izzadás arra a mindenek fölött álló célkitűzésre világít rá nyilvánvalóan, hogy nagyjából egyetlen dologban bízhatnak már csak az urak: maximális félelemben tartani azokat, akik egyébként is rettegnek és hisznek rendületlenül, illetve ellenőrzés/megfigyelés alatt tartani azokat, akik már nem, vagy soha nem is hittek a narancssárgában.

Nem csodálkozom, hogy ebben a lázas és kényszeres igyekezetben pont leszarják, hogy ki mit gondol külföldön, amikor azt is leszarják minden pillanatban, hogy ki mit gondol belföldön. De ha ettől el is tekintünk egy pillanatra, attól nemigen tudunk elvonatkoztatni, hogy miért kell egy, a már meglévő szolgálatok (katonai elhárítás, külföldi felderítés – Információs Hivatal, Alkotmányvédelmi Hivatal, rendőrségi és TEK-es felderítés, stb.) fölött álló, vadonatúj titkosszolgálatot létrehozni.

A legabszurdabb persze eleve az, hogy azt az örökzöld fideszes belügyminisztert ruházzák fel az ennek megfelelő jog- és hatáskörökkel, akinek az oljaszőkítésben játszott elévülhetetlen szerepét is csak titkosítani sikerült, tisztázni nem, aki számos sötét ügyben terhelt és kiszolgált már több rendszert. Egyáltalán hogy lehet, hogy egy ilyen ember hatalmat kapott és most még több hatalmat készülnek adni neki?

Ezeknek a költői kérdéseknek az árnyékában különösen félelmetes, hogy ez az ember egyszemélyben – akár alkotmányos rendet is megkerülve – bárkit átvizsgálhat egy aláírással. Aggályos, hogy egy politikailag manipulált egyén személyesen irányítja majd a kiterjesztett lehallgatást-megfigyelést végző szervezetet úgy, hogy közben az általa már most is irányított rendőrség gazdasági bűncselekményeket tűr szó nélkül.

Apropó: előkerült már az elkövető, aki az Orbán Ráhel miniszterelnöki sarj esküvőjén telefont lopott? És ha nem került elő, hogyan szándékoznak az urak terroristát fogni, amikor egy telefonlopás kiderítése sem igazán megy? A brüsszeli robbantás másnapján a belga belügyminiszter önkritikát gyakorolt és lemondott, miközben Budapesten állig felfegyverzett TEK-esek grasszáltak úgy, hogy az orruk előtt raboltak ki egy bankot, a magyar belügyminiszter pedig – két értetlenkedés között – világossá tette, hogy ezzel semmi gond nincs. Miről beszélünk akkor?

Arról beszélünk, hogy totálisan hamis érv, hogy egy új, az eddigiek fölött álló szervezettől javulna az esélye bármilyen bűncselekmény felderítésének. Pintér javaslata erre semmilyen minőségi és/vagy mennyiségi garanciát nem nyújt – mert amint a fenti banális példa is szemlélteti – a meglévő szolgálatoknál sincsenek meg ezek a garanciák. Következésképpen szó nincs itt semmiféle hatékonyság-javulásról.

Tehát, ha feltételezzük, hogy a terrorista nem egy bankrabló, akit szintén nem sikerült lefülelni, akkor elég valószínű, hogy az illető akkor sem fog feltűnni, ha egy országot helyezünk megfigyelés alá, hátha pont eltaláljuk szarva közt a tőgyét. A terrorista nem épül be egy társadalomba, eltérő jellemzői alapján viszont nagyon is kilóg belőle. Ezért aztán a kilétére vonatkozó, mindenki megfigyeléséből és lehallgatásából kinyerhető információk nevetséges hajszolása helyett más felderítési módszerek (pl. csapdák állítása) sokkal inkább sikerre vihetnek. Már ha valóban az a cél, ami miatt Pintér kezébe újabb játékszert adunk, amivel hatékonyan le lehet teríteni a Micimackónak, Juhász Péternek vagy Gyurcsány Ferencnek öltözött vicces kedvű polgárokat. Más szóval: hatékonyan meg lehet figyelni és meg lehet semmisíteni a politikai ellenfeleket.

Egyébként a kerítés meg a kötelező betelepítési kvóta elutasítása miatt elvileg nem képzelhető el, hogy Magyarországra csak úgy bejöhessenek a potenciális terroristák, mert hiszen megvédték a magyar embereket, nem? De. Másrészt a külföldi (igaz, magasról leszarjuk, mit gondolnak külföldön) társ- és partnerszolgálatok már most is biztosítják azokat az információkat, amelyek alapján valakit érdemes és célszerű terrorizmus gyanúja miatt megfigyelni. Ezért miután a kormányzat arra sem képes, hogy a maga egzisztenciálisan naponta fenyegetett, mélyszegénységben élő polgárait nyilvántartsa, nevetséges azt feltételezni, hogy egy szupertitkosszolgálattal terroristákat fog tudni levadászni.

Nem is ez a cél. A magyar emberek biztonságára hivatkozva, a hatalom uralkodni akar saját polgárain, akik – ebben az értelemben – a legveszélyesebb terroristákat jelentik számára. Merthogy a mindenféle jogalapot nélkülöző gyanú (és most hagyjuk a bírósági végzéshez kötött rablómesét) alapján történő megfigyelésben az a legszebb, hogy bárki, úgy értem bárki megfigyelhető, aki Orbán és Pintér akaratából megfigyelendő.

Csak nagyon idióták és a Tuzson Bencének (és a többinek) nevezett, józan észre hivatkozó, de józan gondolkodásra képtelen papagájok gondolhatják komolyan, hogy a titkosszolgálatok eredményes munkájához népnyomorító, szabadságot korlátozó diktatúra szükséges. Hiába, ilyen egy igazi magyar sikertörténet. Amikor a sokak tájékozatlanságát és legrosszabb, legsötétebb ösztöneit meglovagoló, olajszőkítésben élen járó, titkosított alvilági ember tartósan közel kerül a hatalomhoz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.