Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Ezennel titkosítottam magamat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tisztelt Orbán Viktor, tisztelt Kormány, tisztelt NAV és tisztelt mindenki más!

A tegnapi napon, este 11 óra és éjfél között családi gyűlést tartottam, benyújtottam a törvénymódosító javaslatokat, megszavaztam, aláírtam és belevéstem a birkabőrbe kötött Családi Alaptörvénybe. Tehát ma nulla óra egy perctől ezek a változások szabályosak, törvényesek és hivatalosak.

Az alábbi döntéseket hoztam:

  • Az adóbevallásom családi érdekből titkosításra került. Az adóhatóság adatigényléssel fordulhat hozzám, ennek költsége igénylésenként 70 millió forint, mely összeget előre kérem bankszámlámra átutalni.
  • Az adófizetéstől a továbbiakban eltekintek, ugyanis forgalmi adót eleve fizetek minden után, mégpedig a megvásárolt áru értékének 27 százalékát. A továbbiakban ezt osszák be maguknak.
  • Szociális hozzájárulási adót a továbbiakban – megfelelően a rendelkezésemnek – nem fizetek, mert ez az adó eleve másik 27 százalék a jövedelmemből, másrészt még soha nem láttam kimutatást arról, mire költi a kormány.
  • Szakképzési hozzájárulási adót sem fizetek, ami a jövedelmem 1,5 százaléka, de a szakképzés nemhogy javulna, hanem folyamatosan romlik. Elég csak arra gondolni, hogy a péktanulók nem süthetik meg a begyúrt tésztát, mert nincs pénz a kemencék felfűtésére.
  • Munkaerő-piaci járulékot – ez másik 1,5 százalék – szintén nem fizetek, mert a kormány kizárólag a közmunkát erőlteti, én pedig helytelennek tartom.
  • Egészségbiztosítási járulékot sem fizetek – 7 százalék – azért, hogy négy napig várjak egy előre rögzített időpontban történő vizsgálatra. Inkább megfizetem a magánrendelést, de ebben az esetben oda költöm ezt a 7 százalékot.
  • Nyugdíjjárulékot – 10 százalék – megint csak nem fizetek tovább, mert bizonytalannak látom a majdani nyugdíjamat. Ezt a pénzt inkább én fogom félretenni, akkor biztosan meglesz.
  • Személyi jövedelemadót – 15 százalék – szintén nem fizetek tovább, mert nem látom sem azt, hogy az országban bármi fejlődne tőle, sem azt, hogy mire költik.

Ezeket az összegeket a továbbiakban a magam és családom boldogulására fordítom, támogatom belőle az arra rászoruló és arra méltó embertársaimat, finanszírozom a gyermekeim tanulási költségeit és gondoskodom a majdani nyugdíjamról.

Amennyiben a tisztelt kormány, vagy a még annál is jobban tisztelt adóhatóság a titkosítás ellenére szeretne bepillantani az eddigi irataimba, a szükséges igénylési díj ellenében bármikor megteheti azt. Digitálisan nincs tárolva semmi, mert nem tudom bekapcsolni a számítógépet. Papír alapon azonban rendelkezésre állnak az iratok. A pincében. Mivel 3 évvel ezelőtt komoly csőtörés volt a szomszéd utcában, sajnos az iratok eláztak és egy papírmasszává álltak össze. Ezért ellenőrzés esetén kérem, hogy megfelelő lapátot és talicskát hozzanak magukkal az adóellenőrök, mert ezek biztosítása nem feladatköröm.

Amennyiben a tisztelt kormány meg óhajtja fellebbezni a döntésemet, természetesen rendelkezésre állnak ehhez a megfelelő demokratikus eszközök.

Az egyik lehetőség, ha népszavazási kezdeményezéssel él a kormány. Az erre a célra rendszeresített kérdőív kitöltése után (a kérdőív nálam vásárolható meg 600 ezer forint + ÁFA áron) minden hónap hatodik keddjét megelőző pénteken tudja leadni az országos telefonköny 897.-ik oldalán szereplő 67. sorban lévő címen. A leadás időpontja nulla óra egy perctől nulla óra három percig tart. A bejáratot és a demokráciát egy 60 kilós német dog őrzi.

A másik lehetőség, ha panaszt nyújt be a kormány, vagy a hatóság. Az ehhez szükséges formanyomtatvány oldalanként 879 ezer forint + Áfa. Nálam szerezhető be, összességében 345 oldal. Ezt szabályosan kitöltve a minden héten megjelenő Élet és Irodalom aktuális számában feladott hirdetésben szereplő címen található postaládába lehet bedobni, amit a szomszéd kiskölök eltorlaszolt egy vajaskiflivel.

Azt hiszem, alapvetően unortodox, demokratikus és szatirikus döntésem tökéletesen érthető minden érintett fél számára. Ha mégsem, összefoglalom: nincs több pumpolás, minden kedves honatya és honanya keresse meg a kastélyravalót munkával, a kormány pedig mostantól arra költse a pénzemet, amire azt adom és számoljon el minden fillérrel.

Addig is, ameddig feldolgozzák az információt:

Maradok tiszteletlen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.