Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Orbán időnként eltűnik, de mindig előkerül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Olykor az országban kezd elhatalmasodni a pánik, mert időről időre nem tudni, hová tűnik a miniszterek elnöke. Bár nekem nem kimondottan szokott hiányozni, de azért van néhány ötletem amit ezennel közkinccsé teszek.

1. Nem tűnt el, csak átalakult! Frissen dauerolt, diszkréten halványlila frizurával jár a nép között, olykor beáll a pénztárnál kígyózó sorba, kosarában másfél kiló csirkefarháttal és fülel, mi nyomasztja az embereket, mi szépet tehetne még érettük.

2. Svájci túrán vesz részt, de most vonat helyett pukkadásig tömött hátizsákkal, heréig felrántott térdzokniban, gyalogláb rója a hegyi ösvényeket. Ez sok időt vesz igénybe, mivel Svájc messze van.

3. Nem tűnt el, csak beszorult a karácsonyfa alá és várja vízkeresztet. Vagy, amit akartok.

4. A mostanában bármikor kiposztolt közeli fotókon jól látható véreres szemek, opálosan zagyva tekintet feltűnt a családnak és fodrászhoz vitték a családfőt. Zürichbe. Hozzávetőleg(vagy közbe) megjegyezném: az említett fényképet rá kellene tenni a cukros zacskókra. Garantálom, holnaptól fogyásnak indulna a lakosság túlsúlyos része, átszokva a cukorról a sárgarépára.

5. Putyin következő látogatására készülve kozmetikushoz ment, de a feladat nagysága láttán a szépészeti-iparos plasztikai sebészt javasolt. A ráncfelvarró szakos doktorember nemrégiben végzett az unortodox egyetemen, ahová úgy került, hogy a szülei igen tehetősek. Vettek diplomát is, magánrendelőt is, hadd praktizáljon a gyerek. A miniszterek elnöke tévedésből itt rendelte meg az arcvasaló műtétet, ami jól sikerült, orcája hamvas és ránctalan. Apró hiba csúszott a dologba, mert véletlenül a köldökéhez varrták a szemöldökét és kapott két méretes emlőt is. Helyreállítás után ismét elfoglalja a trónt.

6. Angliába utazott, hogy ott mosogatással egészítse ki a családi jövedelmet, így segítve Ráhel lánya saját lábát.

7. Beállt ingyen ételért a krisnásokhoz és még nem került sorra.

8. Rádöbbent, mennyi kárt okozott ennek az országnak, ezért szégyenében elbujdokolt. Jelenleg Indiában tartózkodik egy rohadt magas oszlop tetején, lótuszülésben bámulva önnön köldökét.

Jó, tudom. Az utolsó tippemnek semmi realitása nincs.

Megnyugtatok mindenkit: a miniszterek elnöke mindig előkerül.

Engem speciel az ő eltűnésénél sokkal jobban idegesít az a sok ifjú (és kivénhedt) török, aki viszont nem tűnik el. Pedig jó lenne.

Például eltűnhetne Szijjártó az összes focista haverjával együtt, átadva a helyét a külpolitikához értő, tanult, becsületes, művelt, kulturált és más országokban is megbecsült, elismert szakembernek. Olyannak, akit komolyan vesznek Azerbajdzsánon kívül is, ugyanis az ország érdekeit jó lenne képviselni valakinek, Szijjártóval viszont nem igazán áll szóba senki, szerető és önzetlenül bőkezű szüleit leszámítva.

Eltűnhetne Varga Mihály, más területen kamatoztatva farokbehúzó képességeit és erősen kétséges szaktudását. Ugyanis a gazdaság attól nem működik, ha ezt állítja valaki. Hozzáértő irányítás nélkül csak megmagyarázni, túlmagyarázni lehet, valamint új és még újabb sarcokkal nyomorítani a már egyébként is szanaszét sarcolt embereket. Előbb-utóbb fel fog tűnni a népnek, hogy a száguldó gazdaság ellenére szarul élnek, nincs működő ipar, nincsenek munkahelyek, a fizetések reálértéke csökken. Már akinek van még munkahelye és fizetése.

Eltűnhetne Szájer József alaptörvényel, iPaddal együtt a feledés méla csendjébe merülve.

Lázár János a vadászhóbortjával, feneketlen hatalommániájával, arroganciájával, nagyképű sunyiságával.

Rogán Antal a varázsütésre növekvő ingatlanjaival, hazugságaival és a fentebb felsorolt tulajdonságaival egyetemben.

Kövér László a közjogi méltósághoz méltatlan alpári tahóságával, Nyírő József hamvaival.

Áder János a mindent aláíró tollával.

Tűnjön el Balog Zoltán, álszentségügyi miniszter. Mindenért, amit kévisel.

Nem sorolom tovább, mert több oldalasra duzzadna a rövidnek szánt cikk. Egyszerűbb lenne azt leírni, ki ne tűnjön el, de hirtelenjében ilyen nem jut eszembe. Aki igen, az már régen, magától elmenekült a kormánynak még a közeléből is. Ezért lehet, hogy egyetlen becsületes szakember, hozzáértő politikus, országáért tenni akaró, önzetlen ember sincs a hatalomnak a közelében sem. Ami maradt: pénzéhes, hataloméhes, gerincproblémás, egoista törtetők hada, akikben annyi becsület sincs, hogy ne vállaljanak el olyan feladatot, amihez véletlenül sem értenek. Elvállalják, mindegy, mi lesz az ára. Úgysem ők fizetik.

Egyszóval nyugodjon meg mindenki, Orbán Viktor mindig előkerül. Kisimult homlokkal és agytekervényekkek bukkan elő, egyik kezében egy gyurcsánybajnai, „azelmúlthatévvelezelőttielmúltnyolcév” szalaggal átkötve, a másik kezében egy halom hadüzenet az USA-nak, Norvégiának, az Uniónak, a harmadik kezében az illiberális demokrácia frissen élezett zászlaja, a negyedik kezével Putyin nadrágszárát szorongatva.

Félek, közibénk csap a gyurcsánybajnaival és akkor leshetünk, mint Németh Szilárd két rezsicsökkentés között.

Szép napot mindenkinek!

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.