Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Árufeltöltőket a magyar határra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pintér Sanya elvtárs azt mondta ma Budapesten a Kocsis Máté Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) által szervezett, A magyar önkormányzatok a betelepítési kvóta ellen című nagysikerű konferencián, hogy Magyarország határai biztonságosak. Ettől Kocsis Máté csak nagyobb baromságokat mondott (eddig mintegy 900 település hozott a betelepítési kvótát elítélő határozatot, ezek az önkormányzatok pedig 6,5 millió embert képviselnek: „Ki sem merem mondani, hogy ez kétharmad” – így Kocsis), de most nem erről akarok beszélni.

Hanem arról, hogy annyira biztonságosak a magyar határok, hogy muszáj volt migránsok hiányában is válsághelyzetet hirdetni. Ebből vagy az következik beismerő vallomásnak álcázva, hogy azért biztonságosak a határok, mert sehol egy migráns és kurva nagy blöff volt a riogatás. Vagy az is következhet, hogy mivel válsághelyzet van, ezért biztonságosak lettek hirtelen a határok, de ugye migránshordák hiányában ez eléggé esetleges kijelentés. Vagyis a Kocsis Máté-féle kétharmadnak sem kellett volna szombat fejében összefosnia magát. 1294 kötelező kvóta alapján befogadandó ember miatt meg egyenesen szánalmas 6,5 millió magyarból hülyét csinálni.

Namármost ebbe az idilli képbe rondított bele a Vastagbőr azzal, hogy kiszúrta a Nemzeti Munkaügyi Hivatal hirdetését, amelyben 25 darab fő határrendészeti rendőrt (járőrt) keresnek március 25-.i kezdéssel. Mivel amúgy is biztonságosak a határok, ez nem volna olyan nagy baj. Ha nem március 23-án lenne az állásegyeztetés. Ám mivel betanított munkásokat keresnek, elég nagy baj, hogy ebben a mély válsághelyzetben árufeltöltőket megszégyenítve lehet betanítani egy 1-2 nap alatt egy járőrt az ő leendő feladatára.

hirdetes2

Külön botrány, hogy tudtommal – és szerintem Pintér Sanya tudtával is – az úgy van, hogy határrendész/járőr elvileg csak az lehet, aki egy kétéves képzésen szakirányú bizonyítványt szerzett. Amely bizonyítvány megszerzéséért kizárólag érettségi birtokában lehet harcba szállni. Márpedig az álláshirdetésben 8 általános szerepel a követelmények között. A nol.hu cikke alapján tovább okosodtam: a lényeg az, hogy akit két nap alatt nyolc általánossal a munka törvénykönyve alapján szeretnének foglalkoztatni, annak biztosan nem lehet fegyvere. Igazából járőrként sem dolgozhat, így meg végképp érthetetlen, miről szól ez a hirdetés.

Röviden tehát az a kérdés: hogy a megbokrosodott ló bozontos farkában foglalkoztathat a Magyar Honvédség egy határrendészeti rendőrt, a munka törvénykönyve alapján, előzetes kiképzés nélkül, nyolc általánossal? Mondjuk, elég hülye vagyok én, hogy ilyeneken fennakadok. Farkas Flórián óta tudjuk, hogy valószínűtlen érettségi birtokában is lehet valakiből miniszterelnöki biztos. Akkor meg nyilván na, ugye.

Ennek ellenére és figyelembe véve, hogy egy egész kormányzati politika épül arra, hogy egymagunkban védjük egész Európát, hogy fél kézzel megállítjuk az ellenséget és térdre kényszerítjük, nem volna indokolt valamiféle nyolc általánoson túlmutató tapasztalat, nyelvtudás, esetleg jártasság a határőrizeti szabályok értelmezésében, alkalmazásában? Nem lehet, hogy ezekkel az idegen kultúrájú emberekkel (akik azért általában beszélnek angolul) szót kellene értenie egy járőrnek ahhoz, hogy kezelni tudja azokat a helyzeteket, amelyek Magyarország ostroma során felmerülhetnek? Vagy minek a végzettség, minek a képzés, nem elég, hogy látja a kerítést és nem téved el?

Ha vicces lenne, akkor biztosan tudnék röhögni, és akkor még nem beszéltem arról, hogy 135 ezerért (= kb. 90 ezer nettó) elvárni egy járőrtől, hogy küldetést teljesítsen és a gyilkos, erőszakoló migránshordáktól védje az országot és Európát, hát nem éppen egy életpályamodell.

Az kétségtelen, hogy a takarodjál anyádba, migráns köcsög! típusú határőrizethez még sok is az a nyolc általános, de ha összerakjuk a kockákat, mondjuk ezt a hírt a Bakondikkal, Nógrádikkal, Kovács Zoltánokkal, Németh Szilárdokkal és az eszelős, vérben forgó szemű Orbán Viktorral, egyszerűen tragédia, ami ebben az országban folyik. Már azt sem képesek hibát hibára halmozás nélkül csinálni, amire az egész kormányzásukat feltették. Szánalmas.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.