Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Ezek is a szarból jönnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap este félálomban tanulmányoztam a felcsúti Fidelitas Facebook-oldalát, ahol – mint már bizonyára értesült róla az internetes társadalom színe-java – egy beteg kisfiúnak gyűjtenek adományokat, igen sajátos módszerrel. A fiatal fideszesek úgy gondolták, összekötik a kellemeset a hasznossal és az oldalukat lájkolók számával megegyező forinttal támogatják majd nagylelkűen a gyerek műtétjét.

Az egy dolog, hogy a február 11-ig tartó gyűjtögetés nulladik pillanatában az oldal 162 kedvelést tudhatott magáénak. Az is egy dolog, hogy a történetről elsőként hírt adó 444-re azóta már rászálltak a szülők, akik nehezményezik, hogy gyerekük fotóját a beleegyezésük nélkül használták és politikai ügyet gyártottak belőle. Szerintük ez az újságírás legalja.

Igazuk van, igazuk lehet, a kiszolgáltatottság önmagában éppen elég baj. Ezt tiszteletben tartva, sem a gyerek nevét nem említve, sem fotóját nem használva, én azért megengedem magamnak, hogy szóljak pár szót ezekről az önjelölt Teréz anyákról-apákról, akik túllépve mindenkori önmagukon, felvállalták, hogy a “jó ügy” mellé állnak.

Tették ezt úgy, hogy a nyilvánosság felháborodását követően – bátran és követezetesen – elhatárolódtak saját maguktól, és egy siralmas magyarázkodásban mindenkit arra kértek, ne lájkolják az oldalt, mert ez nem az, aminek látszik. Ugye.

Megkérünk mindenkit NE lájkolják az oldalt! Ugyanis nem az a célunk az ital-osztás mellett a problémás képpel, hogy lá…

Közzétette: Felcsúti Fidelitas – 2016. január 28.

A „Megkérünk mindenkit NE lájkolják az oldalt!” – kezdetű, önelhatárolódó bejegyzést a felcsúti Fidelitas bátor ifjai időközben eltávolították 

Nem szándékozom erkölcsi alapokon igazságot osztani, de az egységnyi emberi jóérzés, amely talán még csordogál az ereimben, feltétlenül az igazságért üvölt. Amely igazság egyszerű és triviális, mint a felcsúti Fidelitas: ötven formában helytelenül, magyartalanul, arcpirítóan gyagyásan leírják, megerősítik, megmagyarázzák, hogy ez nem róluk szól. Majd a legolcsóbb, legsuttyóbb módszerrel írják ki a homlokukra, mennyire nem érdekes számukra a beteg kisfiú ügye. (Ha 321 forint – ennyi lájknál tart most az oldal – életet menthet, akkor én kiállok szégyenszemre a Fidelitassal italt osztani a Blahára.)

Senki nem lehet annyira tahó, még a felcsúti (így, kisbetűvel!) Fidelitas alapítója sem, hogy képes legyen lájkokra le- és félrefordítani azt, amit a gyerek édesanyja a gyengébbek kedvéért világossá tett: hogy a Fidesz – ezt nem ő mondta, én mondom – gyakorlatilag felszámolta az OEP-támogatásokat (amelyek érdemben javíthatnának sok beteg gyermek állapotán). Mert ha ezek megmararadtak volna, akkor a szóban forgó kisfiú és szülei sem kényszerülnének arra, hogy a felcsúti Fidelitas szellemileg árvízkárosult ifjainak “gyűjtésére” igényt tartsanak.

Erről kellene beszélni, fiatalok! Ebbe kellene beleállni a “Balaha Lujzai italosztás” és a megalázó, 1 (azaz egy) forintos lájkvadászat helyett. Hogy ennek a gyereknek és sok más gyereknek, pontosan az a kormány szüntette meg az ingyenes kezelését, amelynek seggében nyakig benne van a fejetek.

Ebben az országban sokan segítenek, sokan mozdulnak, adományoznak, sokan fognak össze. Általában távol esnek a rivaldafénytől ezek a civil, politikától független, alulról szerveződő kezdeményezések. Ezek ott történnek, ahol nem jár vállveregetés, leendő helyettes-államtitkári poszt és pénzes felszopó állás a vergődésekért. Nos, ott soha, senkinek nem jutna eszébe ilyen arrogáns, lekezelő, mindenkit – politikai hovatartozás nélkül mindenkit – hülyének néző felhívásokat kitenni.

Óvakodni szoktam az elnagyolt, védhetetlen általánosításoktól, de ezúttal nem tudom visszafogni magam: ez az akció maximálisan tükrözi ennek a politikai szerveződésnek a mentális és lelki állapotát. Ezek a fiatalok pontosan azoknak az „öregeknek” a szellemi örökösei. Azoknak, akik kormányon a mi érdekeinkért aggódnak naponta úgy, hogy közben beledöglünk. Félek, hogy ezek a felcsúti fidelitas-os fiúkák – akik a maguk rendje s módja szerint az arcátlan, szégyentelen cinizmus világbajnokai – még ezeknél is rosszabbak.

Szóval még egyszer: a Fidesz-kormány tönkrevágta az egészségügy már így is tönkrevágott maradványait, a Fidesz ifjai meg arra buzdítanak minket, lájkoljuk a Fideszt, hogy ők lájkonként 1 forinttal segítsenek életben maradni egy kisfiút, mert az egészségügyben fizetni kell azért, ami eddig ingyenes volt. Hát nem azért mondom, de hogy pont Felcsúton nem akad valami tehetős vállalkozó, vagy felhőtlen jólétben dúskáló politikus, akit mozgósítani lehetne… Hogy ilyen megalázó módon, kicsinyesen, önmagatokat két sorban háromszor szembeköpő módon, forintonként kelljen összeszedni azt a pénzt… Hányingerem van tőletek.

Ugyanolyan hányingerem, mint pár nappal ezelőtt, amikor egy fideszes alapítású, Fidesz-tulajdonban lévő, fideszes pártkatona-főszerkesztővel rendelkező, vérfideszes portál leribancozta egy ellenzéki politikus feleségét, majd a Fidesz és a seggét nyaló média elhatárolódott tőle. Úgy értem, saját magától.

Menthetetlen ez az ország. Ahol a jelenlegi politikai elit utánpótlásának szarházisága túlmutat a jelenlegi politikai elit szarháziságán. Kétségem nincs afelől, hogy ezek is a szarból jönnek. Nagyobb baj, hogy – ha ez így marad – velük együtt mi is a szarba tartunk. Ahogy Hofi mondaná ez „Jövőnk záloga. … Dögöljek meg, ha kiváltom.”

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.