Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VIBRÁTOR


Rajtunk röhög az egész világ

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A jenkik megint feltaláltak valamit, amit a világ képtelen betiltani, mert mindenkinek jó, igaz, a legjobb az USA-nak és Sorosnak.

Ha jól értettem, a génmanipuláció után az amerikaiak megint feltaláltak valamit, amit a világ be akar tiltani, de nem fog neki sikerülni, mert a találmány mindenkinek jó, persze az amerikaiaknak, de főleg a Sorosnak a legjobb. Ugyanis az Uber mögött is a „tudjátok kik” állnak. Naná. Gondolod, ha nem ők állnának az Uber mögött, akkor hagynák az amerikaiak, hogy nagyra nőjenek? Nem küldték volna már régen rájuk az USS Ronald Reagant, ami egy 9. Nimitz osztályú nukleáris repülőgép-hordozó? Jelentsen is ez akármit? Vagy néhány drónt Barack Obama személyes jóváhagyásával?

Csakhogy az Uber Technologies Inc. egy amerikai, nemzetközi fuvarozási vállalkozás, San Francisco-i központtal Kaliforniában, ami viszont pont az USA-ban van. Hol a francba másutt? A cég fejlesztette ki és dobta piacra az Uber mobil alkalmazást, melynek segítségével a felhasználók okos telefonjaikkal utazási szolgáltatásokat rendelhetnek, amit az „Ubersofőrök” a saját autóikkal teljesítenek. Az U.B.E.R-t két fószer hozta létre 2009-ben: Travis Kalanick és Garrett Camp, és egy évre rá már hasított, majd 2012-tő beindult a nemzetközi terjeszkedése is. A fasz tudja, hova ez a kapkodás?

Krisztus után 2015-ben az alkalmazást 58 ország 300 városában használták, miközben számos más vállalkozás is sikerrel vezette be az Uber üzleti modelljét. Ez a gyorsaság nagyon hasonlít Mészáros Lőrinc cégéére, amely ugyancsak két-három év alatt lett nagyvállalkozás, pont mint az Uber, mely jelenleg az Egyesült Államok 48. legerőteljesebb cége, és értékét tavaly 62 milliárd dollárra becsülték. Ez csaknem 19 ezer milliárd forintnak felel meg, ami jóval több mint a magyar GDP fele, vagyis Mészáros Lőrincnek még van hová fejlődnie.

Ebbe az Uberbe kötött bele néhány száz bátor budapesti taxis, akiknek ezúttal kívánunk sok sikert, mert úgy gondoljuk, hogy a feladat igazán emberes, amolyan magyar virtust igénylő. Azt azért ne gondoljuk semmiképp, hogy esélytelenek! Egyáltalán nem, hiszen a követeléseiket Tarlós István támogatja, bár jelezte, hogy nem tehet sokat, mert ehhez már legalább egy Orbán Viktor kell, aki az egész magyar nemzetállamot mozgósítani tudja, beleértve akár egy békemenetet is, hogy megvédje az adófizető taxisokat a nyugati világ embertelen és a keresztény nemzeti taxifuvarozás évszázados hagyományait lábbal tipró, nemzetek feletti, balliberális, vagyis a saját nemzetére törő, ráadásul internacionalista ármányával szemben.

Egy pillanatra azért álljunk meg az Uber alapítóinál! Kik is ezek a taxis világot megrengető imperialisták? Travis Kalanick elképesztő módon nem zsidó, hanem csak a zsidó háttérhatalom eszköze, mert egy cseh és egy osztrák gazdasági bevándorló házasságából született, vagyis mocskos migránsok egyenesági leszármazottja, akik elvették a munkát az amerikai indiánoktól. Az Uber másik alapítója sem amerikai indián, hanem egy kanadai és ugyancsak európai bevándorló família sarja, akinek már korábban is volt egy sikeres alkalmazása a Szilícium Völgyben, az úgynevezett StumbleUpon, amelyre 25 millió felhasználóval és több mint 100 alkalmazottal működő vállalkozást épített fel. Egy Mészáros Lőrinc és egy Simicska Lajos egybegyúrva. Vagy valami ilyesmi.

Egy szó, mint száz és mindentől függetlenül, továbbá eb ura fakó: nekünk magyaroknak és a mi keresztény kormányunknak nincs szüksége amerikai import szellemi termékekre, mert van nekünk sajátunk gazdagon. Hogy jönnek ezek a cseh-osztrák fattyúk és a kanadai gyökértelen fószer – mondjuk – egy Gulyás Gergely, vagy még inkább egy Kövér László, esetleg egy Lázár János szellemi teljesítményéhez, vagy, – hogy az igazi nagyágyúkat ne feledjük -, egy Csányi Sándor üzleti zsenijéhez, aki például feltalálta az állattenyésztést, a sertéshizlalást, a tehénfejést és még azt is, hogy úgy lehet sok pénzt keresni, ha sok pénzt adsz magas kamatra kölcsön.

És ne feledjük: mindezt egymaga, saját erőből, saját lábán állva. Ne is beszéljük Mészáros Lőrincről, aki a semmiből tudott nagyobb blue chip-eket csinálni Felcsúton, mint ugyanott bárki más. És mindezt tőke nélkül. Egyedül a tehetségére, a személyes varázsára építve. És épített is keményen: stadiont, kisvasutat és minden egyebet, mi szem s szájnak ingere. Egy bizonyos szemnek és egy bizonyos szájnak.

A hétfői taxisblokád tanulsága azonban mindannyiunk számára az kell legyen, hogy hiába rögzítik Budapest székesfőváros legnagyobb koponyái, hogy a taxitarifa kilométerenként pont 280 forint, attól még a π marad 3,14, a g, vagyis a gyorsulás 9,81 m/s². Az Egyesült Államok is marad a legnagyobb katonai hatalom, ahogy a gazdasága is még mindig a világ legnagyobb nemzetgazdasága. A Google és a Microsoft, a GPS és a Facebook is amerikai marad, bár – állítólag – Andy Vajna keményen dolgozik rajta, hogy Eximbankos és OTP hitelből megszerezze őket.

Az igaz viszont, hogy a hadkötelezettség visszaállítása Magyarországon, vagy az önkéntes nemzeti gárda létrehozása, továbbá a tervezet, amely minden magyar férfinak előírná három gyerek kötelező nemzését, alaposan át fogja rendezni a geopolitikai egyensúlyt a világban, de ennek ellenére legyünk realisták, rövid távon változatlanul azzal kell számolnunk, hogy amíg nem dől el az emberiség számára legfontosabb kérdés, hogy tudni illik Gyurcsány Ferenc, vagy Orbán Viktor-e a messiás, addig továbbra is rajtunk fog röhögni a világ.

Szerző: Zsebesi Zsolt / gepnarancs.hu

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.