Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Segítsünk a Fidesz-KDNP-nek megkeresni Gyurcsány 900 millióját

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Választottaink és nem választott, hanem kinevezett intézményvezetőink vagyonnyilatkozatainak közzétételi napja – a szokásjog szerint – idén tegnapra esett, de mivel az egész bevallósdi és nyilatkozatosdi rendszere úgy rohad, olyan fölösleges és nevetséges, hogy tényleg jobb lenne, ha nem lenne, egy utolsó, erre vonatkozó bejegyzés után kidobhatjuk a kukába az összes ezzel kapcsolatos, tök fölösleges információt. Ha esetleg normálisan működne az ország, kit érdekelne, hogy ezek mennyit harácsolnak össze. De az ország se működik normálisan, a kollektív memória is igen rövid, ezért a végkifejlet ugyanaz: két nap után úgyis elfelejti a parasztja. Hát akkor nem mindegy mit írnak bele?

Akartuk, vagy nem, azzal már szembesültünk, milyen mesébe illő nyomorúságban tengődik szeretett miniszterelnökünk, miközben holdudvara az év minden egyes napján vagyonosodik szépen, ahogy a csillag megy az égen. Persze a rengeteg „megtakarítás”, az állampapírokba, kincstárjegyekbe, kötvényekbe csomagolt pénz és az egyre gyarapodó ingatlanok mellett találtunk egy halom adósságot, banki tartozást is. Alapvetően viszont fölösleges értelmet és őszinteséget keresni a kézzel írott sorok között, körülbelül azt írnak bele a hölgyek-urak, amit akarnak, ami eszükbe jut, amit nem felejtenek el, vagy amit úgy általában átfog a tudatuk.

Üdítő színfoltja volt ezért a tegnapi napnak, hogy egy szó szerint névtelen, a KDNP összesen három sorából kábé a legutolsó legszélén helyet foglaló képviselőt, bizonyos Hollik Istvánt toltak előre a rivaldafénybe, hogy háborodjon fel és érdeklődje már meg, hova tűnt Gyurcsány Ferenc 900 milliója. Mert ugyanis a kormánypárt átnézte többször is, minden irányból a DK elnökének vagyonnyilatkozatát és nem lelte benne a megfejtést: hol van az a pénz, ami hengergumizó vállalatának eladása nyomán landolt az ő zsebeiben?

Köztudottan nem vagyok egy vérbeli Gyurcsány-rajongó, igaz, hogy KDNP-s még annyira sem, ezért ilyetén identitásom okán nyilván nem érthetem, hogy valaki miért csinál önként-dalolva hülyét magából, ha nem muszáj. Ha esetleg muszáj, akkor sem értem. Annyira nem értem, hogy kötelezően ide kell tennem a „szemléltetőeszközt”, hátha valaki segít az értelmezésben:

Lehet, hogy hülye vagyok én ehhez, meg nem is hívnak Hollik Istvánnak (eddig se jegyeztem meg ezt a nevet, ezután se szeretném, egyúttal majdnem biztos vagyok benne, hogy Harrach gyengélkedik, azaz derogál a szájára venni a Gyurcsány nevet, ezért léptek a paraszttal inkább) de:

  1. Mekkora kreténség kell ahhoz, hogy egy 2016. januárjában megkötött cégeladási szerződés nyomán realizálódott bevételt a 2015-ös vagyonnyilatkozatában keresse a KDNP bárkinek is? Nemhogy Gyurcsánynak, de Orbánnak a bevallásában is baromság lenne ilyet keresni.
  2. A szóban forgó eladott cég, a Béta-Roll az Altus Portfólió tulajdonában volt, amelynek tulajdonosa Gyurcsány Ferenc. Az inkriminált vagyonnyilatkozat tudtommal nem cégekre, hanem személyekre vonatkozik. Tehát amennyiben az eladás esetleg a tavalyi évben valósult volna meg (mint ahogy nem), az adóbevallást az Altusnak kell benyújtania. Adózás után Gyurcsány Ferenc osztalék formájában valóban vehet ki pénzt a cégből, és ezt tényleg fel kell tüntetnie a vagyonnyilatkozatában. Kétségem nincs afelől, hogy a Fideszben ezt pontosan tudják, de azért megpróbálkoznak a 900 milliós mesével és hogy hitelesebbnek tűnjön, egy n-ed rangú bohóc szájába adják a butaságot.
  3. A Fidesz-KDNP konkrétan ennyire nézi hülyének az embereket (azokat is, akik rájuk szavaztak), hogy azt feltételezi, a legelemibb törvényi és gazdasági ismeretekkel sem rendelkeznek, ezért úgyis elhiszik, hogy mer’ a Gyurcsány-féle mutyi.

Miután itt pár éve már nem milliókkal, hanem kemény milliárdokkal dobálóznak a fejünk fölött, és miután ezek a milliárdok többnyire és általában közpénzből származnak, miután hat éve lassan a Fidesz-KDNP nevű pártszövetség kormányozza az országot, azt hiszem annál mélyebbre nemigen lehet már süllyedni, hogy Gyurcsány Ferenc 900 millióját keressék eszeveszetten.

Főleg azért, mert Hollik István és a belőle közkívánatra hülyét csinálók legnagyobb bánatára Gyurcsány cége az elmúlt 25 évben állami támogatást sajnos nem kapott, közbeszerzésen sajnos nem indult. Ugyanezt ellenben nem mondhatja el magáról a jelenlegi kormányhoz közelálló barátok, kötélbarátok, szotyolázó cimborák, titokzatosan munkanélküli tanácsadók, futballszerető sorstársak, miniszteri szomszédok, ismerősök, közeli rokonok és lojális alattvalók végtelen sora.

Persze lehet kevergetni a szart, meg lehet próbálkozni az újabb és újabb agymosással, de attól a tények nem változnak: Gyurcsány előbb volt üzletember, mint politikus, és bármennyire nem a szívem csücske, ezt bármikor kész vagyok elismerni. Hogy nem a hazai és az európai adófizetők pénzéből lett félanalfabéta gázszerelőből multimilliárdos, nem a miniszterelnök vejeként nyerte meg a fél ország kivilágítására kiírt milliárdos közbeszerzéseket, nem az egyik vagy másik miniszter ivócimborájaként, szomszédjaként vagy gyerekkori barátjaként jutott hozzá az állami propagandahirdetések legyártásának kizárólagos jogához.

Amíg semmiből jött, fénysebességgel meggazdagodott oligarchák elfelejtenek bevallani milliárdokat, amíg a jegybank elnökének nem fogja át a tudata, hogy pontosan mekkora is az ő jövedelme, addig hagyjuk már Gyurcsány Ferenc 900 millióját. De ha mégsem hagyja nyugodni a kormányt az a fránya moralitás, akkor segítünk: jövőre ugyanekkor, ugyanitt, ugyanabban a vaggyonnyilatkozatban kell majd keresni. Remélem – lázas igyekezetükben – addig megtalálják például az eltűnt magánnyugdíjvagyont, vagy éppen a köddé vált Quaestor-milliárdokat is. Ha már annyira keresgélnek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.