Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Beszéljünk a 3000 milliárdról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ugyan kétségem sincs, hogy a mai nap is a migránok jegyében telik, megspékelve a miniszterelnök bravúros vétózási attrakciójával, én ragaszkodom az egyéb témákhoz is. Azokhoz kiemelten, amikről a kormány el óhajtja terelni a figyelmet.

Ma beszéljünk 3000 milliárd forintról. A 3000 milliárd szép nagy összeg, szimpatikusan gömbölyded, a szemnek is kellemes látvány. Ez 3 millió ember jövendő nyugdíjának egy része. Volt. Lett volna. Ámde elvitte a szabadságharc, elsodorta a fülkeforradalom, most pedig a felszántott kishantosi vetésbe tapossák a migránsok.

Az úgy kezdődött:nyugdíj

Itt a teljes dokumentum.

2010. december 13.-án Orbán Viktor az alábbi videót töltötte fel a saját közösségi oldalára:

2011. február másodikán Orbán Viktor üzent nekünk:
MTI

„Orbán: Év végére mindenkinek egyéni nyugdíjszámlája lesz

A miniszterelnök szerint a kormány megmentette a nyugdíjrendszert, és hozzákezdhet az államadósság érzékelhető mértékű csökkentéséhez.

A miniszterelnök szerdai budapesti sajtótájékoztatóján példátlan összefogásnak nevezte azt, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 97 százaléka választotta az állami nyugdíjrendszert. Orbán Viktor szerint a kormány lépése nélkül nem lehetett volna fenntartani a nyugdíjrendszert, az ugyanis az összeomlás szélén volt.

A miniszterelnök elmondta: az erről szóló és konkrét menetrendet tartalmazó előterjesztést szerdán hallgatta meg a kabinet. A kormányfő tervei szerint az új egyéni számlás rendszer átláthatóbb, kiszámíthatóbb és tervezhetőbb lesz.

Kár azt az illúziót kelteni, hogy bármilyen módon, akár alkotmánybírósági ítélettel ez a helyzet megváltoztatható lenne. Ez egy végleges rendszer, kétpilléres a magyar nyugdíjrendszer – jelentette ki sajtótájékoztatóján a miniszterelnök. Mint mondta, a nyugdíjrendszer egyensúlyát még ebben az évben meg lehet teremteni.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a magánnyugdíjpénztári rendszerben maradók 3 százalékos aránya azt jelenti, hogy volt választási lehetőség.

A miniszterelnök úgy fogalmazott: az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők 100 százalékos aránya gyanús lett volna, azonban az a több mint százezer ember, aki magán-nyugdíjpénztári tag maradt, arra bizonyíték, hogy egyetlen ember sem maradt le a választás lehetőségéről technikai okokból.

Orbán Viktor hozzátette: örül annak, hogy van százezer ember, aki úgy gondolja, hogy állami segítség nélkül is meg fog tudni állni a lábán. A kormányfő bátor tettnek nevezte a magánnyugdíjpénztárakban maradást, mert mindig azok fognak jobban járni, akik benne maradnak a közös szolidaritási rendszerben, azokkal szemben, akik az egyéni utat választják. ” 

2012. május 7.-én az ATV műsorában Selmeczi Gabriella, aranykoszorús nyugdíjvédő, a házi sütésű vaníliás karika titkos receptjének birtokosa elmagyarázta, mi a helyzet a nyugdíjvagyonnal.

2013-ban a 24.hu ismét nekifutott a kérdésnek:

Jelen állás szerint itt tart a történet. Összefoglalom: elvitte a cica.

Végül egy szívmelengető videó, hogy mindenkinek jól induljon a napja:

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.