Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Balog Zoltán, a nagyon furfangos

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Balog Zoltán miniszter olyan agyafúrt, hogy szinte kilóg a kormányból. Utasítást adott a KLIK-nek, ugyan, hívja össze a köznevelési fórumokat a tankerületekben, mégpedig február 3-ra, mert az a megfelelő időpont.

Na, mi van február harmadikán? Elárulom: aznapra hirdettek a pedagógusok demonstrációt, fáklyás felvonulást és hasonló – a NER nagyszerű rendszeréből minden irányban kilógó – csúfságokat.

Hát nem jobb lesz nekik, ha a jó meleg teremben fórumoznak? De. Ha pedig nem fórumoznak, hanem demonstrálnak, akkor is ők a hülyék, mert a KLIK nyitott és vitakész, de a háborgó pedagógusok nem voltak jelen. Akkor pedig nincs kivel tárgyalni. Ugye?

Természetesen most sem – csak – egy ágazat dolgozóit (most pont a pedagógusokat és oktatásban dolgozókat, tanulókat, szülőket) nézi hülyének a hatalom, hanem mindenki mást is. Igaz, hogy nem minden alap nélkül. Hiszen eddig is a fejünkre tojhattak, most miért is lenne másként?

Meg vagyon hirdetve az oktatási kerekasztal nevű bútordarab is, ahol aztán úgy rendbeteszik a közoktatást…bocsánat, közoktatás már nincs is. Köznevelés van. Tehát át kell nevezni a cuccot köznevelési kerekasztalra.

Van tehát a köznevelési berendezési tárgy, ami Rétvári Bence szerint soha nem látott széles, magas és egyáltalán, valami elképesztően sokszínű. Az államtitkár egészen el van bűvölve a kormány nagyvonalú gesztusától, ami lehetővé teszi, hogy a minisztérium most végre megtudja, mi a jó fene baja van a tanároknak, diákoknak, szülőknek!

Ez úgy fog történni, hogy hétfőtől kezdődően a KLIK összehívja a tankerületeket (Miskolcon pont 3-ára talált időpontot a KLIK, van ilyen. Na, hol akarnak fáklyával vonulni harmadikán? Hát ott) és valaki összegyűjti a panaszokat, ötleteket, fáklyákat. Ez a valaki továbbítja a KLIK-nek, a KLIK továbbítja a minisztériumhoz, a minisztérium pedig körbeüli a kerekerdőtasztalt és jól megbeszéli.

Az eddigi információk szerint a megbeszélésen részt vesz maga a KLIK, nyilván a minisztérium, a Nemzeti Pedagógus Kar, a Magyar Tudományos Akadémia és az Iparkamara. Na, ki kapott még meghívást? Nem, nem Andy Vajna. Neki most bibis a lába, nem tud mászkálni. Hanem a Fekete György vezette Magyar Művészeti Akadémia. Ha ezt érti valaki a kedves olvasók közül, feltétlenül magyarázza el nekünk is. Előre is köszönjük.

Rétvári Bence azt mondta az ő szájával, hogy nem mindenféle ellenzéki csoportokkal akarják megbeszélni a közoktatás kérdéseit, hanem azokkal a releváns szereplőkkel, akik szakmai alapon tudnak hozzászólni a kérdéshez. Értem. Pédául Fekete György, mint releváns szereplő. Aha.

Miközben Rétvári Bence, Balog Zoltán és Fekete György egymás buksiját simogatják köznevelésileg és önmagukkal konzultálnak relevánsan, addig a miskolci felvonulással párhuzamosan Budaörs is demonstrációt tart.

Minden otromba megfélemlítési-kísérlet ellenére több, mint ötszáz iskola és közel harmincezer magánszemély állt az ügy mellé ezidáig.

Őszintén szólva nem szívesen lennék Balog Zoltán helyében. Ez eddig sem volt másként, mert kevés – számomra – vállalható megnyilatkozása volt, abból a kevésből meg momentán egy sem jut az eszembe.

De hogy éppen most reped a gát, amikor nincs itthon a főnök, az már nagyon kínos. Mert önállóan ugye nem nagyon szokás dönteni mifelénk és a franc nem tudja, mi lesz a végkimenetele a dolgoknak. Ugyanis a közlekedési szakszervezetek is csatlakoztak a pedagógusok demonstrációjához. És nem csak a mostanihoz, hanem bejelentették: minden ágazati demonstrációhoz, legyen az oktatás, egészségügy, akármi. Mindhez.

A közlekedésiek az ország minden pontjáról indulnak erősíteni a miskolci pedagógusokat. Az egésznek külön bájt kölcsönöz, hogy éppen Miskolcon, ahol a Miskolci Autóbusz- és Villamosvezetők Érdekvédelmi Szervezetének egyik vezetőjét, Zelenka Lászlót hat hónapi járműtakarításra „ítélte” a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. vezetése azért, mert Zelenka szolgálat közben nyilatkozott az egyik televíziós csatornának a helyben szerveződő sztrájkról. Tette ezt headseten keresztül, amit sem a KRESZ, sem az üzemi szabályzat nem tilt. Ennek ellenére megbüntették és a magam részéről kötve hiszem, hogy a telefonálás miatt. Sokkal inkább hiszem azt, amit az összes közlekedési dolgozó is: megfélemlítési kísérletről lehet szó.

Márpedig a szakszervezeteket nehéz megfélemlíteni, amennyiben üzemszerűen működnek. Jó, nálunk nem így működtek egészen mostanáig, a hatalom pedig elég nagy gólem ahhoz, hogy vigye a tulajdon tehetetlensége még egy darabig. Egyszóval a közlekedésiek – mielőtt még csatlakoznának a pedagógusokhoz, demonstrálnak egy kicsit a Miskolc Városi Közlekedési Zrt. telephelye előtt.

Tehát a helyzet kezd gázos lenni. Lehetséges, hogy jegelhető egy darabig, talán valamilyen megoldás is születik.

Ha más nem, legalább a szalámi-taktika beválik, mint annyiszor már.

Azonban benne van a pakliban (és a levegőben), hogy hirtelen jön a b..meg. Akkor pedig mi lesz? Emlékezzünk csak vissza a netes tüntetésre! Nem volt itthon a főnök, a komplett kormány napokig toporgott, mint fosó galamb a jégen.

Ha most történik valami, az megint necces lehet.

Franc tudja, Indonéziában van-e mindenhol mobilhálózat.

Vagy a többi, nagyon fejlett, követendő és feltétlenül miniszterelnöki látogatást indokló országban.

Na ugye.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.