Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mind megdöglünk, bár senki nem akar megölni minket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

„Amiről most beszélünk, az egy olyan helyzet, amikor elegendő információ áll rendelkezére arról, hogy megnövekedett a terrorveszély Magyarországon és hitelt érdemlő információink vannak arra nézve, hogy terrortámadásokat készítenek elő a magyar emberek ellen, mondjuk úgy, ahogy Párizsban történt ez nemrégen, vagy úgy, ahogy a Brüsszelből érkező tudósításokban ezeket láthattuk.”

Ezek a teljesen homályos, félreérthető, de mélyen elgondolkodtató szavak hagyták el a magyar miniszterelnök száját a Kossuth-rádióban ma reggel, miután – hanyag eleganciával elintézendő a kérdést – emlékeztetett minden amnéziában szenvedő érintettet a 2010-ben átvett bukott oktatási rendszer borzalmára. Amelyhez képest végre valahára jó az irány, rengeteg milliárdokkal bővült az ágazat és folyik a mindenre gyógyírt jelentő tápláló narancslé a Klik falából. Diáknak, pedagógusnak, szülőnek egyaránt jut belőle. Azért, ha már itt tartott, ásott gyorsan egy mély árkot az elmékbe: köszöni a társadalom türelmét, hogy előre engedte ezeket a terrorista pedagógusokat a béremelési listán.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ez önmagában is megérne egy hosszabb okfejtést, de mivel az utóbbi napokban veszélyesen félretettük a legkomolyabb kérdést, amely pillanatnyilag gyönge vállainkra nehezedik, most inkább az idézethez térnék vissza. Annak ellenére, hogy már saját magamtól is hányingerem van, amikor azon kapom magam, hogy megint valamely miniszterelnöki igazmondást próbálom értelmezni, nem tudok elmenni amellett, hogy még mindig/már megint töretlen erővel, aljas módon riogatnak.

Igen, továbbra is a terrorveszéllyel kapcsolatos alkotmánymódosítás a – szerintünk – legaktuálisabb rettegnivaló, persze nem abban az értelemben, ahogy a Fidesz-KDNP Orbán Viktortól Rezsiszilárdig húzódó berkeiben hinni szeretnék. Ha jól értem, a magyar miniszterelnök azt állítja, hogy „elegendő információval” rendelkeznek ők, a teljhatalom küszöbén ahhoz, hogy azt mondhassák nekünk: ellenünk, magyar emberek ellen valószínűleg, ki nem zárható módon terrorcselekményt terveznek. Ahogyan Párizsban vagy Brüsszelben történt.

Hogy pontosan kik és mikor és hogyan, az nyilván nem derült ki, ellenben néhány sorral lejjebb, a riporter eltévelyedett és közszolgálatilag indokolatlan kérdésésre úgy beszélt mellé: nem az a kérdés, hogy most van-e ilyen információ, hanem hogy ilyen információk bármikor keletkezhetnek, továbbá Magyarország nem tartozik a terrorfenyegetett országok közé, ez nem jelenti azt, hogy a jövőben ne lehetne itthon terrorcselekmény.

Lefordítom: meglehetősen hitelt érdemlő, zavaros információink vannak arra vonatkozóan, hogy valószínűleg mind meghalunk egyszer, bár a franc se akar megölni minket most. Mégis jobb már most bevezetni a rendeleti kormányzáson alapuló totális diktatúrát, mert ha mégis kiderülne, hogy meg akarnak ölni, akkor ne érjen váratlanul.  Mert jó-jó, fontosak az emberi szabadságjogok, DE azért mégiscsak fontosabb a bemondásra kihirdetett terrorveszélyhelyzet.

Hát hogy is mondjam? Meglehetősen sunyi és aljas formája ez a nemzeti pánikkeltésnek, beetetésnek, de attól, hogy naponta sulykolják több mosdatlan szájból egyszerre és felváltva, továbbra is egyre inkább veszélyesnek érzem. Aki erre a kijelentésre nem kapja fel a fejét, az sajnos nem érti, hogy amikor az emberi szabadságot a vélt vagy valós biztonság oltárán feláldozták, abból csak tragédiák származtak az idők során.

Én azt javasolnám éppen ezért Orbán Viktornak (Németh Szilárd és a papagájkommandó többi tagja is érezze nyugodtan megszólítva magát), fejezze be a fenyegetőzést, vagy ha semmiképpen nem hajlandó erre, akkor mutassa meg azokat a hitelt érdemlő információkat, amelyekre hivatkozva naponta rúgják a magyar emberekre a rettegés ajtaját. Amennyiben ezek államtitoknak minősülnek (Lázár János londoni hetyegésének analógiájára, kétségem nincs efelől), élnem kell a gyanúperrel, hogy az egész semmi más, mint egy jól felépített, naponta ötször elsütött politikai blöff.

Ezért nem marad más választásom, mint az ország jogász végzettségű miniszterelnökének figyelmébe ajánlani a Közveszéllyel fenyegetés hatályos Btk. szerinti szabályozását:

338. § (1) Aki a köznyugalom megzavarására alkalmas olyan valótlan tényt állít, híresztel, vagy azt a látszatot kelti, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

(2) A büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés, ha a közveszéllyel fenyegetés a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

Semmit nem akarok ezzel mondani (vagy igen?), viszont tény: nekem már nagyon elegem van – és szerintem több százezer honfitársam véleményét is tolmácsolom – ebből a véget nem érő verbális hadonászásból, a láthatatlan ellenségek viziójából, a nem létező terroristáktól való megalapozott rettegés magvainak elhintéséből, a semmiféle racionalitást nem tartalmazó, némethszirlárdi sötétségre építő, konkrétumokat foltokban sem tartalmazó agymosásból.

Nem hiszem, hogy ismételgetnem kell, mennyire hihetetlenül felelőtlen és veszélyes játék ez. Eszembe jutott erről, hogy vajon azzal a két nyugdíjas terroristával mi lett, akik nem oly régen Orbán Viktor életére törtek? Csak nem az a merénylet (?) volt az első lépése ennek a gondos, szükségállapot bevezetésére irányuló politikai építkezésnek? Csak azért, mert tudomásom szerint folyamatban lévő ügyekről nem szabad nyilatkozniuk, tehát ezt értsem úgy, hogy akkor éppen a rettegő társadalom megnyugtatása érdekében tettek apró kis kivételt? És ha akkor szabad volt, most miért nem szabad megtudnunk kik azok, akik hitelt érdemlően valószínűleg egyszer majd nemzetünk életére törnek? És ha most nincsenek ilyen potenciális terroristák a kertek alatt, akkor miért kell még be nem következett, bizonytalan sejtésekkel manipulálni?

Az a probléma ezzel, hogy a ma belengetett, majdani esetleges terrorcselekmények bekövetkezéséről szóló okfejtés után jó okom van azt hinni, hogy lesznek ilyenek. Igaz, hogy nem migráns terroristák fogják elkövetni őket, igaz, hogy nemzetbiztonsági okokból nem ismerhetjük meg a részleteket, de lesz itt olyan összefutás, hogy Habony Finkelsteinnal összehajolva csak úgy nyalogatják majd a szájuk szélét. A baloldalnak lőttek, jön a Fidesz újabb 30 évre.

És miközben ez a gyalázatos forgatókönyv íródik a szemünk láttára, miközben megvezetett emberek, könnyes szemmel rettegnek a terroristáktól, miközben nemzetbiztonsági szakértők szajkózzák a napi félelem-adag szinten tartásához szükséges információkat, a racionalitás teljesen ellenkező irányban van.

Magyarország geopolitikai és egyéb adottságainál fogva nem képez érdemi célpontot semmilyen szervezett fenyegetésre. Stratégiailag annyira szánalmasan jelentéktelenek vagyunk, hogy még muníciót sem lenne érdemes ránk pazarolni. Ezt nem csupán a potenciális elkövetők, de Orbán Viktor is pontosan tudja. Meg azt is, hogy magányos aberráltak és öngyilkos merénylők ellen a rendeleti kormányzás sem tud védelmet nyújtani. Következésképpen amin a magyar miniszterelnök fáradozik, az a hamis, bizonytalan társadalmi közérzet kialakítása, amelynek orvoslására rögtön szállítja is a hasonlóan hamis biztonságérzetet sugalló kinyilatkoztatásokat.

Közben készül, rendületlenül készül a 2018-as választásokra. Eszelősen hiszi, hogy ettől már csak egyetlen lépés választja el: a rendeleti kormányzás alkotmányba betonozása. A fékeket és ellensúlyokat szép sorban felszámolta, az Alkotmánybíróságot megszállta, de még több biztosítékra van szüksége a sírig tartó hatalom megőrzése érdekében. Ezért a megvédésük és biztonságuk legmagasabbrendű elvárására hivatkozva fáradhatatlanul fenyegeti a magyar embereket. Már csak az a kérdés, hogy a Reichstag felgyújtásának mintájára mi lesz az a konkrét ürügy, ami mögé megbújva felboncolja a szabadságukat egy nem létező, életeket naponta tönkretevő biztonság oltárán.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.