Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Lemondott a magyar kormány

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tessék nyugodtan visszatenni a pezsgőt a hűtőbe, a békemenetes nagyit pedig megnyugtatni! Nem a hatalomról, pláne nem a pénzről mondott le a kormány. Csupán annak a látszatáról, hogy ők értünk tesznek éjt nappallá. Pedig inkább ránk. Tesznek.

Az oktatásból lett köznevelés talán elindul valamerre, ha a Klik is úgy akarja. Szépen halad a dolog, amennyiben az említett szervezet agysorvadt vízfejét és a 17 milliárdos tartozást nem nézem. Meg, ha a kormány egyre szerencsétlenebb kommunikációs trükkjeit sem nézem és a megfélemlítési-kísérleteket segítő szándéknak gondolom, a hazugságokat pedig megoldási törekvésnek.

Az egészségügy meg eldöglődik még egy darabig, ahogyan eddig is tette. Kicsit többen halnak meg olyanok, akik még élhettek volna, de ezek elszigetelt esetek, nem lesz belőlük országos ügy. Mert mi csodálkozni való van azon, ha egy idős ember hirtelen meghal? Semmi. Az a dolga. Igaz, hogy esetleg egy szimpla ficammal, sérvvel, vagy egyszerű vérnyomás problémával került kórházba, de kevés az orvos. Meg kevés az ápoló. Nagymamit/nagypapit betolják a demens részleg „megfigyelő”-nek becézett elfekvőjébe, telinyomják nyugtatóval aztán szevasz.

Vár minket a szép jövő. Ha ilyen ütemben fogynak az egészségügyben dolgozók, akkor hamarosan áttérhetünk a fűben-fában orvosság van jelmondat felpingálására a kórházak ajtajára. Ez ugyan igaz is, jó is, de egy gennyes középfül-gyulladás, perforált vakbél, szürkehályog esetén kevéssé hatásos. Ha így haladunk, hamarosan ügyes kezű barkácsolók háznál vállalnak kisebb műtéteket, felmegy az ázsiója a javasasszonyoknak, füvesembereknek. Nem kell minden aprósággal orvoshoz rohangálni. Ha pedig fogy a lakosság, az csak jó. Főleg, ha az idősebb, sérült, rokkant lakosság fogy. Természetes szelekció.

Mivel a nyugdíjkassza is roskadozik, az ország csak jól jár, ha kevesebb nyugdíjat kell fizetni. Hamarosan amúgy sem lesz miből, addig is hadd szokja a nép. A magán-nyugdíjvagyont eltapsolta a kormány, a mostani középkorúak nem nagyon fognak nyugdíjat kapni. Egyrészt, mert a lakosság természetes úton is fogy, másrészt nem természetes úton is fogy. A napokban olvastam, hogy az Angliában élő gazdasági menekültek nagy számban kérik az állampolgárságot, hogy maradhassanak, ha a szigetország ki találna lépni az Unióból. Az angliai magyar nagykövetség becslése szerint jelenleg 400-500 ezer magyar él az Egyesült Királyságban. Érdekes szám. Már csak azért is, mert tudomásom szerint Németországban és Ausztriában ennél is több gazdasági menekült él túrórudi-országból. A naponta átjárók száma sem kicsi, ők szintén nem a magyar államkasszába fizetik a sápot.

Becslések szerint 400 ezer keményen munkanélküli kisembernek egyáltalán nincs társadalombiztosítása. Ezt úgy lehet elérni, hogy az ember elveszíti az állását valamiért. Akár azért, mert megsérül, tartósan megbetegszik, vagy szimplán megszűnik a munkahelye. Amennyiben nem jut közmunkához sem, akkor nincs meg a ledolgozott napok száma. Ha az nincs meg, akkor nem kap álláskeresési járadékot, vagy mi a francot. Tehát az a szép helyzet áll elő, hogy egy minden bevétel nélkül tengődő embernek önmagának kellene befizetnie a havi TB-járulékot, amit mi a francból is fizetne? Ha pedig nem fizeti, nincs biztosítása. Ha nincs biztosítása, kaphat ugyan sürgősségi ellátást, az orvosok többsége sem fogja elhajtani a rendelőből, ha villog a jelzés a monitoron. Emberségből ellátják. Ha emberünk esetleg összeesik az utcán az éhezéstől, be fogja vinni a mentő a kórházba. Ott kap macisajtot, fél kiflit és miután szépen kihízott, mehet dolgára. Aztán jön a borsos számla a kórháztól, amit megintcsak nem tud miből befizetni. Innentől sakk-matt, mert a tartozást behajtja az állam. Ha el kell árverezni a tetőt a macisajt-zabáló potyautas feje fölül, akkor az fog történni. Amennyiben emberünk szerencsés, olyan erős a szervezete, mint a vas és nem kerül orvoskézre, akkor is gáz van. Ugyanis amennyiben valami csoda folytán állást talál, fizetést akkor sem nagyon fog kapni, mert visszamenőleg levonják a be nem fizetett társadalombiztosítási járulékot. Öt évre visszamenőleg. Ja kérem, ez így korrekt!

Talán az lehet a kormány koncepciója, hogy egyfajta passzív euthanáziával igyekszik megelőzni a nyugdíjrendszer bedőlését. Ha még néhány milliárdot rászánnak az ügyre és teleszórják az országot óriásplakátokkal, amin Balog miniszter úr mosolyog kenetteljesen, akkor minden rendben lesz. Csak majd azt kell ügyesen kommunikálni, hogy a fekete ruhás nővérek simán telhetetlen, önző, aljas dögök és rendben is leszünk.

Vargabetűről vargabetűre haladunk a szép jövő felé. A kormánynak válaszai nincsenek (amúgy csak jelzem: semmire nincsenek válaszai, megoldásai főleg nincsenek), de propagandája szerencsére van. Az pont elég nekünk.

Mindenesetre azt javaslom a honfitársaimnak, hogy használják ki a hamarosan (természetesen kormányzati intézkedés eredményeként) beköszöntő tavaszt, majd a nyarat, őszt és menjenek gyógynövényt gyűjteni.

Biztos, ami biztos.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.