Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Tóni! Hazudsz, mint a vízfolyás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rogán Antal nyilatkozott a magyarhirlap.hu-n és elmondta, mennyire jól élünk. Már megint. Bár tisztában vagyok azzal, hogy a politikusokat, kiemelten a kormány tagjait a legkevésbé sem szokták zavarni a tények, amennyiben ezek a tények nem a hurráoptimista kijelentéseket támasztják alá és nem a kormányzati jobbanteljesítés irányába mutatnak, én voltam olyan pofátlan és feltúrtam a Központi Statisztikai Hivatal vonatkozó adatait.

Volt természetesen az interjúban szabadságharc. Ezt gyorsan megnyerte Rogán visszamenőleg is, ami 1848-at illeti és előremutató módon is, amennyiben az Uniótól megvédte a magyaremberekésgyermekek összes érdekét. Akkor is, ha egyébként a sánta kutya nem kért ebből a védelemből.

Jöttek-mentek a migránsok, de attól is meg leszünk védve, ha belesántulunk is. Futólag érintette az interjú a népszavazási törvényt is, amit hamarosan megjavít a kormány, majd máris eljutottunk a marginális, alig valakit érdeklő kérdésig, ami lényegében már meg is van oldva, csak a bunkó balliberálisok még nem vették észre.

Rogán Antal, mint egy rendesen túlhúzott lendkerekes papgáj a hívószó hallatán, már nyomta is. Idézem:
„A közoktatásból az MSZP–SZDSZ-kormányok vonták ki a pénzt, ők vonták ki a forrásokat, 2012 óta a polgári kormány folyamatosan visszateszi a pénzt a közoktatásba. Az MSZP–SZDSZ-kormányok csökkentették a normatívákat, ezzel anyagilag ellehetetlenítették, tönkretették az iskolafenntartókat, azaz az önkormányzatokat. Ez volt az egyik legfontosabb oka a települések eladósodásának. Elvettek egyhavi bért a pedagógusoktól, ezt mind vissza kellett pótolnunk. Megemeltük a közoktatásra fordított összegeket, és a pedagógusok voltak az elsők, akik béremelést kaptak, mégpedig a legnagyobbat, amit a közszférában bárki is kapott. Ezért azt gondolom, hogy mindenről lehet tárgyalni velük, de a béremelésben most mások következnek. ”

Kezdjük a végén: a pedagógusok nem béremelést követelnek. Folytassuk az elején:

Forrás: KSH

Forrás: KSH

Ezen a táblázaton azt láthatják a baloldali, liberális, ellenzéki, aljas hazaárulók (kormánypártiak meg nem néznek oda), hogy ameddig a rohadék MSZP-SZDSZ kormány az oktatásra a GDP 5,23 százalékát költötte 2004-ben, majd ezt az összeget sunyi módon (nyilván így akarták aláásni a későbbi fideszes kormányzást) még meg is emelték és a válság kellős közepén is 4,83 százalékot költött az ország az oktatásra, addig az agyafúrt Orbán-kormány ezt a számot unortodox matematika alapján 3,93 százalékra növelte. Matolcsy óta tudjuk, hogy a negatív növekedés is növekedés. Azért 2013-as a legfrissebb adat, mert azóta nem sikerült a KSH-nak kiszámolnia, vagy máshol tartják, hogy meg ne találjam, vagy olyan magasra száguldott az adat, hogy nem fért be a rubrikába és most formaterveznek egy nagyobb lyukat neki.

Ha már a KSH adatait túrtam, itt egy másik táblázat is.

Forrás: KSH

Forrás: KSH

Ezekből az adatokból azt lehet látni, hogy mennyivel csökkentette a jelenlegi kormány a szociális krízishelyzetben lévők túlélési esélyeit.

Forrás: KSH

Forrás: KSH

Itt pedig a szegénységi adatok vannak. Nagyon nem kell magyarázni, jól láthatóak a számok. A Bajnai kormány (tudom, mindenről ő tehet) a válság kellős közepén(!) 12,4 százalékon tudta tartani a szegénység arányát, ezt az Orbán-Orbán kormány felküzdötte 14,9 százalékra. Ami még érdekes: az egy felnőtt, egy gyerek (elvált szülők), illetve a két felnőtt, egy gyerek társadalmi csoportokon belül brutális módon nőtt a szegények aránya. A többi esetben sem csökkent, de legalább nem is nőtt ez az arány.

Hogy visszakanyarodjunk Rogán Antal forradalami hevülettel előadott interjújához és tömören összefoglaljam a lényeget:

Tóni! Hazudsz, mint a vízfolyás. Az oktatásba nem tesztek több pénzt, viszont kevesebbet és azt még csak ki sem lehet számolni, hogy a Klik mennyi forrást szív el a tényleges oktatástól.

Szarabbul élünk mint régebben, holott soha nem volt könnyű az élet ebben az országban. Sokkal több a szegény, akiket ti cserben hagytatok, engeditek meghalni az időseket, betegeket. Igaz, ez azzal a remek következménnyel jár, hogy növekszik az ország egy főre jutó GDP-je. Hiszen ha kevesebb felé kell elosztani ugyanazt a tortát, akkor nagyobb szelet jut. Papíron.

Azt üzenném Tóninak és a komplett hazugságra épülő, ámde egy hörcsög kitartásával harácsoló, korrupt és pazarló kormánynak: nem sikerült még most sem annyira leépíteni a közoktatást, hogy az emberek ne tudjanak számolni. Tudnak.

Remélem, ti is tudtok hamarosan. Elszámolni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.