Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Addig kell lopni, ameddig hatalmon vannak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ahogy közeledik a tavasz, úgy fokozódik a feszültség. A kormány eszelős kapkodása, a hülyénél hülyébb nyilatkozatok és döntések minden nappal tovább rontják a helyzetet, holott az már régen elérte a túlcsordult latrina szintjét.

Már nem havi, nem is heti, hanem napi szinten borul a bili, idő sincs feldolgozni az egyik baromságot, máris itt a következő. Végjáték ez, még akkor is, ha senki nem élvezi.

Az a gyanúm, hogy még soha, senki nem várta annyira egy komolyabb csoport menekült felbukkanását, mint most a kormány. Lehetőleg gyújtogatással, verekedéssel, általános botránnyal. Az sem baj, ha némi vér is folyik, sőt. Ahogy tavaly, amikor zuhanni kezdett a hatalom pozíciója, sorra buktak ki a botrányos ügyek, végül a Budapesten mesterségesen feltorlasztott menekültek és migránsok sikeresen megmentették a kormányt, úgy az idén is valami hasonlóra lehet számítani. Igaz, tavaly is jobb lett volna, ha van némi őrjöngés, fosztogatás, egy kis útszéli tragédia, kitörés, betörés, de az aljas civilek ezt megakadályozták étellel, itallal, ruhával, tolmácsolással, orvosi ellátással, emberi szóval. Idén már készül az ország vezetése, időben elkezdték ekézni és fenyegetni azokat, akik be mernek avatkozni egy hasonló esetben. Ha szükséges, akár törvénytelennek is nyilvánítják a segítséget, hogy legyen egy jókora botrány, hogy meg lehessen védeni minket és ne azzal foglalkozzunk, ki mennyit lopott el a közösből, ki mekkorát hazudott bele az arcunkba.

Közben pedig szarban vagyunk. Egységesen és nagyon. Már régen magunk mögött hagyhattuk volna a válságot, élhető, fejlődő ország lehetnénk. Minden adott hozzá, hogy gazdaságilag és társadalmilag stabil, békés, biztonságos hely lehessen Magyarország. Ásványkincseink ugyan nincsenek, de vannak jó minőségű földek, gyönyörű tájak, gazdag erdők, vizek, szorgalmas emberek.

Már magas színvonalú oktatásunk lehetne, elfogadható egészségügy, stabil szociális háló, évről évre fejlődő családi gazdaságok, idegenforgalmi, kulturális központ lehetnénk. Működhetnének az egyetemekre épülő vállalkozások, kutatóközpontok. Lehetnének üzemeink és gyáraink, megerősödhetett volna a középréteg, prosperáló egyéni és családi vállalkozások húzhatnák a gazdaságot. Lehetne fizetőképes kereslet, fejlődhetne a szolgáltató szektor, lenne igény és pénz a kultúrára, művészetekre.

Lehetne, ha nem rabolták volna és rabolnák ki jelenleg is az országot. De ez történt és most is ezt történik. Évek óta két párt váltogatja egymást a hatalomban. Amit az egyik felépít, azt a másik lerombolja és mindkettő arra játszik, hogy szinte bármit megtehet, mert úgysem , hanem a másik ellen fogunk szavazni. Nem őt díjazzuk, ahanem a másikat minősítjük. Abban szocializálódtak, hogy akkor kell lopni, amikor hatalmon vannak. És hatalmon kell maradni, most főleg, mert egy bukás esetén nem az ellenzéki lét jön, hanem a börtönévek. Innen már nincs sima visszavonulás, nem maradt más választás, csak a hatalom mindenáron való megtartása.

Most tehát van egy végletesen lepusztult gazdaságunk, szinte kizárólag külföldi tulajdonú, kevés hozzáadott értéket termelő iparunk. Van néhány százezer nagyon gazdag és sokmillió vegetáló, vagy kifejezetten éhező családunk. Az oktatás színvonala kritikán aluli. Nem arról szól a történet, hogy kapnak-e az iskolák újabb számítógépeket a régebbiek helyett, hanem arról, hogy lesz-e fűtés, villany, kréta. Az egészségügy már összedőlt.

A kormányban nincs egyetlen szakmailag kiemelkedő politikus. Szakember sincs. Személyi kultuszba menekülő miniszterelnök van, körülvéve elvtelen seggnyalókkal, pofátlanul harácsoló, félművelt, gátlástalan, vagy éppen a végtelenségig gyáva lakájokkal, személyiségzavaros, rettegő, minden önkritikára képtelen, dilettáns, mohó senkikkel.

Ezért az összeomló rendszer láttán sem képesek a korrekcióra. Kapkodás van, vádaskodás, gyűlöletkeltés, hazudozás és teljesen fékevesztett tobzódás a mocsokban. Pofátlanul, a szemünk előtt szétrabolt közvagyon van, föld nélkül maradt gazdák, kórházi fertőzésbe belehalt csecsemők és idősek, orvos nélkül maradt betegek, rommá adóztatott vállalkozók, félanalfabéta fiatalok vannak.

Külföldre menekült százezrek vannak, egymilliárdból díszített királyi rezidencia van, stadionok vannak és minden, amit jól látunk minden áldott nap. Százezer befogadott menekültet hazudó miniszterelnök van, pofátlan és gátlástalan Lázárok vannak, sértett kis L. Simonok vannak, hibbant Kerényik, kenetteljes Balogok, nagyképű és félművelt Hoffmannok, tapló Kövérek és Némethek vannak.

Rohadtul, elmondhatatlanul nagy baj van.

Eközben a hatalomból közpénzen élősködők és a seggnyalóik abban bíznak, hogy a folyamatos félelemkeltés eredményes lesz és már csak egy csoport ember kell, akik máshogy néznek ki, máshogy beszélnek, mint mi. Akkor jön a hős megmentő, megvéd minket és végre senkit nem fog érdekelni semmi más, főleg nem az, hogyan és kik lopták szét, pusztították le ezt az országot.

Orbán Viktor most nyilatkozta a rádióban: Andy Vajna a legbátrabb magyar.

Én abban bízom, hogy ez nem így van.

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.