Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Nincs az a pofátlanság, amivel a nyomukba lehetne érni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Elég nagy pofa kellett hozzá, de ezt is összehozták: Németh Szilárd nehézsúlyú rezsibirkozó tanító és könnyűsúlyú értelmiségi hangján és parlamenti felszólalásán keresztül a Fidesz tegnap a magyar szülőkön – különös tekintettel a csepelieken – kérte számon a közpénz honi elherdálását. Rögtön azt követően, hogy a február 29-i „Nem leszek suliban” szülői tiltakozás eredményeként megállapítást nyert: mivel a rendszerellenes, szemtelen, néprontó árulók elmulasztották lemondani gyerekeik ingyenes ebédjét, a csepeli önkormányzatot kereken 598 ezer 210 forintnyi kár érte.

Mielőtt azt hinné valaki, hogy nagyon szilárd rezsibiztos úr saját kútfejéből képes volt ilyetén magasröptű összefüggések megállapítására, érdemes tudni, hogy utódja Csepel polgármesteri székében, bizonyos Borbély Lénárd március 1-én közzétett Facebook-posztjában megelőlegezte a lesújtó ítéletet. Amelyet Szilárd elvtársnak már csak ki kellett színeznie csöppet, mielőtt belehörögte az országgyűlési mikrofonba.

Ez van. Ha valamit nagyon nem bír elviselni a kormánypárt, az a közpénz felelőtlen herdálása. Minden morzsára gondosan vigyáznak, minden huncut garas elköltését többször is megfontolják. Meg is értem: a KLIK befizetetlen számlái miatt múltkor például a kenyértésztát kellett kivágni a kukába, mert nem lehetett beindítani a sütőt. Nagyon helyes. Hülyeségekre nem szórják csak úgy a pénzt. Legalább. Igaz, akkor nem is pofázott egyik aggódó honatya sem, hogy pocsékba ment a drága közpénz.

Nem tudom, a szóbanforgó vajon ugyanaz a hét volt-e, amikor egy füst alatt 260 milliárd adóforint is elveszítette közpénz-jellegét Németh Szilárd szavazatával (!), de úgy összefolynak már a napok-hetek ebben a végtelenített rémálomban. Viszont nem egészen értem, min is háborog ez a korpulens intelligenciahányados. Azon, hogy nem ő és Tállai kolléga mártogatta ki a közel 600 ezerre rúgó kapros tökfőzeléket múlt hétfőn? Esetleg arra, hogy az ellenértékéért nem sikerült időben lehajolni? Egyébként nem úgy volt, hogy a Klik nem listázta a hiányzó gyerekeket? Akkor hogy sikerült Csepel jelenlegi és egykori polgármesterének ennyire pontosan kiszámolnia, pontosan mennyi közpénzt herdáltak el a felelőtlen szülők? Főleg úgy, hogy nincsenek hivatalos adatok a hiányzók számáról. Tekintve, hogy az illetékes elvtársak időben tudtak az ún. szülői sztrájkról és figyelembe véve, hogy számukra mindenek fölött áll a közpénz védelme, mi akadályozta meg őket abban, hogy a megmaradó ételt – a moslékba öntés és elszállíttatás helyett – rászorulóknak, éhezőknek, fázóknak, nélkülözőknek eljuttassák? Nem Mészáros Lőrinc disznóira gondoltam speciel.

Attól eltekintve, hogy egy közönséges iskolai napon, amikor senki nem marad otthon (gondolom ezután illendő volna bejelenteni egy-egy kiadós influenza előtt is, hogy a gyerek hiányozni fog, nehogy kár érje a kormánypártot az önkormányzatot) a hihetetlenül finom és tápláló menzakaja nagy része egyébként is a kukában landol, tényleg a szülőket kell rugdosni azért, mert ha ők nem teszik a dolgukat, összedől a rendszer? Tényleg lehet ennyire rosszindulatúan kretén a csepeli Fidesz, hogy nem tudta felajánlani a megmaradt ételt az arra rászorulóknak? Már csak azért, hogy ne menjen kárba, ugye. Mert ugyanis volt, akinek sikerült megmenteni az ételt, íme:

Igen, lehet ennyire rosszindulatú kreténnek lenni, sőt, kötelező. Mert különben nem lehetne eljátszani, hogy ebben az ezer sebből vérző rendszerben tanárok, diákok, szülők egyaránt felelőtlenek és komplett idióták, csak a Fidesz végzi a dolgát becsülettel. Nekem az az érzésem, hogy ez a fájó 600 ezer forint öt, ha nem kétpercenként tűnik el hatalmasék zsebeiben. Nem egy évben egyetlen napon, hanem lehetőleg minden egyes munka- és ünnepnapon. Ez az a pénz, amit Lázár János akár naponta is el tud költeni, ha nemzetbiztonságilag titkos küldetést teljesít valamely hanyatló nyugat-európai országban. De ha ettől el is tekintek, két fideszes álszent aggódás között azért felmerül bennem a kérdés: hány iskolai ebéddel egyenértékű a kozármislényi stadion vagy a felcsúti gyep alulról fűtésének összköltsége?

Még valami, nagyon szilárd, nagyon biztos, képmutató rezsiúr! Nem csusszant itt valamiféle tévedés a mátrixba? Nagyvonalú leszek és egységesen 500 forinttal számolom egy diák napi ebédjét: 598 210: 500 = 1196,42. Vagyis ez azt jelenti, hogy amennyiben nincs túlárazva az a fránya ebéd, akkor Csepelen kiemelten elégedetlenek a szülők az oktatási rendszerrel. Ugyanis, ha Budapest egyetlen kerületében mintegy 40 osztálynyi tanuló hiányzott az iskolából, nem volna célszerű legközelebb mégis inkább ezen elgondolkodni és gondolkodás után érdemben hozzászólni a problémához, nem megpróbálni besározni mindazokat, akik szót emelnek ellene? Amikor a többi mellett éppen a Fideszre szavazó polgárokba nekifutásból rúgnak egy jókorát, igen könnyű helyen van a közpénz tisztelete és védelme. Amikor ugyanennek a közpénznek a csilliárdszorosát kell törvénnyel eltűntetni a tulajdonosok szeme elől, akkor valahogy nem látom ezt a nemes igyekezetet.

De ha már a csepeli adófizetők sorsát ennyire szívén viseli, ajánlom figyelmébe a múlt heti testületi ülésen derült ki, hogy az elvtársak egy leendő vállalkozónak készítenek elő közpénzből (!) egy szerintük igen gyümölcsöző beruházást:

Hudák János, a PM csepeli önkormányzati képviselőjének blogbejegyzéséből

Tényleg nincs az a képmutató pofátlanság, amivel ezeknek a Németh Szilárd-féléknek a nyomába lehetne érni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.