Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szorgosak a fiúk, ha pénzről van szó

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Kósa Lajos ma megvédte Orbán Viktort a parlamenti ülésen. A nagyszerű politikus (Kósa) nem is érti, miért kellene a miniszterelnöknek bocsánatot kérnie és kitől. Hiszen minden remekül működik, az elmúlthatév kenterbe verte az elmúltnyolcévet, béke van, boldogság és pitypang. Ráadásul az egyetlen szabadságharcról szóló beszédet nem más mondta tegnap, mint Orbán Viktor, mindenki más csak hőbörgött.

Jelzem, igaza van kedvenc politikusomnak, mert a szabadságharcról felhevülten szónokló kormányfő imígyen szólt oda a nemtetszését kifejező ellenséges, Sorosgyurcsányista bérfütyülőknek:

Az ünnep emelkedettsége sem feledteti, hogy a 1919-es hagyomány is velünk él még, bár szerencsére inkább csak pislákol, ha néha hangoskodik is. De gazdaállat híján meg vannak számlálva a napjai, ha nem érkezik újabb nagy szellemi és politikai infúziós segélyszállítmány külföldről, akkor a gyökerei is elszáradnak az internacionalizmus befogadására alkalmatlan magyar anyaföldben.

Hát mi ez, ha nem egy ország vezetőjéhez méltó, cizellált, politikailag inkorrekt, emberileg unortodox megszólítása az adófizetőknek? Na ugye!

Kósa Lajos méltó párja a politikai családi élet fényes egén – Németh  Szilárd – még annyira sem érti a pedagógusok hőbörgését, mint amennyire Kósa egyáltalán se, de Németh még fel is van háborodva piszkosul. Természetesen minden demonstráló pedagógus mögött egy kis Soros György áll, Pukli egyenesen az ávós nagypapa méltó utóda, egyebekben pedig idegen ügynök. A puha füléről is közismert birkózó- és rezsibiztos szelíden üzen a pedagógusoknak, szülőknek és diákoknak – lényegében a társadalom egy jókora részének – hogy ez egy csata és természetesen a kormány fogja megnyerni.

A magam részéről sajátságos megközelítésnek tartom a kormány kontra mindenki más felfogást, de Németh Szilárd csak jobban tudja az ő rengeteg eszével.

Mindeközben a magyar építőipar szédítő száguldásba kezdett, bár csak matolcsy-értelemben, amennyivel majdnem felére zuhant a megrendelések állománya tavalyhoz képest. Ez lehetne kevéssé érdekes is, ha nem az egyik húzóágazat lenne és ha nem ordítozna mindenki torka szakadtából (egyébként évek óta), hogy nem lesz jó majdnem teljes egészében az uniós forrásokra építeni a gazdaságot és uniós pénzekből építeni a viakolor burkolatot, mert egyszer elfogy az a pénz és akkor mi lesz.

Ez a pillanat most következett be. Pontosabban nem elfogyott a pénz, hanem ebben a ciklusban másra – például a vállalkozások fejlesztésére – adja az Unió. Ezért aztán igen sűrűn fogjuk hallani a közeljövőben, hogy a kormány mennyire sok pénzt önt a vállalkozók nyakába. És tényleg.

De jelenleg az építőipar zátonyrafutásával van némi (rohadtul nagy) baj, amin valószínűleg kevéssé fog segíteni a remekül eltervezett CSOK. Nincs annyi jelentkező, amennyi újra mozgásba hozná az ágazatot, pedig biztosan valamelyik okos teremfocista, vagy kultúrantropológia-szakos közgazdász kiszámolta, hogy tömött sorokban akarnak majd építkezni az emberek.

Ezért aztán – vagy teljesen más okból – Rogán Antal propagandaminiszter kitalálta a NOK-ot, Nemzeti Otthonteremtési Közösséget. Nem vicc. Igen, nem Varga Mihály, nem a végtelen képességeiről híres Lázár János, nem is a határtalan empátiájáról  közismert Balog Zoltán (pláne nem az ő minisztériumaik), hanemhogy Rogán Antal. Úgy fog kinézni a dolog, hogy a kormány által kiválasztott vállalkozások fogyasztói csoportokat hoznak létre, oda a népek befizetik a pénzecskéjüket és sorsolással döntik el, ki építkezhet előbb. A többiek pénzéből. A kormány pedig kezességet vállal a befizetésekre. A mi pénzünkből. Hát nem gyönyörű? Hát de! Államosítottuk a pilótajátékot!

Mivel jó hazafi és erősen nemzeti érzelmű állampolgár vagyok, van egy remek javaslatom: a NOK-ot feltétlenül Rogán Antal szomszédja reklámozza majd, az abban közreműködő cégeket a kormánytagok rokonai hozzák létre és feltétlenül Andy Vajna kaszinóiban kerüljön sor a sorsolásra. Lehetőleg mindjárt a párttagkönyveket húzzák ki egy erre rendszeresített kondérból, úgy mindenkinek egyszerűbb lesz.

Egyetlen dolognak örülök szívből: hogy ma már szerda van. Így talán kevesebb idő jut az ilyen eszement baromságok kiagyalására. Bár, ki tudja? Szorgosak a fiúk, ha pénzről van szó.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.