Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vona Gábor levele Orbán Viktorhoz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Jobbik közösségi oldalára töltötte fel Vona Gábor az alábbi nyílt levelet.

 

„Nagyon fontos javaslat Orbán Viktornak a Putyin elnökkel való tárgyalása kapcsán

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Ön a híradások szerint nemsokára Moszkvába látogat, ahol találkozik Vlagyimir Putyin elnökkel. A tárgyaláson bizonyára szóba kerül a paksi beruházás, az orosz szankciók kérdése, az ukrán konfliktus, a migráció és számtalan más kérdés.

Engedelmével, mint Magyarország legerősebb ellenzéki pártjának elnöke az ügy fontossága miatt egy javaslatot tennék a tárgyalásuk napirendjére.   

Arra kérem, Miniszterelnök Úr, ha találkozik az orosz elnökkel, akkor kérdezze már meg tőle bizalmasan, de egyértelműen, hogy támogatták-e a Jobbikot, mert hogy önök hónapok óta ezzel fárasztják a magyar sajtót és a közvéleményt, és ideje lenne már valami konkrétumot is felmutatni. Gondolom, ha Oroszország támogatta a Jobbikot, akkor arról Putyin elnöknek tudnia kell.

Tegyük végre tisztába ezt az ügyet, hiszen gondolom, Miniszterelnök Urat is zavarja, hogy az egészségügy, az oktatás vagy a közbiztonság égető problémái helyett napi szinten ezzel foglalkozik a pártja sajtóosztálya, de semmilyen előrelépést nem sikerült elérni.

Tisztelettel kívánok Önnek jó utat, jó tárgyalást és bátorságot a kérdésem feltételéhez!

Vona Gábor
a Jobbik elnöke

u.i. Mindettől függetlenül a december végén Önnek tett ajánlatom továbbra is érvényes. Állítsunk fel két vizsgálóbizottságot. Az egyiket vezessék Önök, és vizsgálja meg a Jobbik esetleges orosz támogatásának kérdését. A másikat meg vezessük mi, és megvizsgálná az Ön környezetébe tartozó személyek – különösen Mészáros Lőrinc, Andy Vajna és Habony Árpád – meggazdagodását. Ez szerintem lovagias, tiszta és egyértelmű ajánlat. Sajnálom, hogy tavaly megfutamodott előle. De ahogy mondani szokták: új év, új lehetőség. ”

Helyes. Nincs olyan pont a Jobbik működésében, amivel képes lennék azonosulni, de ezt az ötletet támogatni tudom! Nem azt, hogy Orbán Viktor kérdezze már meg Putyint, támogatja-e ő a Jobbikot, mert ez nyilvánvalóan nem így működik.

Viszont szívből tudnék támogatni egy pártatlan (ebből eredően nyilván külföldi) vizsgálóbizottságot, amely bizottság kivizsgálná a Jobbik támogatottságát csak úgy, mint a Fidesz – és ne legyünk kicsinyesek: minden párt és aktív politikus – működését, gazdagodását.

Ha szükséges, segítünk megszervezni az aláírásgyűjtést. Több értelme lenne, mint az elmúlt években bárminek, amit a jól fizetett politikusaink tettek, vagy éppen nem tettek.

Egyszóval:

Hajrá!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.